Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oloselosomo

BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ NAJLEPIEJ CHIRURGA?????!!!!!

Polecane posty

Gość oloselosomo

Mam 18lat waże 85kg i mierze 165cm wzrostu czy kwalifikuje się na chirurgiczne zmniejszanie żołądka???

Gość Chirurg...
Na przeszczep mózgu się kwalifikujesz

Gość Chirurg...
Do czasu operacji mniej jeść i sport uprawiać a także nie siedzieć przed kompem objadając się świństwami

Gość oloselosomo
Łatwo powiedzieć dobra dieta i siłownia:O Tylko że ja się wstydze iść w takim stanie na siłownie same laski tam ćwiczą i napakowani faceci a,ja wyglądam jak słońprzy nich....:( A ta dobra dieta to jaka ?? próbowałam już wszystkiego i kurde nie daje rady:(

Gość nie kwalifikujesz sie
ja mialam 120 kg i wzrost 1,7 m i mnie zakwalifikowano. Twoje BMI o ile dobrze pamietam musi wynosic powyzej 40. chyba ze chorujesz na jakies choroby zwiazane z otyloscia. Ty to masz raczej nadwage a nie otylosc. Lekarze cie wysmieja, jak im zaproponujesz POMNIEJSZANIE ZOLADKA. POZA TYM TO NIE ZABAWA TYLKO POWAZNA INGERENCJA W LUDZKI ORGANIZM. Poza tym kg spadaja szybciutko tylko przez pierwsze 2 lata, pozniej zalezy tylko wszystko od ciebie. Jestem 3 lata po operacji i jest cholernie ciezko utrzymac wage ;/ Mimo iz jem niewiele wiecej niz po operacji. zoladek troche rozciagnelam ... ale to normalne.

Gość oloselosomo
chirurg-co ty pierdzielisz jak ogranicze jedzenie i zaczne ćwiczyć to po co mi ta operacja!!

a wejdz na ta strone, tam wszystkiego sie dowiesz na ten temat www.otylosc.org

Gość oloselosomo
Twój wskaźnik BMI wynosi 31.2. Otyłość I stopnia! Już dziś podejmij kroki, żeby zrzucić nadmiar kilogramów. takie jest moje bmi i co ??

na NFZ na pewno tego nie zrobisz ;/ bo sie nie kwalifikujesz. jest kilka osrodkow co robia prywatnie te zabiegi, koszt z tego co pamietam cos kolo 6 tys zl. Ale watpie by ciebie tam zakwalifikowano. Niby sa placi kase, ale tez przestarzegaja jakis wytycznych odnosnie wagi.

Gość oloselosomo
kurde to co mam się jeszcze bardziej spaść żeby się kwalifikować...:O

Gość oloselosomo
Jestem u kresu wytrzymałości mam na tym punkcie obsesje moja otyłość mnie wykańcza codziennie próbóje jakiś diet i mi kurde nie wychodzi brałam meridie wszystko srutututu fajnie schudłam 13kg i co wycofali mi ją kurde załamałam się wtedy jeszcze niedawno przeszłam na diete dukana byłam na niej 2 tygodnie całkiem okey chudłam szybko i jak na złość dowiedziałam się że przy mojej anemi norma żelaza jest 60-65 a, ja mam 34 porażka przy tam niskim pozimoie nie wolno być na dukanie...:( chce mi się ryczeć....:(

Ile masz lat ? Z twojego nastawienia widze, ze traktujesz operacje jako najlepsza forme odchudzania ? To glupie myslenie ;/ Takie osoby, ktore mysla ze zrobia sobie operacje i kg beda spadac bez najmniejszego wysilku, najczesciej po kilku latach znowu laduja na stole operacyjnym ;/ Tak jak pisalam jestem po trzech latach po operacji i teraz przezywam kryzys, poniewaz jak zjem cos wiecej od razu waga wskazuje dodatkowe kg. organizm sie przyzwyczail, ze malo jadlam, wiec teraz kazda nadwyzke pokarmu traktuje jako zlo i magazynuje w postaci dodatkowych kg :P a ta nadwyzka to np. cala bulka, zamiast pol :D dlatego cwicze i staram sie byc aktywna, co tez robilam caly czas podczas tych 3 lat.

Gość oloselosomo
A nie jasno napisałam że mam 18 lat...:P po za tym chyba mówie że próbowałam już chyba wszystkich diet... Łącznie z MŻ i 1200kcal przy których wytrzymywałam co najwyżej 2 tygodnie...

faktycznie ... no to masz fiu bzdziu w glowie :) Koncze rozmowe :) Pozdrawiam!

Gość oloselosomo
Łatwo ci powiedzieć zrobili ci operacje i się mądrzysz już masz zbęde kilogramy za sobą to i masz motywacje do ćwiczeń...:P

Gość oloselosomo
bo co bo mam 18 lat :O śmieszna jesteś odchudziłś się tylko dlatego że zmniejszyli ci żołądek w innym wypadku teraz byłabyś jeszcze bardziej spasiona niż jesteś...

Gość no pewnie że możliwe
"po za tym chyba mówie że próbowałam już chyba wszystkich diet... Łącznie z MŻ i 1200kcal przy których wytrzymywałam co najwyżej 2 tygodnie..." a ty myślisz że po operacji nie trzeba trzymać diety?? A bo to mało było takich przypadków że ludzie mimo np. opaski na żołądku i tak znów zaczynali się objadać i rozciągali żołądek znów.