Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z g[p;olkijhgfcvbn

staż z UP, czy jest szansa skrócenia go o tydzień?

Polecane posty

Gość z g[p;olkijhgfcvbn

mam staż do 31.12, z powodów rodzinnych chciałabym aby trwał o tydzień krócej, tj. do 24.12, czy mam szanse na skrócenie go, bez ponoszenia konsekwncnji? czy będzie to traktowane jako zerwanie umowy i np. pozbawienie mnie statusu bezrobotnego na jakiś tam okres?

Gość z g[p;olkijhgfcvbn
ii

Gość elca
za każde 30 dni stażu przysługują ci 2 dni urlopu więc zamiast skracać staż weź sobie urlop

Gość dla was Pan Marek
masz prawo do wolnego to sobie je wez na tydzien przd koncem chyba ze juz jej wykorzystałas, generalnie zalezy to od dobrej woli pracodawcy ale wiekszosc sie nie zgadza bo to jest twoja praca za ktora ci placa

Gość z g[p;olkijhgfcvbn
dni wolnych już nie mam, na stażu jestem już 2 mce, i zostały mi tylko 2 dni wolnego.

Gość z g[p;olkijhgfcvbn
oni mi niczego nie płacą, płaci mi UP za każdy dzień pobytu na stażu, a więc tu adekwatnie, dostałabym mniej o tydzień (p-łacone jest z dołu)

Gość elca
no to trudno, trzeba było sie bardziej zastanowić przed braniem urlopu czy nie będzie potem potrzebny, a tak to wolnego Ci nie dadzą na piękne oczy tylko dlatego bo sobie coś tam zaplanowałaś z rodziną, życie moja droga, życie

Gość z g[p;olkijhgfcvbn
nie wszystko da się w życiu przewidzień :O wcześniejsze wolne dni brałam, bo szukam pracy - miałam poumawiane rozmowy, roznosiłam CV itp, niestety, nie przewidziałam, że tato będzie miał zawał i poważną operacje :O o raz zostanie niepełnosprawny. wcześniejsze zakończenie stażu to u mnie kwestia pobytu w domu i pomocy mamie przy nim, przy org. świąt itp.

Gość dla was Pan Marek
wiem ze placi ci up.... jakie to wszystko niekumate.. pracodawcy raczej sie nie godzą bo i dla nich jest to nie fair, a nie prosciej spytac sie ich czyli tych w upie przy najblizszej okazji kiedy bedziesz sie podpisywac?

Gość z g[p;olkijhgfcvbn
forum jest od tego, żeby pytać - rozumując inaczej, całe nie miałoby sensu, bo na wszystkie te posty tu, odp. można uzyskać gdzie indziej. być może ktoś był w takiej sytuacji...stąd i mój topik. będę tam 5.12 więc OCZYWIŚCIE ZAPYTAM, ale to dopiero 5.12, a wolałbym wiedzieć wcześniej. no nic, pozdrawiam 🖐️