Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowy dylemat*****

To naprawdę aż tak głupio wygląda, kiedy chłopiec jeździ w różowym wózku?

Polecane posty

Gość różowy dylemat*****

Kiedyś był podobny temat i mama, która miała zamiar wozić synka w różowym wózku (dostała taki wózek od kogoś), została ostro skrytykowana i stwierdzono, że różowy, to jedyny kolor, który do chłopca zupełnie nie pasuje. O ile można mówić o pewności, to ja naprawdę czułam, że będzie dziewczynka, bynajmniej jedno i drugie USG na to wskazywało, ale w 8 m-cu okazało się, że na 100% chłopiec. Wózek kupiłam już 2 m-ce temu, bo trafiłam na allegro na ekstra promocję i kupiłam wózek można powiedzieć za połowę jego ceny, ale no właśnie jest różowy. Dokładnie wygląda tak: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=849&%3CosCsid%3E Opisałam tę sytuację sprzedawcy, ale miałam pecha, bo trafiłam na gbura, który nie zgodził się na wymianę:-( Nikt ze znajomych, z rodziny go ode mnie nie odkupi, bo już mają. Co mam zrobić? Różowy naprawdę aż tak kojarzy się z dziewczynką?

Gość eryth
Prawde powiedziawszy ktokolwiek w rozowym wyglada dennie

Gość gruszka zielona
fajny:) ja bede miala dziewczynkę i kupilam popielato czerwono kremowy. a chcieli mi wcisnac niebieskie! za nic w swiecie!! dla mnie to byłby obciach na spacerze kazdy by mysłal ze mam synka:O dlatego kupuje sie kolory neutralne zanim sie urodzi....:O

szczerze to ja bym synka nie woziła w różowym wózku ale skoro już kupiłaś to chyba nie masz wyjścia, i dla tego ja kupuje wyprawkę uniwersalną a wózek po porodzie

Gość gruszka zielona
niewiem co zrobisz z tym wozkiem. czekaj moze jednak wyjdzie panieneczka:D:D

Na Twoim miejscu sprzedałabym ten wózek. Sama mam syna i nie wyobrażam sobie go w różowym wózku. Koszulka różowa czy piżama bywa znośne.. .ale do wózka różowego bym go nie wsadziła, nawet gdybym miała nieść go na spacerze na rękach ;) Nie chce by ktoś podszedł do wózka i powiedział..."ale ładna dziewczynka" :)

Gość pytajenka
Fakt, że nie ma co popadać w paranoję, że chłopiec będzie miał coś różowego, np. do ubrania. W końcu to tylko niemowlę. Ale wózek to jednak coś bardzo widocznego, na co dzień związanego z dzieckiem i myślę, że trochę dziwnie jest wozić chłopaka w różowym wózku. Nie możesz na allegro wystawić i go sprzedać ?

Gość sdfdfkgderyujgvdf
ładny,ale ja bym dla chłopca nie kupiła takiego; sprzedawca ma obowiązek wymiany-może postrasz go,że dzwoniłaś do rzecznika praw konsumenta,a jak nie to sama wystaw na allegro a kup inny

Gość pytajenka
Jak ma sie różowe śpiochy czy coś do ubrania, czy kocyk, to wiadomo, można czasem użyć i dla chłopca i nic się nie stanie, ale wózek to nie za bardzo.

Gość różowy dylemat*****
Rodzę na dniach i potrzebuję wózka na już, więc zanim wystawię go na allegro, sprzedam, to minie trochę czasu. Poza tym wiele razy próbowałam sprzedać coś na all i jeśli na maksa nie spuszczałam z ceny, to nie zawsze mi to wychodziło, także w to na pewno nie chcę się bawić

Gość pytajenka
Wózek jest ładny, ten róż nie jest jakiś krzykliwy, ponadto nie cały wózek jest różowy, więc tak źle nie jest. No a chyba też za bardzo wyjścia nie masz i musisz wtedy z nim jeździć. Może z czasem, jak się dziecko urodzi, uda Ci się sprzedać ten i kupić inny.

Gość lesny dzban
moim zdaniem nie powinnaś się przejmować kolorem wózka, w końcu co to za różnica... ważne żeby wózek był dobrej jakości a dla twojego synka będzie bez różnicy jaki ma kolor, poza tym to tylko parę miesięcy

Gość ladny wozekl ale wedlug mnie
rozowy absolutnie nie jest dla chlopca :( Nie mozesz wymienic? WSzyscy beda myslec, ze masz dziewczynke...

Gość ale napisałaś, że
dowiedziałaś się w 8 m-cu o tym że będzie chłopiec. wcześnie się obudziłaś :o mogłaś go przecież sprzedać miesiąc temu! pewnie byś na tym nawet interes zrobiła - bo pisałaś że kupiłaś za połowę ceny... masz zaplanowany poród ( wywołanie albo cc)? bo jeśli nie to w normie jest rodzenie do 2 tyg po wyznaczonym trminie. sprężaj się dziewczyno!

Przecież to niemowlę :) Ponad to urodzisz zimną. Spacerując z dzieckiem obcy ludzie nie zaglądają do wózków, więc kto ma to komentować? Rodzina? Znajomi? Przeciez to bliscy i nikt chyba nie będzie robił problemu z koloru wózka. Swoja drogą to strasznie głupia maniera -utożsamianie płci z kolorem :O

Osobiście nie woziłabym chłopca w takim wózku - nawet nad dziewczynką bym się zastanawiała. Sprzedaj go, a w tytule aukcji wpisz "wózek dla Twojej księżniczki" - pójdzie drożej ;)

Gość PRZYNAJMNIEJ
usg na to wskazywało a nie bynajmniej :O

Gość emmaljunga to jest
ja kupilam wozek granatowy z kremowa podszewka, na szczescie taki mi sie od poczatku podobal niezaleznie od plci. Autorko - tak jak ktos napisal, ten roz nie jest zbyt krzykliwy i dol gondoli jest szary wiec ja bym sie nie przejmowala. A sprobuj poszukac dodatkowego pokrycia gondoli albo np. jak juz bedzie spacerowy kup jakas wysciolke wozka, ktora bedzie typowo chlopieca - np. w auta czy tkanina moro. Ja np. kupilam sobie dodatkowe pokrycie budy w takie wojskowe ciapki moro,ale w nieco zywszych kolorach. Moze w tym twoim wozku mozna jakies akcesoria dokupic

Gość traaack
mnie to nie rusza,czy synek w rozowym wozku a corka w niebieskim. a co inni mysla?a co kogo to obchodzi! niech sie kazdy zajmie soba.

Gość emmaljunga to jest
odprzedajac wozek mozesz faktycznie sporo stracic a tego sprzedawce to naprawde mozesz przycisnac - szczegolnie ze wozek nowy. W Polsce to jednak prawo konsumenta lezy i kwiczy :o Tak jak mopilam -w wersji spacerowej naloz jakis chlopiecy material material na bude i doszyj z tego wysciolke z wycieciami na szelki - bedziesz miala naprawde oryginalny wozek :) A zime przejezdzisz. Mozesz nawet wiosna nakryc takim pokrowcem bude jesli maluch bedzie jeszcze jezdzil w glebokim wozku (moj jezdzil do 7.5 miesiaca)

Gość emmaljunga to jest
*mowilam

Gość no faktycznie sa jeszcze
dlatego ja uwazam ze wozek mozna nawet kupic w 5 miesiacu ciazy ale kupuje sie universalne kolory jesli chcesz np miec 2 dzieci , tez kupujesz universalny bo nie wiesz co 2 bedziesz miec serio? kolor jest obrzydliwy nawet bym w nim nie wozila dziewczynki nie rozumiem jednego co tak jestescie uparci na niebieski chlopiec roz dziewczynka i nawet wozki kupujecie w tych kolorach a pozniej lament bo okazal sie chlopiec kobieto kobieto :D

wogole ile tam mialas innych ladnych kolorow to ty tak obrzydliwy roz kupilas :O

Gość bbbbbboli
normalnie dramat :O Różowy wózek! Straszna rzecz dla dziecka, którego to nieobchodzi i ludzi, którzy też mają w duie, możesz w nim nawet ziemniaki wozić. Poprzewalało wam się w baniach !

Gość KamilaXXX
Ja bym sie nie przejmowala . Jesli ktos by sie dopytywal powiedzialabym ze kupilam wysylkowo i pomylili kolory, nie moglam wymienic a teraz nie moge sprzedac. I tak dziecko z niego szybko wyrosnie.

Gość KamilaXXX
Ponaklejaj naprasowanka jakies wzory i styka. Nie przejmuj sie ludzmi. Jak ich tak obchodzi niech Ci dadza kase nie niebieski wozek.

Gość tez mi sie tak wydaje bo ta
sprzedawca powinien ci ten wozek wymienic na inny kolor tym bardziej, ze nie uzywalas go przeciez co za ludzie

Gość wozek jest sliczny
i naprawde nie rozumiem niektorych lasek wypowiadajacych sie tu, ze za zadne skarby chlopca w rozowym, o matko droga, wole na rekach! moim zdaniem to puste idiotki i tyle. pewnie siedza w domu na garnuszku chlopa i tylko wymagania stawiaja, albo malolaty zaliczyly wpade i teraz sie popisuja ile to one kasy maja bo wozek kupily za kase od rodzicow albo krwawice faceta. wozek jest sliczny a dziecko naprawde wszystko jedno czy bedzie rozowy, niebieski czy sraczkowaty. wazne by wygodny. najwyzej dokup jakis *meski* drobiazg jak Ci jedna z niewielu madrych mam tu radzila. przestan sie przejmowac takimi drobiazgami, bo kolor to chyba ostania rzecz o jakiej powinnas teraz myslec tuz przed porodem :)

Gość ja bym w ogole rozowego nie
kupowala, nie lubie tego koloru. Ale co do tego co wypada... A co za roznica, przeciez jak dziecko male to nawet nie wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka :D

a niech wozi w tym dziecko wozek jest ladny bo mi sie podoba ale nic nei moge za to ze rozowego za chiny w swiecie bym nie kupila :D i to jeszcze tak rzucajacy sie w oczy no kolor moim zdaniem nawet dla dziewczynki to totalna klapa :( ale to moje zdanie ja nie dziele dziewczynka roz chlopiec niebieski tylko napisalam opinei o tym kolorze :D:D