Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona38mama

toksoplazmoza

Polecane posty

Gość Zmartwiona38mama

Witajcie Jestem w 8 tygodniu ciązy wykryto u mnie toksoplazmoze IGM 1.93 Mam brać antybiotyk... Jakie są tego skutki ? Bo wydaje mi się ze przebiega to dość bezobiawowo, denerwuje się, gdyż mam 38 lat, i jest to dość późny wiek na ciąze...

Gość ggggrrrrr
Normalnie powinnas miec jeszcze drugie badanie po 3 tygodnich zeby ocenic kiedy sie zarazilas... ale antybiotyk i tak bedziesz musiala brac to podstawa i bardzo dobrze ze dostalas go od razu. Nie martw sie;!! Wszystko bedzie dobrze, Twoj wiek nie ma nic do tego ;), to przeciez pasozyt, kazdemu sie moze zdarzyc ze qie zarazi. Najwazniejesze ze wiesz na czym stoisz, bo nie leczona toxo moze byc grozna dla malucha... ale Ty bierzesz lekarstwo, antybiotyk wszystko zwalczy. Glowka do gory !! Pozdrawia 38 letnia mama 20 miesiecznej coreczki :)

ja również dowiedziałam się w ósmym tygodniu że jestem zarażona tym cholerstwem,od razu gin włączył mi antybiotyk Rovamycyne 2x dziennie,brałam ją do samego dnia porodu czyli do 39tc. Kubuś urodził się zdrowy bez śladu tokso!!!! Tak że głowa do góry wszystko będzie dobrze!!!

ja też miałam podobny wynik do twojego mi jeszcze zlecili awidność, gdyż dodatnie igm może dość długo utrzymywac się na tym samym poziomie a awidność obrazuje kiedy nastąpiło zakażenie u mnie wyszło że to było przed ciążą i nie musiałam brać antybiotyku Kubuś urodził się zdrowy jak ryba ;') tego Ci życze głowa do góry

Bo Kubusie to śliczne i zdrowe chłopaki:-))) U mnie wyniki były takie: IGM-0.90 IGG-240 awidność-niska