Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja255

Jak pomalować pokój dla córki???

Polecane posty

Witam serdecznie, doradźcie jakich kolorów użyć do pomalowania pokoiku dla pięciolatki?

Gość zielony jest zdrowy dla oczu
żółty i biały poszerzają optycznie pomieszczenie (podobno). Jeśli to inwestycja na lata to oszczędź sobie typowo dziecinnych kolorów jak różowy, seledynowy, jasnoniebieski, turkusowy, bo ani się obejrzysz, jak Twoja córka powie, że to obciach ;) Lepiej coś uniwersalnego, albo biały (na którym widać każdą plamę, o ktorą przy dziecku nietrudno) albo szary, zielony, niebieski, ewentualnie z jakimiś elementami w kolorach krzykliwych.

Gość zdzirsone orencz
moja córka (6l) sama wybierała sobie kolory do pokoju, może warto zapytać dziecko o zdanie? :) oczywiście farba nie musi być zaraz ognistoróżowa czy czarna ale warto to RAZEM przedyskutować, coś zasugerowac, w końcu to ma być jej pokój.

Córka lubi wszystko co różowe obawiam się że pokój będzie różowy:P

Gość jkkljkde
niech ma rózowy jak chce

Gość zdzirsone orencz
eetam, moja tez lubiła, a wybrała ciepłą pomarańcz :P niedługo się przeprowadzamy i stwierdziła, że chce mieć 2 ściany w jednym, a 2 w innym kolorze. Wybrała -moim zdaniem- zajebiste połączenie takiej cieplutkiej jasno oliwkowej barwy z kolorem żółto-pisakowym, świetnie kontrastującym (może nieprecyzyjnie określam, nie znam się na odcieniach:P). Po przemyśleniu stwierdzilismy, że to niezły pomysł ;) No ale jeśli się upierasz, to najlepiej wybierzcie jakieś ciepłe, stonowane barwy, słoneczne i wesołe ale nierozpraszające. Kwestia gustu, ja lubię takie: http://sote.budmax.pl/media/products/255/images/Dulux_Kolory_Swiata_Paleta.jpg hawajskie słońce, apetyczna dynia, czerwony grapefruit (choć nie wiem czy odpowiednie dla dziecka), błękitna chmurka. Nie znosze zieleni i fioletów, wrzosów. A masz już jakieś typy?

Gość moja 8 latka
ma tez ciepły pomarancz, zważywszy na to ze pokój jest północny, wiec ten kolor ciepło dje, i mnóstwo naklejek na scianie koło biurka, typu hana montana :D jakies czarne kwiatki i swietnie to wygada

Gość a ja tak mysle
ze jednak z tym rozowym to wlasnie tez tak nie bardzo- tzn trzeba sugerowac sie gustem córki ale jednak odcieni rozu jest wiele-hmm albo np kolor lawendowy nie wiem jak wyglada pokoj ale moze warto postawic na to zeby tylko jedna sciane zrobic w tym wlasnie kolorze a reszte zrobic w innym kolorze juz bardziej spokojnym...

hana montana?? Skąd ja to znam:p:p:p córka ją uwielbia już chce firaneczki z hanną:)

Gość rq3wr2r
Ja w kuchni mam piasek pustyni, strasznie mi sie ten kolor podoba...

Gość a ja tak mysle
moze takie połaczenie http://muratordom.pl/wnetrza/pokoje-dla-dzieci/urzadzamy-pokoj-dla-dziewczynki-nardzo-dziewczeca-aranzacja-wnetrza,70_3913.html i na jednej sciane mozna jaks fajna naklejke dodac-drzewko, motyle, dmuchawiec czy cos takiego- tylko tez nie radze wybierac takich typowo dzieciecych obrazkow, czy ogolnie dekorowania w takim stylu typowo dziecinnym pokoju-chyba ze planujecie za jakis czas znowu wieksza zmianebo jednak dzieci szybko rosna...

Gość a ja tak mysle
i tak jeszcze mi sie przypomnialo ze jesli w pokoju jest jakas taka scianka jak np komim to fajnie ja mozna okleic taka tapeta http://e-tapety.com.pl/pl/product/view?id=478572 swietnie ona wyglada i laczy kolory wiec taki jeden mocniejszy akcent moze wystrczyc w pokoju:)

Ja bym postawiła na coś spokojnego - może zieleń? Ewentualnie błękit. A poza tym, niech córa sama coś zasugeruje, może nie wpadnie na pomysł zgryźliwego różu? ;)

Gość kostkaes
Moja ma 8 lat i ostatnio oglądała taki program Weekendowe Malowanie http://weekendowemalowanie.pl, dosłownie oszalała na punkcie kolorowych kółek i chyba czeka nas malowanie :P tak swoją drogą to mnie i mężowi też podoba się ten motyw :P