Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puderniczka_222

POMOCY!! KUpilam za jasny podklad:(

Polecane posty

Gość puderniczka_222

Nie wiem teraz co robic, wczoraj kupilam podklad loreala ten w musie morphose, wybralam odcien natural beige--> tak mi doradzila pani w sklepie. Zaplacilam za niego 50 zl i dzisiaj sie pomalowalam. Skora jest aksamitna w dotyku, fajnie mi wygladzilo cere ale jestem za blada, dzisiaj jak mnie chlopak zobaczyl to spytal sie czemu jestem taka blada??? i ze chyba zly podklad dobralam;/ Dziewczyny jak jest z tymi podkladami? one musza stapiac sie ze skora??? Bo do tej pory kupowalam podklady za ciemne. Nie wiem teraz co robic, bo wydalalm na ten podklad 50 zl . Co byscie zrobily na moim miejscu???

Może spróbuj z pudrem brązującym? Może dlatego, że kupowałaś za ciemne to teraz ci się wydaje zbyt blady? A gdzie próbowałaś podkład w sklepie, na twarzy, czy nadgarstku? Często kobiety sprawdzają kolor na nadgarstku, co jest błędem, bo to logiczne, że skóra tam jest jaśniejsza niż na twarzy.

Gość puderniczka_222
Tak kupowalam wtedy za ciemne i jeszcze w dodatku pudrem brazujacym sie smarowalam i pewnie dlatego zawsze memu chlopakowi wydawalam sie bardziej opalona. Przedtem mialam manhattan no i jak jego nakladalam to byla roznica miedzy twarza a szyja i dlatego postanowilam przerzucic sie na cos innego. A tamta babka testowala podklad na nadgarstku a potem na mojej zuchwie i ona mi doradzala ten natural beige bo pokazywala mi jeszce inne ale one byly duzo ciemniejsze. Wiec nie wiem co robic?? kupowac nowy podklad? i kolejne 50 zl do kosza?? Czy lepiej stosowac ten podklad a przyciemniac jakims bronzujacym pudrem??? Poprostu jak teraz naloze ten podklad to on sie idealnie stapia z moja skora, wyrownuje mi skore i go kompletnie nie widac, nawet jak zcieralam go dzisiaj z wacika to malo go bylo a jak malowalam sie innymi to wacik byl az pomaranczowy.

Widocznie kobieta w sklepie Ci zly podklad doradzila i dlatego zamiast dac ci troche koloru , toon cie jeszcze robi bladsza . Ja zawsze jak kupowalam sobie podklad a nieraz nie trafialam z kolorami to mieszalam sobie troche jasnego i ciemnego podkladu i wychodzil mi taki sredni ktory nadawal koloru mojej skurze :) moze i ty sproboj zmieszac troche jasnego z ciemnym . A jak nie no to zostaje ci kupic drugi nowy podklad

Gość puderniczka_222
No bo ten podklad wogole nie nadaje mojej skorze koloru, on tylko ja wygladza, wyrownuje koloryt, kryc tak naprawde nie ma czego gdyz na szczescie nie mam problemu z krostkami. Poprostu tworzy taka porcelanowa buzie. No mam jeszce w tubce ten manhattan ciemniejszy. Jutro rano moze sprobuje wymieszac jakos. bo mam 2 wyjscia: albo kupic nowy podklad ale to znowu najlepiej wybrac sie do jakiegos sklepiku i przetestowac to na normalnym swietle a nie w drogerii bo tam jest nienaturalne swiatlo. Albo kupic puder brazujacy --> jak patrzylam na cene to kosztuje chyba z 55 zl

Gość cccxxxtt
a może podkład jest dobrze dobrany, skoro do tej pory kupowałaś za ciemne i jeszcze na to bronzer dawałaś.

Gość hmmmmmmmmfammmmmmmm
Bo podkładu ma nie być widać i ma się stapiać ze skórą. Jak wygladza i wyrownuje kolor skóry, to robi to co powinien (skoro nie potrzebujesz mocnego krycia, na krostki zresztą jest korektor a nie podkład) :)

Gość belle de jour22
Tak kupowalam wtedy za ciemne i jeszcze w dodatku pudrem brazujacym sie smarowalam i pewnie dlatego zawsze memu chlopakowi wydawalam sie bardziej opalona. Przedtem mialam manhattan no i jak jego nakladalam to byla roznica miedzy twarza a szyja i dlatego postanowilam przerzucic sie na cos innego. Nie powinnaś mieć różnicy między kolorem twarzy a szyi po nałożeniu podkładu. To wygląda okropnie. Jeśli podkład stapia się ze skórą i nie ma różnicy między twarzą a szyją to znaczy, że masz dobry

Gość jhjflmflmflm
wydaje mi sie ze dobry podklad ci sprzedala,tak jak pare osob pisze,podklad musi sie zlewac z kolorytem skory,sama uzywam jasnego podkladu,pozniej troche przyciemniam pudrem w niektorych miejscach,zeby skora na twarzy wygladala naturalnie

Gość 5433089549568ke
no pewnie jak nie odznacza ci sie to masz w koncu dobrze dobrany a nie jebac pomaranczowa szpachle i jeszce brozner- poradz sie kolezanki lepiej niech cie obejrzy w dziennym swietle

Gość 1104
ale jej się tylko wydaje, że ma za jasny, bo wcześniej kupowała za ciemne :O Dobry to taki, który nie odbiega od koloru cery i skóry szyi... Z opisu wynika, że ten "za jasny" właśnie taki jest, czyli jest dobry.