Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowy dylemat*****

To naprawdę aż tak głupio wygląda, kiedy chłopiec jeździ w różowym wózku?

Polecane posty

Gość aniamanianaa
1. Do porodu nie masz pewnosci co do plci dziecka. Wykazalas sie glupota. 2. Kolor jest brzydki. 3. Co za roznica w jakim wozku bedziesz wozic dziecko? Znajomi znaja sytuacje a obcy ludzie nie lataja nad wozkami, zeby dzieciaka obejrzec. Zawsze mozesz powiedziec, ze to chlopiec, co za problem? 4. Bedziesz miala rodzinna anegdotke do opowiadania przez lata ;). Nie przejmuj sie!

Gość sratata znow kolejna madra
aniamanianaa 1. Do porodu nie masz pewnosci co do plci dziecka. Wykazalas sie glupota. Bzdura. RObiac usg 3/4 D masz CALKOWITA pewnosc, bo ono pokazuje wszystko jak na dloni, wiec takie uogolnienia wsadz sobie miedzy bajki.

Gość może nie głupio
ale musisz się liczyć z tym, że każdy patrząc na twoje dziecko w różowym wózku będzie od razu kojarzył, że to dziewczynka, więc będziesz wysłuchiwała tekstów typu "ale brzydka dziewczynka", "dlaczego ta dziewczynka jest taka chłopięca z wyglądu", "czy malutka nie pochłonęła w życiu płodowym sowjego brata - bliźniaka" itp. Ja bym jednak kupiła nowy wózek. Za głupotę trzeba płacić.

Gość nie. wcale nie wygląda głupio
who cares? jak nie ma w domu kasy na inny to chrzań to i używaj jaki masz. wcale bym się nie przejmowała. dzieci i tak nie pamiętają w jakich wózkach jeździły.

Gość wyimaginowana33333
A ja mam niebieski w wozek i synka ubieram w ,,chłopięce,, kolory i ciuszki typu spodnie i bluza z kapturem a teraz kombinezon w niebieskie autka a i tak każdy bierze go za dziewczynkę...także się nie przejmuj bo i tak gondolką pojeżdzisz pół roku i przesiądziesz się na spacerówkę

to prawda, że nigdy nie ma pewności- nawet na 3D sąsiadce mówili że chłopiec, a przy porodzie okazało się że dziewczynka :) mieli niespodziankę, 3 lekarzy się myliło u mnie moda różowy, niebieski nie przeszła, ale gdybym już miała taki wózek nie przejmowałabym się

Gość Oj Minia przestan
"Sasiadka mowila...":D Ja robilam usg 3/4D w 28 tygodniu ciazy i jajka jak dzwony bylo widac na ekranie :D, nie bylo ani cienia wstpliwosci, ze to chlopczyk, wiec albo siasiadka robila za wczesnie albo bzdury ci sasiadka nawciskala o usg 3D

Gość Miaumiał
Nie ma co problemu robić. Jest wózek i trudno.Lepiej,. jak by różowy nie był, no ale tragedia się nie stanie, jak maluch w tym pojeździ. Trzeba uważać z zapędzaniem się z różowym czy niebieskim w zakupach, bo z płcią to można się nieźle zaskoczyć i lepiej takie większe, droższe rzeczy kupować neutralne, tak by i do chłopca i do dziewczynki pasowało.

Gość Miaumiał
To tylko wózek, a słyszałam historię, że ktoś do końca ciąży był przekonany że dziewczyka, wszystko od A do Z prawie różowe pokupowane, a przy porodzie chłopak wyskoczył i musiał być chowany w tej różowej wyprawce, bo skąd teraz kase brać, by na nowo wszystko kupić ?

Gość zayebiocha
Ja nie uważam, żeby chłopak w różowym wózku wygladał glupio. Ani w różowych ubraniach. A ludzi, którzy te kolory - niebieski i różowy - tak kurczowo przypisuja do płci uwazam za mocno ograniczonych. Ten twój wózek wyglada bardzo fajnie, ma mocny, weosły kolor i ja bym nie miała żadnego problemu, zeby w nim wozic syna. A jeśli ktos ma problem z tym, że mój syn siedzi w różowym wózku, to to jest jego problem, a nie mój

Gość Miaumiał
No racja, dorośli faceci noszą zdecydowane,różowe koszule i uważa się ich za modnie ubranych.

Gość zayebiocha
według tej kretyńskiej logiki o kolorach dziewczynce nie można by nigdy załozyć dżinsów, bo chyba ze sie je wczesniej zafarbuje - na przykład na różowo

Ludzie , ale macie problem :O Autorko, jezdzij takim wozkie jaki masz, mslisz ze kogokolwiek obchodzi to jakim ty wozkiem jezdzisz?

Gość Miejcie zdrowy rozsądek
Ludzie co za różnica jaki kolor będzie miał wózek?? Niemowlakowi wszystko jedno ważne żeby było mu ciepło i wygodnie! Wózek już kupiony i niech taki pozostanie, nie rozumiem dlaczego ludzie przywiązują taką wagę do kolorów, że ten kolor to wypada a ten to nie, szczególnie że mówimy tu o malutkich dzieciach, którym wszystko jedno.

ja tam przekonywać nie będę :) całą ciążę sąsiadki byłam w temacie, bo rodziła 4mies. temu i wszystko na niebiesko miała, a usg robili jej co miesiąc, na każdym chłopak :) 3d miała połówkowe. W każdym razie ja ku przestrodze inwestuję w zielone

Gość zayebiocha
Ja sobie wyobiore taki wózek, jaki mi sie bedzie podobał. Ten różowy, cyklamenowy, mi się calkiem calkiem podoba - taki róż lubie, nie znosze za to pastelowego pudrowego, w ogole pastelków nie cierpię. Wybiorę przede wszystkim model - taki, zeby mi pasował do potrzeb, a jak bedzie kolor do wyboru, to się coś wybierze. Ale na pewno nie będę sie kierowała płcią.

Gość u mnie na 3d
w 33 tc dziewczyna była, zmiana nastąpiła w 37 tc na zwykłym usg i synek nosił różowe ciuszki

Gość a moja siostra woziła
córeczkę w niebieskim wózki lekarze tłumaczyli że miała bardzo napuchnięte wargi sromowe dlatego wzęli ją za chłopca nawet po prodzie były wydatne

Moja koleżanka woziła synka w czerwonym i co nikt się nie śmiał ani nic nie mówił, nie wiem o co tyle szumu?

Gość Oj Minia przestan
MInia, mylisz pojecia. Polowkowe to polowkowe, a 3d to 3d. 3D to badanie dodatkowe, za ktore sie extra placi i robi sie je, ze tak to okresle "dla wlasnego widzimisie", a polowkowe to badanie medyczne, ktore robi sie w calu sprawdzenia czy dziecko prawidlowo sie rozwija. Bada i mierzy sie jego organy wewnetrzne, sprawdza np. czy zoladek i pecherz sa pelne itd. takze chyba nie do konca jednak wiesz o czym piszesz. ;)

Gość emmaljunga to jest
akurat czerwony jest zdecydowanie uniwersalny :) I dla chlopca i dla dziewczynki

Gość chyba tylko w PL takie halo
na temat koloru wozka

zgadzam sie ze czerwony jest uniwersalny :) ale autorko szczerze kolor mi sie nie podoba choc mi obojetne kto w jakim wozku wozi no ale kolor :(

mi nie chodzi o to ze nie pasuje do chlopca bo jemu to obojetne bedzie ale ogolnie kolor mi sie nie podoba

kiedys dziewczynki ubierali na naiebioesko daj spokoj, przezciez to ze masz rozowy wozek to sczegol

Oj Minia przestan wiem o czym piszę :) 3d miała robione jako połówkowe w 24tc :) ja też tak miałam. Przecież nie jest powiedziane, że połówkowe musi być 2d, a ważny jest pomiar i sprawdzenie wszystkich narządów. Dodatkowo była płeć jak widać to nie jest odosobniony przypadek, ale wierzyć nie musisz

Gość zayebiocha
Moj lekarz robi 3d jakoś w 24-28 tygodniu, więc od bidy mogło sie zdarzyc, że ktos miał i połówkowe, i 3d za jednym zamachem. Zresztą to chyba nie jest tak ważna sprawa, żeby koniecznie komus udowadniac jakieś niedoinformowanie czy coś. Ja jestem w 26 tygodniu, jutro sie zacznie 27 i płci jak nie znałam, tak nie znam. 3d nie robie, bo nie widzę sensu, ale to kazdy sam musi zadecydować - czy sens widzi, czy nie

Gość HelgaHa
Popelnilas blad, ze tak się pospieszyłas. Ja mieszkam w Berlinie i na kazdej wizycie mam usg 4D a ciagle nie wiem co bede miala 13tydzien dziewczynka 18 dziewczynka 23 dziewczynka 27 chlopak 32 dziewczynka 37 dziewczynka Tutaj mowia, ze nie daje to 100% pewnosci ale na 99% bedzie dziewczyna chociaz na filmie z 27 tygodnia są bardzo wyrazne jadra i siurak. Wyprawke kupilam uniwersalna

Gość zayebiocha
a czemu błąd? co to przeszkadza, że wózek bedzie różowy?

Gość bezsennosciowy
zaraz chyba sama zadzwonie do tego faceta od wozkow,no na litosc boską jak mozna nie wymienic wozka? Przeciez jest nie uzywany? To jakis baran. Troche Cie rozumiem, wymarzone dzieciatko i chcialabys zeby bylo idealnie..no a wozek jest naprawde rozowo rozowy.