Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agne5

pecherzyk ciazowy na skraju jajowodu

Polecane posty

co to oznacza? bardzo prosze o pomoc, nie wiem jak mam rozumiec stwierdzenie mojego lekarza po usg, macica miekka, szyjka lekko posiniala, pecherzyk ma 18mm, znajduje sie obecnie na skraju jajowodu (tam gdzie laczy sie jajowod z macica) dziekuje za kazda odpowiedz i pozdrawiam

lekarz mowi zeby poczekac bo pecherzyk nie zagniezdzil sie jeszcze... nie wiem co to oznacza

Ostatni stosunek mialam 3.11.2010 jak oceniacie moje szanse ze to jajeczko jest zaplodnione? (Ostatnia miesiaczka 22.10)

Kochane mam bardzo ważne pytanie: Jeśli mój pęcherzyk jest juz na skraju jajowodu to kiedy moge zrobic test ciazowy???

witam ja tez mialam stosunek 3.11 a okres 23.10 przy cyklach 29 dniowych, czy to jajeczko jest zaplodnione u ciebie?

pecherzyk plodowy czyli tak? dobrze zrozumialam ? czyli jest ciaza tak? troche dlugo chyba na zagniezdzanie sie , chyba ?

hcg zaczyna być wydzielane po 1-2 dniach od zagnieżdżenia się zarodka, a test wykrywa ciążę, gdy stężenie hormonu we krwi przekroczy 100 mIU/ml, w moczu musi być co najmniej 10 mIU/ml (dla najczulszych testów), implantacja embrionu może odbyć się pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji, a owulację mogłaś mieć trzy dni po ostatnim stosunku, więc do zapłodnienia mogło dojść 6 listopada, do tego 12 dni na zagnieżdżenie, ze 6 dni na wzrost stężenia hcg, czyli około 24, czyli dzień po terminie miesiączki, jak zwykle:-)

na razie wiem tylko tyle ze szansa jest, a czy zaplodnione to nie wiem... :( jedynie gin dal mi nadzieje po badaniu szyjki i macicy

ja tez nie wiem czy jest ciaza masz jakies obiawy? boli cie brzuch , piersi itp?

chyba pozostaje nam zrobic bete z krwi, chociaz slyszalam ze tez za szybko ilu dnowe masz cykle?

to moj pierwszy cykl po odstawieniu Yasminu, owulacja byla, takze mocno sciskam kciuki... objawy, hmm... tylko klucie prawego jajnika, z tego ktorego uwolnilo sie jajeczko no i miekka macica i lekko zasiniona szyjka macicy, sluz gesty bialawy, widoczne zyly na piersiach a jak z tym u Ciebie?

mnie pobolewa brzuch jak na @ a tak to nic naet sluzu bardzo malo, ale wiesz robilam wczoraj test owu i wychodzi caly czas pozytywny ne wiem co to oznacza mam juz dwie corki , zawsze chcialam jeszce synka ale teraz to mam obawy ..... na piersiach nie mam nic

ja naleze do tych bardzo niecierpliwych, przed wizyta zrobilam juz wiele testow, a tu sie okazalo ze jesli to zaplodnione jajeczko to jeszcze nie zagniezdzone czyli na hcg nie ma co liczyc... kiedy bedziesz robic test?

nie wiem , wolalabym juz bo tez jestem niecierpliwa ilu dniowe masz cykle?

hmm ciezko okreslic, cykle nieregularne a to pierwszy po odstawieniu... ostatnie krawienie z odstawienia mialam chyba 22.10 czyli tak okolo piaty listopad mi wychodzi owu jesli byla by regularna (28 dni)

u mnie zrobilam test owu w piatek i byl pozytywny ale nie robilam w czwartek ,wiec chyba owu byla w sobote po 24 od testu