Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyta-jaca

Po co Wam więcej niz jedno dziecko???????????

Polecane posty

Gość karola29
Ja mam synka prawie 3 letniego i więcej nie planuję a naprawdę mamy warunki: ogromny dom, nawet gdybym miała 5 dzieci to każde mogłoby mieć swój pokój ! ale po co mi kolejne dziecko? nie odczuwam takiej potrzeby a dla świętego spokoju i innych ludzi nie będę rodzić dziecka! sorry ale jedynka będzie kiedyś sam?! a żona czy mąż? przecież kiedyś to dziecko założy swoja rodzinę i nie będzie samo :) pozdrawiam mamy jedynaków :)

Gość zayebiocha
Ja jestem w pierwszej ciąży i mam zamiar miec jeszcze co najmniej jedno. Po pierwsze, nie chcę, zeby moje dziecko siedziało w chacie samo ze starymi prykami. Po drugie - chcę, zeby już w rodzinie miało sytuację społeczna - gdzie musi sie dzielić, rozwiazywać konflikty. Po trzecie - nie chcę, żeby jedno dziecko mi przesłoniło cały świat, zeby nie było drugiego, które mi jakos klaruje sytuację, daje dystans do sytuacji. Jeszcze o ile dziecku mozna zapewnic jakies towarzystwo, które w mniejszym czy większym stopniu zrekompensuje brak rodzeństwa, o tyle rodzicom, a zwłaszcza mamusiom, jedynaków wali na łeb. Nie znam ani jednej matki jedynaka, która by sie zachowywała w normalny sposob. Ale kazdy musi decydować o swoim życiu, wiec jak ktos chce miec jedno dziecko, to mnie nic do tego.

Gość Kobieta puch marny
Przepraszam bardzo, ale czym różni się matka jedynaka, od matki dwójki dzieci? :D :D :D

mam jedną córkę i ona mi zupełnie wystarczy, ale nie mam nic do tego,że ktoś ma kilkoro dzieci jeśli go na to stać, bulwersuje mnie tylko jak gromadkę dzieci mają ludzie, którzy nie mają co do garnka włożyć

ja mam 1,5 letniego synka, marzy mi sie drugie dziecko by synuś nie był sam ale nie stać mnie na dwójkę, może kiedyś. poki co chce mu zapewnic wszystko co najlepsze, wszystko to czego ja a ni moj maz nie mielismy jak bylismy mali dodam ze mam dni kiedy mowie juz nigdy wiecej dzieci!!! kobieta zmienna jest!!! nie sztuka jest narobic i narodzic dzieci - sztuka jest je wychować!!!

Gość karola29
zayebiocha - urodź i odchowaj najpierw jedno dziecko to pogadamy ;)