Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajenka

Dziwny pieprzyk u niemowlaka ? Czy ma ktoś podobnie ?

Polecane posty

Gość pytajenka

Moje 7-miesięczne dziecko dostało na skroni taki malutki, wypukły, okrągły jakby pieprzyk, o średnicy ok. 2 mm. Piszę "jakby" pieprzyk, bo nie wiem dokładnie, co to jest. Jest koloru pomarańczowo- marchewkowego. Dziwi mnie ten kolor.Wygląda jak zwykły, wypukły pieprzyk, ale pieprzyki są raczej brązowawe. Mam zamiar wybrać się z tym do dermatologa, czy lekarza, ale może spotkam tu jakąś mamę, która też znalazła coś podobnego u dziecka lub inne znamiona ?

Gość pytajenka
ponawiam pytanie, pojawiły się z czasem u Waszych niemowląt jakies zmiany pigmentowe na skórze ? Może ktoś ma coś podobnego, co opisałam ?

Gość kobito zadzwoń do zusu
pieprzyk jak się pojawia to nie jest takiego koloru. na początku jest taki krwistoczerwony

Gość kobito zadzwoń do zusu
naczyniaki tez są czerwone

Gość pytajenka
Tyle że naczyniaczek jest raczej czerwony, a to jest koloru marchewki, Jakby mały pęcherzyk wielkości większej główki szpilki wypełniony marchewkowym kolorem, żeby najbardziej obrazowo napisać.:-)

no to nie wiem co to może być, ale pieprzyki są w różnych kolorach, ja mam takie, od beżu do brąż, ale ja to juz stara krówka jestem

Gość moj synek tez ma cos takiego
na jajeczkach :) (ma 15 miesiecy) i prawdopodobnie jest to zwykly pieprzyk. Trzeba obserwowac czy to nie rosnie i czy nie jjst podraznione (czerwone, rowniez skorka w okol tego), takze obserwuj. Jeslic nic sie z tym nie dzieje moze to byc zwykle pieprzyk, ktory z czasem zmieni barwe na brazowa.

Gość pytajenka
Na razie nie rośnie wszerz. Uwypukla się tylko bardziej moim zdaniem. Nie jest to jakies bardzo widoczne, jak główka od szpilki, ale mnie to denerwuje, jak na to patrzę. No i ten dziwny kolor. Już myślałam, że to może jakas reakcja skórna na zjadaną w obiadkach marchewkę ?