Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadfdgdfg

popularne obecnie imiona dzieciece - Julia, Jakub?

Polecane posty

Gość sadfdgdfg

zastanwaia sie czy duzo jest obecnienadawanych dzieciom imion Julia i Jakub? czy moda na Julki juz minela? nie chcialabym zeby moje dziecko mialo na imie tak jak polowa w klasie np...

Gość jaja na twardo
julia, amelka, zosia, zuzia, oj jest tego od cholery raczej na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad jakimś innym dziewczęcym imieniem.

Gość alaaa ma kotaaaa
"moje" dopiero na 19 oby tak dalej :p

Gość PRZYNAJMNIEJ
u dziewczynek teraz Maja dogania Julię w rankingach

Julia i jakub od jakiś 10 lat niezmiennie zajmują 1 miejsca w rankingach. Dalej to takie imiona jak: Maja Zuzanna, Lena, Wiktoria, Oliwia, Amelia, Natalia, Aleksandra Nikola, Zosia Martyna Weronika Anna Emilia Magdalena Hanna Gabriela Alicja Kacper, Szymon, Michał, Mateusz, Filip, Bartek Wiktor, Piotr Dawid Adam Maciej jan Igor Mikołaj patryk Paweł Dominik Oskar Antoni to sa pierwsze 20. obecnie najcześciej nadawanych imion. oprócz tego bardzo szybko rosnie popularność takich imion jak Laura, Tosia, Franek

Gość anikaaaaa
a jak bys dała nhp. anna, joanna, basia, zosia, jola,kasia? łądne polskei imiona a nie sa takie oklepane na dzisiejsze zcasy wiec małe prawdopodobientwo ze za pare lat bedzie w klasie 7 bąś np:)

Ja mam Zuzię:) ale jak będzie druga córcia będzie Kalinka. A jak synuś to niezmiennie albo Michał albo Filip. Cóż tylko takie imiona mi się podobają:)

ale to zależy od regionu tak naprawde. u nas np Lena nie jest tak popularna, a szałem są Helenki... są Blanki i pole, mniej jest Zos i Hań, Majek nie ma wcale prawie. mozna sie psytac w lokalnym USC :)

Gość b1
to zalezy od miejsca zamieszkania. ja mieszkam na wsi i do szkoly nie chodzi i nie bedzie chodzic w najblizszym czasie zadna julia zato magda czy karolina ola te dziewczynki beda miec nawet po 3 kolezanki o tym imieniu w klasie tak jak kuba mateusz czy michal. wiec lepiej wybrac imie ladne proste i niezbyt popularne asia jola moze dorotka

a mi szczerze mowiac nie przeszkadza to ze imie bedzie popularne. sama mialam w klasie cztery koleżanki o tym samym imieniu. grunt zeby bylo ladne. jak ktos chce oryginalne to mozna nazwac dziecko Hildegarda - z pewnoscia drugiej takiej nie bedzie, ale czy to na pewno dobry pomysł?...

Gość oliwka2000
Żygać mi się chce od-Jula,Zuzia,Lena,Ola,Maja:oOliwia też jest popularne ale ja sie tak nazywam:D-ZAZNACZAM TO TYLKO MOJE SKROMNE ZDANIE

Gość asasdds
niestety wlasnie te imiona ktore mi sie podobaja sa oklepane :/ ignas antosia klementysie franek staszek nie wchodza w gre choc tez sa w modzie a znowu anie kasie gosie sa oklepane jak dla mnie bo moje prawie wszystkie kolezankai tak maja an imie ;) ciezki wiec mam orzech do zgryzienia ale obysmy tylko takie probelmy mialy :D ;)

Gość pracująca na szczęście
Dziewczynki: Ludwika, Ludmiła, Joanna, Maria Chłopcy: Julian, Marek, Szymon.

Gość dslsdkooo
a czy musicie dawac imiona takie jakich nikt nie ma albo są zadkie a nei takie jakie sie wam podobaja? piszecie-podoba mi sie..ale sa oklepane no lepiej dac takie ktore wam sie nie podoba byle by nikt ni mialm i wasze dziecko było jedyne to dopiero debilizm a co w tym zlego ze w przedszkolu sa 3 julki lub 4 kubusie? ja dalam takie ktore mi sie podobalo i nie patrzlma na to czy popularne czy duzo dziewczynek ma takie czy nie wazne ze mi sie podoba i juz

Gość Ja zrobilam tak samo i
w przedszkolu w grupie mojej córki są 4 Marysie. I co z tego? Moja dla mnie i tak jest najwspanialsza i wyróżnia się z tłumu.

Gość pSZeCZkolanka
W grupie, z którą obecnie pracuję są bliźnięta: Julia i Jakbu - więc coś w tym musi być ;) Dodam jeszcze "z własnego podwórka", że najbardziej oryginalne i "egzotyczne" są Anie i Kasie - wśród 160 przedszkolaków w naszej placówce jest jedna Ania i jedna Kasia - siostry zresztą ;)

Gość dslsdkooo
no właśnie nie rozumie tych kobiet ktore juz tak wymyślalaj ze język sie płacze czytając te imiona nie da sie ich odmienic zrobnic bo brzmią smiesznie w szkole średniej w klasie byly 3 dziewczyny o tym imieniu co ja i jakos nigdy to nikomu nie przeszkadzalo dawniej tak nei wymyslano z tymi imionami jak teraz

Gość dslsdkooo
myślicie ze jak dacie dziecku oryginalne imie to dziecko beidze przez to oryginalne??? u mnie w rodiznie wymyslili sobie HUBERT- nosz .... myslalam ze padne jak to usłyszalam no tak -takiego to nikt w okolicy i wśrod znajomych nie ma i myśla ze beda błyszczec HUBCIO :-)

Gość Ja zrobilam tak samo i
Hubert to raczej mało oryginalne imię tzn mnie osobiście nie razi. Znam kilku Hubertów.

Gość dslsdkooo
no oczywiscie rzecz gustu ja nikogo nie znam o tym imieniu mnie sie osobiscie nie podoba