Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-wie-co robić

krwawienie w połowie opakowania Microgynonu

Polecane posty

Gość nie-wie-co robić

Witajcie, jestem właśnie w trakcie brania Microgynonu. Przed tym opakowaniem brałam Sindi35 (czyli Diane35), jednak żeby dać odpocząć organizmowi lekarz zalecił dwa opakowania Micro, no i po ostanim opakowaniu Sindi zrobiłam 7 dniową przerwę i zaczęłam nowe opakowanie. Ponad tydzień po normalnej miesiączce, wysypały mnie mocno pryszcze jak zwykle przed okresem, a kolejny tydzień później, czyli wczoraj pojawiło się krwawienie. Trwało kilka godzin, ale nie było to takie plamienie typu, normalny śluz lekko zabarwiony krwią, tylko czysta krew, jakby zaczęła się miesiączka. Zgłupiałam. Dzisiaj nic się nie dzieje - na razie. Nie przerwałam przyjmowania Microgynonu, w trakcie brania w tym cyklu nie miałam żadnych problemów żołądkowych, ani żadna pigułka nie została pominięta... Czy to krwawienie oznacza, że coś z tymi pigułkami jest nie tak i mnie nie zabezpieczają, czy to tylko "zwykłe plamienie", które teoretycznie ma prawo wystąpić przy braniu pigułkek?

Gość niektóre z was to
też biorę Microgynon i lekarz powiedział mi, że jakby zdarzyło się krwawienie między przerwami to mam się zgłosić do niego.

Gość nie-wie-co robić
w przychodni do której chodzę wizyty są drogie, nie stać mnie na wydanie 240zł w przeciągu jednego miesiąca na wizytę u lekarza, a miła pani w rejestracji właśnie mnie poinformowała, że konsultacja to też pełnopłatna wizyta :/

takie objawy, jak opisujesz, wskazują, że masz niedobrane pigułki. czy lekarz zlecił ci badania krwi przed zmianą? ja też miałam krwawienia w połowie opakowania i potem jeszcze normalne, z odstawienia. gin, który mi przepisał te tabsy upierał się, że organizm musi się przyzwyczaić. czym prędzej zmieniłam i ginekologa, i pigułki.

Gość nie wie co robić
miałam robione badania kilka miesięcy temu podczas brania Diane/Sindi35, bardziej kontrolnie czy mój organizm się po nich jakoś trzyma. Przed zmianą nie było badań, bo ten microgynon miał być tylko na 2 opakowania, a potem miałam wrócić do diane.... ale chyba ta przerwa, zamiast działać na korzyść wywołała jakieś dziwne zawirowania...

Witam, mam do sprzedania 4 listki Microgynonu po 20zł. W razie zainteresowania proszę o kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam