Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdf

odparzenie pupy

Polecane posty

Gość dfsdf

Mój 14 miesiećzny Synek po raz pierwszy ma czerwona jakby odparzną pupę ,nie chodzi o posladki ale przy odbycie w przedziałku ,chyba go to boli bo sie krzywi przy zmianie pieluszi i jak smarue mu kremem,co macie sprawdzone na tego typu przypadłości ,ja od zawsze do pielegnacji uzywam linomag w masci ten zielony w tubce i nigddy nie było tego typu problemów ,a tu nagle bach i jest. Dodam ,ze bardzo dbam o Jego higienę pieluszki zmieniam co 2-3 godz a jak zrobi kupe to od razu ,skąd sie wzięło to cholerstwo ??? czy może to byc jako objaw alergii ale bez innych objawów,dałam mu pierwszy raz mandarynke i na drugi dzien zauwazłam to Ile casu trwa leczenie tego??

Gość mama_z_2009_mama
Cześć dziewczyny . Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów . Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/

Gość anna wawa wawa
może to byc po tej mandarynace ale na zasadzie, że zrobił kwaśnąkupke i to go podrażniło. nie używaj chusteczek tylko myj pod kranem, nam pomógł tormentiol ale tylko przez 3-4 dni to on odbarwia skóre a potem alantan masc plus dziewczyny mówią że pomaga tez bapnthenol (nie wiem jak to ie pisze)

Gość dfsdf
własnie te kwaśne kupki to ostatnio standard u niego bo cały czas idą mu zabki ,ale ja po kupie pieluszke zmieniam natychmast bo Mały jak robi kupe to idzie do kąta i po tym wiem ze to teraz . Czy wystarczyla chwila i juz pupa odparzona??

Gość anna wawa wawa
u nas ta chwila wystarczyła. ja też natychmiast po kupce lecę z nim pod kran :) u nas jeśłi robi sie takie czerwone przy odbycie to trwa to zaledwie dzień- dwa. a sa tam krostki czy tylko czerwone?

Gość m-a-l-i-n-e-c-z-k-a
Najlepszy jest bephanten. to może być po kwaśnej kupce.

Gość dfsdf
czerwone i takie trzy wielkości główki od szpilki krosteczki

Gość WILGOTNA BABKA
ja stosuję na to maść którą dostałam w szpitalu po porodzie recepturowa;) ale sudocrem też pomaga:)

Gość dfsdf
ja już własnie nie wiem co stosowac bo May ma to od soboty i każdego dnia stosuje co innego i efektu nie widac ,sosoaąłm sudocrem ,sofeo i nivea przeciw odparzeniom może ten bepanthen kupie ,ile czasu to sie może goic??

jeśli nic się z tych grudek nie sączy to użyj sudocremu i często myj pupę pod kranem,nie chusteczkami.no i koniecznie wietrz.tormentiol bym odradzał,nie jest najlepszy dla małego organizmu,chociaż działa:)

kup tormentile forte tylko to jest skuteczne. Ale tormentile a nie tormentiol bo ten drugi jest szkodliwy u dzieci.

Gość m-a-l-i-n-e-c-z-k-a
Milamilka nie tylko to jest skuteczne bo np bepanthen jest baaardzo skuteczny. Ale autorko ty pozwól zadziałać tym środkom a jak ty za każdym razem stosujesz coś innego to mieszankę wybuchową stworzysz. To musi trochę potrwać a nie po jednym zastosowaniu. Wybierz sobie jeden środek (ja polecam bepanthen maść, nie krem) i stosuj go sukcesywnie i na pewno pomoże.

pisze tak bo stosowalam wszystko bepanthen tez i tylko tormentiale pomoglo na odparzenie u mojego synka . Nie pomogly nawet masci robione na recepte ...

Gość m-a-l-i-n-e-c-z-k-a
W takim razie tylko to było skuteczne u Ciebie :) Ale u innych może poskutkować coś innego. Byle tylko dać mu czas na podziałanie a nie tak jak pisze autorka że ciągle zmienia środki no to ja się pytam jak to ma cokolwiek zdziałać :O

Gość dfsdf
Dziękuję za porady ,kupie ten bepanthen w maści i bedziemy czekac na efekty konsekwentnie go stosujac ,pozdrawiam

Ktoś polecil mi tutaj kiedys na odparzenie tormeltiol (maść) + przemywanie nadmanganianem potasu. U nas się sprawdziło, odparzenie pierwszy raz sie pojawiło i to mocne i o dziwo od chusteczek używanych stale tych samych. Użylam tej metody gdy zawiodly: alantan plus, maka ziemniaczana, sudocrem - zazwyczaj przy zaczerwienieniach te 3 rzeczy starczyly ale nie wtedy.

Gość hdhdhd
Jak u mojego bylo naprawde zle,lezal w inkubatorze z powodu zoltaczki i mu sie strasznie pupka odparzyla,smarowali mu w szpitalu fioletem glajcjany czy jakos tak,pomoglo w ekspresowo

Gość bootis
Ja stosowałam Bepanthen i Sudocrem. Ten pierwszy co prawda nawet dawał sobie radę z odparzeniem, ale bardzo szybko się skończył, a tubka kosztuje kilkanaście złotych. Sudocrem około 30 złotych - duże opakowanie, ale starcza na kilka miesięcy, jest bardziej wydajny i nawet lepiej radzi sobie z odparzeniami

Gość komary już
Napisze tobie co u nas sie sprawdzało jak już nie pomagal sudokrem i alantan plus (a bepanten pogorszył sprawe): przemywanie nadmanganianem potasu i na to po dokładnym osuszeniu masc tormentiol. I po sprawie.