Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneta90_210

Cyprodiol

Polecane posty

Gość afadro
Wydaje mi się, że jeśli lekarz zalecił terapię cyprodiolem dłuższą niż 6 miesięcy to bez względnie należy się stosować do zaleceń lekarza. Ja wyczytałam chyba w ulotce, że ta terapia powinna trwać 6 miesięcy, a jeśli nie przyniesie porządanych skutków to po jakimś czasie terapię się powtarza.

Gość cyraneczka333
Ja brałam Cyprodiol w sumie trzykrotnie, zawsze po 3 miesiące i 2 miesiące przerwy. Później znowu 3 miesiące i 2 przerwy itd. Leczyłam w ten sposób trądzik i łojotok i musze powiedzieć, że terapia przyniosła spodziewane efekty :)

Witam, ja tez biore Cyprodiol na poprawę cery. Wczesniej przez 2 lata bralam yasminelle i musze powiedziec ze moja cera bardzo sie poprawila... zrobilam 4 miesieczna przerwe i tak mnie wysypalo na żuchwie że masakra... z dnia na dzien jest gorzej... Cyprodiol biore od 5 dni... chcialabym juz widziec efekty... jak dlugo czekalyscie na poprawe cery?

Lekarz przepisał mi Cyprodiol, chociaż nie mam problemów z cerą i z przetłuszczaniem się włosów, dlatego obawiam się, że zażywanie tych tabletek może spowodować kłopoty z cerą i włosami.Co o tym sądzicie, proszę o odpowiedź. Teraz biorę Sylvie20, mam wilczy apetyt (pewnie dlatego przytyłam 5 kilo), a libido na poziomie 0

Gość jajko1111
Ale cyprodiol jest także stosowany przy nadmiernym owłosieniu, nie tylko przy problemach z cerą.

Gość niuuuuuuuusia ;)
Hej, mam zacząć brać Cyprodiol za 2 dni. Nigdzie nie moge dostac o nim informacji.. a jak juz są to o poprawie cery itp. Biore te tabletki ze wzgledu na antykoncepcje płace za nie 8 zł i cena niska.. sama nie wiem czy właściwie bedzie mnnie to chronić przed ciążą ? ;>

Gość madzik85
hej:) pisałam tu we wrześniu jak zaczynalam kuracje cyprodiolem,wzięłam w sumie 5 opakowań miałam wziąć 6 ale ostatniego już nie brałam.zapisane miałam głównie z powodu tradziku i niestety o tyle co na buzi było ciut lepiej to na plecach tragedia :(włosy dalej sie przetłuszczały jak szlag codzienne mycie mnie nie ominęło :(a głównym powodem że je odstawiłam była moja waga która wzrosła o 6kg!!! w życiu tyle nie ważyłam :((minoł miesiąc jak nie biore i dalej dojść do swojej wagi nie umiem:(((u mnie sie nie sprawdziły te tabletki.w ogóle zrobiłam w miedzy czasie badania hormonalne i wszystko miałam w normie wiec wróciłam spowrotem do dermatologa i dostałam tetracykline-antybiotyk-no to ma moc 3 tydzień jestem o wiele gładsza.szkoda że ginekolog mi nie zrobiła wczesniej badań hormonalnych zanim mi przepisała cyprodiol bo nie u każdego przyczyną trądziku jest zła gospodarka hormonalna.teraz tylko czekam kiedy mi te kg spadną ehh

witam czy morze ktoś ma na sprzedarz cyprodiol prosze o informacje na gg 33585656 dziekuje za jedno opakowaniw płace 10 zł

Gość loooooola6666
wczoraj zażyłam 1 tabletke , pierwszego opakowania ( poniewaz dostałąm okres.tak jak zalecił mi lekarz) wiem ze mam brac 21 dni i pozniej co robie sobie 7dniowa przerwe ?czy otwieram kolejne opakowanie ? bo zazwyczja okres mam dosc regularnie co 28 dni . czy samo mi sie to unormuje ? prosze o odp

dziewczyny piszcie jak terapia po cyprodiolu? nie przytyłyłyście. po jakim czasie można dostrzec poprawe cery?

Gość dfdsfsd
syrenka11 Ja nie przytyłam, libido było większe (:)), czułam się tak jak przed braniem tych pigułek, tylko kurde cera mi się nie poprawiła... masakra... teraz spróbuję Dianę 35, a po niej Regulon... Mam nadzieję, że poskutkują

witam. ja bralam cyprodiol przez trzy miesiace i mnie wiecej tydzien przed kolejna miesiaczka pojawily sie brazowe plamienia, oczywiscie wystraszylam sie nie na zarty i pobieglam do lekarza ( tylko nie do tego ktory mi je przepisal, bo tamten tak mnie nastraszyl ze tydzien siedzialam w domu i plakalam ) okazalo sie ze to przez te tabletki ktore UWAGA mozna brac tylko przez cztery miesiace!! to sa tabletki glownie lecznicze a antykoncepcja jest hmm tak jakby przy okazji. mam 24 lata, pan doktor sie przestraszyl kto mi to przepisal w tym wieku i kazal jak najszybciej odstawic, uplawy minely a co najlepsze ja tak naprawde ich nie potrzebowalam bo moich kilku "syfkow" nie mozna nazwac tradzikiem, innych dolegliwosci tez brak. takze wedlug mnie sa one niebiezpieczne, a nikt nie uprzedza ze sa jak antybiotyk ktory mozna brac tylko chwile

Gość fiszmysz
Ja zaczęłam pierwsze opakowanie (kiedyś używałam diane 35) po długiej przerwie...dużo ćwiczę a po tych tabletach w przeciągu 12 dni przytyłam 5 kg mam nie naturalny brzuch i jestem bardzo zmęczona. Ale libido i samopoczucie na najwyższych obrotach :D mam nadzieję ze kg szybko zrzucę. Czy któraś z WAs zna jakiś dobry suplement który by sobie z kg poradził dla wyrównania??

Gość maggdas
Jestem w polowie pierwszego opakowania i wciaz mam male brazowe plamienia. Poki co sie nie stresuje, w koncu to pierwsze opakowanie i musi sie wszystko unormowac w organizmie. Przed kolejnym opakowaniem na bank pojde jednak pogadac z ginekolozka, bo byc moze zbyt lajtowo podchodze do sprawy :p innych obiawow nie mam, libido ok, nie przytylam choc apetyt jest troszke wiekszy wiec uwazam. Wydaje mi sie jednak, ze troche zbiera mi sie woda w organizmie (ale u mnie to problem nie tylko przy tabletkach hormonalnych) wiec wlasnie ide po tabsy na jej zbicie

Gość Zalmana
Kurcze bralam cypriodol przez 9 miesiecy (ostatnia paczke w grudniu) i skora byla idealna. W marcu pojawil mi sie tradzik na czole i pogarszal sie z dnia na dzien wkoncu miesiac temu mialam go na policzkach. Od niedzieli znowu wrocilam do tych tabletek jednak bez konsultacji z lekarzem...teraz mam pryszcze na calej twarzy i szyi tak brzydkie i wielkie, nigdy wczesniej takich nie mialam! Myslicie ,ze bedzie gorzej czy sytuacja sie unormuje po jakims czasie brania tabletek?

Gość gość
Hej dziewczyny. Jest tu ktoś? wznawiam wątek o Cyprodiolu... Stosuje ktos go?

Gość gość
Właśnie wczoraj dostałam te tabletki od ginekologa, miałam robione badania hormonalne i wyszło, że mam za dużo testosteronu w organizmie oraz coś z LH i FSH. Jestem ciekawa tylko czy utyje bo nie chciałabym tego...wcześniej brałam Naraya i niestety przytyłam 5 kg, niby jestem chuda, ale już nie chce tyć....ktoś bierze te tabletki i może się wypowiedzieć?

Gość gość
o matko ja brałam diane z 7 lat i żyję

Gość 23 latka
5 lat biorę cyprodiol i wyleczyl pcos stwierdzony 3 dniowymi badaniami w szpitalu co do jednego pęcherzyka, moje jajniki oba teraz prawidłowo pracują i owulacja jest każdego miesiąca - w końcu dojrzewa pęcherzyk graffa. Nowi lekarze nie wierzą że moje jajniki byly policystyczne. Cyprodiol wyleczyl pcos. Ciąża wyleczyla hirsutyzm. Endokrynolog kazał schudnąć choć nie bylam gruba. Kazał jeść dużo warzyw i chude mięso. Zabronił chipsów, słodyczy i piwa czyli cukru. Alkohol to cukier. Libido wysokie, że czasem nie daje spokoju, jak chciałam tabletki na obniżenie to lekarz się śmiał... trądziku takiego nigdy nie miałam ale fakt jak mi 3 syfy wychodziły to teraz 1 albo wcale. Mam zakaz cukru, nakaz ruchu i jest dobrze. Coś za coś. Pozdrawiam.

Gość gość
dziewczyny bierzecie cyprodiol rano, czy wieczorem?

Gość Dzoana23
Jak u was dziewczyny po dłuższym czasie zakończenia leczenia trądziku cypriodiolem? Trądzik nie wrócił? Czekam na okres i tez zaczynam brać te tabletki.