Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche sie boję

Mieszkanie na kocią łapę...jaka reakcja rodziców?

Polecane posty

Gość troche sie boję

mam 28 lat a boje się reakcji moich rodziców na wiadomosc ze chce zamieszkac z moim facetem z ktorym jestem juz 6 lat:( czy ja jestem nienormalna czy wy tez mieliście cykora? jaka była reakcja waszych rodziców?

Gość mxmxm
ty jestes pierdolnieta i tyle

Gość troche sie boję
chyba masz racje:( to nie jest normalne wiem o tym ale mimo to jestem strasznie zestresowana i nie wiem jak im to powiedziec

Gość Studentka Ummmmmm
Moi rodzice są bardzo konserwatywni. Ale ja sama też nie chciałabym zamieszkać z facetem bez ślubu. Nie uśmiecha mi się bycie konkubiną.

Ja zamieszkałam ze swoim mężczyzną jak miałam 18 lat (byliśmy wtedy ze sobą 1,5 roku). Moi rodzice cieszyli się, że jestem z nim szczęśliwa, wiedzieli, że to dojrzały i odpowiedzialny "osobnik" ;-). I tak już sobie mieszkamy od prawie 5 lat, a niedawno zaczęliśmy planować ślub :-)

Gość emilaaaaaaaaaaaaa
kobieto masz 28 lat wiec ty sie boisz jeszcze rodzicow?

Gość troche sie boję
studentka czemu bys nie chciala zamieszkac??? ja jesli nie zamieszkam z nim i nie stwierdze ze potrafimy ze soba zyc na codzien to slubu nie wezmę. Wolę sie sparzyć niz wychodzic za maz a potem płakać. niby sie ciesze ale tez stresuje wspolnym zamieszkaniem bo to duza zmiana dla nas obojga...obiadki, opłaty, pranie itd itd. wystarczy pomieszkac 2-3 miesiace i wszytsko bedzie jasne dla nas ...po tym czasie jesli ebdzie ok to ustalamy date slubu

Gość troche sie boję
emilaaaa nie to ze sie boje ale oni sa wierzący poza tym nie rpzepadaja za bardzo za moim facetem wiec wiem ze beda bardzo zawiedzeni moim wyborem.

Gość haggsy
Pomysl o ...Bogu.Co on na to......Pozniej pomysl o ...was....

Gość emilaaaaaaaaaaaaa
eh nie przesadzaj juz masz prawie 30 na karku najwyzsza pora sie usamodzielnic i samemu ukladac swoje zycie jak sie chce

Gość troche sie boję
haggsy wiem ze to grzech ale czy nie lepiej sie rozstac jesli bedzie zle niz brac slub i rozwodzic?

odpowiadając na pytanie z postu - tak, Ty jesteś nienormalna bo nie jest normalne, żeby prawie trzydziestoletnia baba bała sie, co powie mamusia albo tatuś

Gość troche sie boję
ewa wiem zdaje sobie z tego sprawe:)zachowuje sie jak dziecko ale nic na to nie poradzę. Mam stresa i nic na to nie poradzę.

Gość emilaaaaaaaaaaaaa
zgadzam sie z Ewa ty cos masz nie rowno pod sufitem

Moi sie ucieszyli , ze się wyprowadzam. Nie pytałam się ich co o tym sądzą bo nie żyjemy w dobrych relacjach. Jesteśmy razem 5 lat i aktualnie w czasie przeprowadzki

Gość troche sie boję
orginal a powiedz nie masz stracha przed zamieszkaniem razem???nie boisz sie ze moze sie nie udac i ze szybko wrocisz spowrotem do domu?

Gość foreresterrA
a ja mam 20 lat ze swoim 4 lata on ma 25 no iiii? za miesiac sie wyprowadzamy.. Slub planujemy na czedrwiem 2012 no i co ?:) to jest moje zycie a rodzice moga sobie mowic pod nosem. Ale nie mowią:)

stresa w związku powyższym to można miec w temacie wspólnego życia pod jednym dachem, ale nie na temat - co sądzi mamusia/sąsiadka/dzielnicowy/proboszcz

Gość troche sie boję
ja juz sama nie wiem czego sie boje czy reakcji rodzicow czy wspolnego zamieszkania ...:-o

Gość troche sie boję
ewa jesli o nas chodzi to przechodzimy od jakiegos czasu kryzys bo nikt z nas nie umie podjac powazniejszych decyzji i tak 6 lat mija sobie a my nadal spotykamy sie pare razy w tygodniu... stwierdzilismy ze albo zameiszkamy ze soba i sie wszystko wtedy wyjasni albo konczymy znajmosc.

troche sie boję-Powiem Ci, że mam stracha. Bylismy zgodną para a przez ostatni tydzień jest tyle nerwów bo remont i przeprowadzka, że tylko warczymy na siebie:) Ale powoli wraca do normy wszystko. Boję się o finanse gdy zamieszkamy razem.

w sumie i wiek i staż związku skłania do podjęcia jakiś rozstrzygnięć, decyzja o wspólnym zamieszkaniu jest jak najbardziej na miejscu

Gość foreresterrA
czyli nie jestescie gotowi na zwiazek, malzenstwo?!:o i chcecie razem zamieszkac?

Gość foreresterrA
Orginal - gratulacje:)

Gość troche sie boję
orginal ja tez boje sie o finanse bo zarabiam tylko 1100 zł a wynajecie mieszkania +media wyniesie jakies 1200. boje sie tez innych sytuacji , tego czy sie dogadamy , czy bedziemy umieli sie dzielic obowiazkami , czy nie okaze sie ze moj facet wymaga od kobiety gotowania, sprzatania, prasownia a sam bedzie sobie leżał na kanapie rpzed telewizorem. spotykajac sie pare razy w tygodniu nie da sie tego stwierdzic/

Gość troche sie boję
foresteeer jestesmy w takim wieku ze jestesmy gotowi na małżenstwo ale nie zdecydujemy sie na slub poki nie zamieszkamy ze sobą. Wystarczy nam 3 miesiace mieszkanie i wtedy podejmiemy decyzje.Czy to takie dziwne?

Moja przyszli teściowie nauczyli mojego partnera pracowitości więc o podział obowiązków się nie martwię. Ja jestem niestety pedantyczna jesli chodzi o czystość i porządek ale mój jest kucharzem i świetnie gotuję. Więc nikt wykorzystywany nie powinie się czuć. Ale znam charatker mojego i to wykapany teść. Rzadziciel straszny, który zawsze ma rację . Ale widzę po przyszłej teściowej , że są sposoby na wspólne szczęśliwe zycie:)