Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbcx jbzjx z

kleiki, owsianki, kaszki....rozwój

Polecane posty

Gość nbcx jbzjx z

Witam, syn ma skończone 10 miesięcy. Nie mam pomysłów na drugie śniadenie, pierwsze, na podwieczorek i kolację. Wszystko na słodko w kółko. Prosze o jakieś pomysły i przepisy na owsianki, kaszki, kleiki itd, bo też mam z tym problem. Może mamy 10 miesięczniaków wypowiedzą się na temat rozwoju ich pociech, co dzieci powinny robić w tym wieku, ile i co jeść, jak się bawić,, mój ma jakiś bunt chyba. A co do nocek, czy powinien spać cała noc ? jak oduczć od smoczka i butelki, pomocy !!!

Gość kkkkkkkkffffffjgjgjgjg
też jestem zainteresowana

Gość emmaljunga to jest
a czemu wszystko na slodko? Przeciez jak dasz kaszki bez cukru to na slodko nie bedzie :) Sprobuj kaszke rano, na drugie sniadanie sprobowac male kawalki chleba z maslem, pozniej obiad i na podwieczorek owoce, na kolacje kaszka. Ale ta kaszka to moze byc:owsianka,manna,platki jeczmienne,kasza kukurydziana - jest troche mozliwosci. Mozna dodac rodzynkow,suszonych moreli drobno posiekanych,fig i daktyli do owsianki.

Gość emmaljunga to jest
ja nie oduczalam jeszcze od butelki, ale dostawal ja tylko na noc, natomiast w dzien pil mleko i napoje czy wode z kubka wolnoprzeplywowego (od poczatku taki mial-najzwyklejszy), kasze jadl lyzeczka na gesto) Pozostawilam mu ten komfort picia z butli na noc chyba do 14-15 miesiaca (i sobie tez :D )

Gość emmaljunga to jest
do przesypiania nocki to nie poradze bo zaczal spac jak skonczyl 3 miesiace i od tej pory ostatni posilek zjadal przed snem ok.19/20 i przesypial do rana.

Gość a dlaczego ciagle nna slodko?
Na sniadanie: mleko lub kaszka durgie sniadanie: owoc, jogurt, chleb z maslem i wedlina lub pieczoenym miesem itp obiad- zupka lub warzywa z miesem/ ryba/ jajkiem podwieczorek: moze byc na slodko: owoc, jogurt, biszkopcik kolacja: serek bialy z ziolami, salatka warzywna drobno posikana z jougurtem naturalnym, zupkab bez miesa, kanapka, keks na slono. przed spaniam butla ew z kaszka POstaraj sie , oprocz butli, dawac 2 posilki dlone i max dwa na slodko, lub polslodko ( 2 gie sniadanie i podwieczorek)

Gość emmaljunga to jest
u nas na slodko to byly tylko owoce, w zadnych produktach nie bylo cukru. Ciesze sie bo teraz bardziej woli owoce niz slodycze oferowane np. w klubie malucha :) U niego norma jest zjedzenie 2 bananow i kiwi na podwieczorek a na bulke drozdzowa spoglada z niechecia :D

Gość alliska
moje dziecko ma skończone 10 mies. i wlasnie odstawiam od piersi, ale jadla juz tylko 2 razy dziennie ostatnio. teraz nie wiem jak jej to mleko zastapic, bo do tej pory bylo tak: 8 kaszka 10:30 jabłko,banan , kromka z masłem 11 pierś (zasypiała po 5-10 min) 13:30 -14 obiad zupka lub słoik, lub mięso z jarzynami 16:30 podwieczorek jakies owoce ze sloika lub zwykłe 18 pierś 20 mleko z niekapka 210ml i teraz nie wiem jak to zrobic czy ona musi pic mleko jak w schemacie 3 razy dziennie ok. 220ml oprócz tego co je normalnie? dla mnie to bardzo duzo jest. W miedzy czasie je tez chrupki kukurydziane albo bizkopty a itak ciagle jest glodna, i wcale nie gruba 74 cm 8600 waga

Gość keiki,owsianki
up up up

Gość do alliska
mysle ze dostaje mleko rowniez w kaszce wiec kiedy dasz jej z kaszka, wieczorem tez mleko, moze na drugie sniadanie po prostu wapn w innej postaci - np. naturalny jogurt z owocami