Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DamnRiff777

Dziwne zerwanie podczas zasypiania

Polecane posty

Gość sratatata żadna nerwica
A mi tez serce wtedy waliło jak oszalałe, nienawidzilam tego uczucia, ale to dlatego, ze nerwus jestem i nawet jak ktoś mi zrobi "bu" z zaskoczenia, to potem sie trzese dzeisiec minut i nie moge dojsc do siebie :D :D

maliboo trollica, a jezeli juz sie podpierasz psychiatra to powinnas slyszec o nerwicach, atakach paniki zwiazanych ze snem maliboo jasne jest, ze w pierwszym poscie autor opisuje doznania zwiazane z zaburzeniami lekowymi o czym Ty mowisz? mieszasz pojecia i dopasówujesz je do jednostkowtch przykładów jak Ci wygodnie, chyba nawet do konca nie znajac etiologii , objawów i kontekstu wystepowania..

Gość maliboo
ludzie wam sie myla rozne rzeczy: co ma napiecie miesniowe wspolnego z problemami z dusznoscia i przyspieszonym biciem serca, ktore opisuje autor post? absolutnie nic, mozna mied drgawki, moze ci podskoczyc noga, ale to nie ma zadnego zwiazku z uczuciem dusznosci i przypieszonym biciem serca... czytajcie ze zrozumieniem

A ja czesto w momencie zasypiania mam uczucie jakby mi mnoga spadala ze schodka i wtedy raptownie mija sennosc.niekiedy slysze tez dzwonek do drzwi ale oczywiscie nikogo za nimi nie ma.........

Gość maliboo
trolica nie napisalas nic konkretnego, zapytam sie jeszcze raz: czy te omamy maja powiazanie z zaburzeniami lekowymi? czy sa tylko fizjologia? czy podczas nich wystepje uczucie dusznosci i mocno przyspieszona akcja serca? a takie sa wlasnie objawy nerwicy atakow paniki

Gość sratatata żadna nerwica
Zdarzyło mu się to raz, a ten atak paniki i przyspieszone bicie serca były związane z tym, że został nagle zerwany ze snu. Mi się zdarzyło krzyknąć ze strachu i też serce łopotało jak oszalałe. Uwielbiam takie wkręcanie sobie diagnoz na podstawie googla. Ostatnio przez półtora tygodnia miałam zdrętwiały palec u lewej stopy (prawdopodobnie od chodzenia na obcasie, bo przeszło, jak przestałam), to sobie zdiagnozowałam wszystko, ze stwardnieniem rozsianym włącznie :D :D :D

plastusiowa mam identiko jak Ty też spadam ze szczytu góry czy cholera wie z czego pierwsza faza snu i wtedy mną tak telepie Damn ziółka se zapodaj, ja bez melisy i persenu nie odważę się iść spać

Gość Oliviera
no take spadanie np ze schodow, przewrocenie sie, czy upadek z mocno rozbujanej hustawki to tez miewam. Wtedy sie tak podskoczy. Serce wali. Ale to akurat nie jest az takie straszne:) Mile oczywiscie tez nie jest.

Gość maliboo
sratata nerwica jest wtedy kiedy artaki pojawiaja sie co jakis czas

Gość Oliviera
mumi ale po melisie i Persenie poczulas jakas wyrazna roznice?

maliboo napisałam, ze te omamy hinagogiczne sa zupełnie naturalne i nie swiadczace o zadnych chorobach psychicznych :O wiec jeszcze raz : jest to zjawisko fizjologiczne, nie wskazujace na patologię i niemal kazdy człowiek ich doswiadcza ( lub moze doświadczyc) (poza tym, wspaniała def. która sie podparłas w dyskusji tez o tym mowi ...) czy podczas nich wystepje uczucie dusznosci i mocno przyspieszona akcja serca? a takie sa wlasnie objawy nerwicy atakow paniki pytam jeszcze raz : jezeli przyśni Ci sie koszmar ( ale taki pożadny:P) to jakie moga wystąpic fizjologiczne objawy ? i co to jest tak na marginesie nerwica ataków paniki :O?? a sratatata żadna nerwica w protsy sposób pisze o co chodzi :P

Gość maliboo
'Wczoraj w nocy bardzo ciężko mi się zasypiało.Nie mogłem za bardzo złapać oddechu i wierciłem się z lewej strony na prawą.Co chwilkę otwierałem oczy i musiałem zaczerpnąć powietrza' Trollica, to mi jakos nie wyglada na fizjologiczne objawy omamow...:O sklaniam sie jednak ku nerwicy, poza tym uwazam, ze damniriff, ze dobrze by bylo zebys sie wybral do lekarza,, m. in. byc moze psycholog albo psychitra moglby sie okazac pomocny, tym bardziej, ze miales ostatnio trudny okres w zyciu

maliboo wybacz, ale Ty jestes chyba analfabetką funkcjonalną :O DamnRiff777 opisuje cała sytucje, a pytanie nie dotyczyło bynajmniej tego , ze nie mogł zasnąc i ciezko mu sie oddychało ( byc moze przez leki )ale tego co było POTEM w tym stanie , gdy człowiek jest juz na ganicy jawy i snu ... wtedy własnie pojawiaja sie te omamy poza tym, co to jest nerwica? bo nie chce Cie martiwc, ale tak naprawde nie ma takiej jednostki chorobowej ani w ICD10 ani w DSM-IV. To potoczna nazwaz czegos co okresla sie jako zaburzenia nerwicowe , których jest sporo i maja bardzo róznorodna symptomatyke.... (na marginesie dodam jeszcze, ze sa inne omamy: hipnopompiczne - a teraz sprawdz w Wikipedii kiedy sie pojawiaja i wkrec innym co najmniej psychoze:P)

Gość maliboo
Trollica, nie mam zamiaru juz z toba dyskutowac, bo mam wrazenie, ze nalezysz doego typu ludzi, ktorz nie dociekaja prawdy tylko wola twardo obstwiac przy swoim doczepiasz latke tam gdzie ona akurat nie pasuje nawet juz zasugerowalas diagnoze, ze problemy z przewracaniem sie z boku na bok i dusznoscia sa spowodowane lekami..:O jasne jest dla mnie, ze autor pisze ze mial problemy z zasnieciem, z dusznoscia,'oddychal jak wariat' a 'serce walilo mu jak opetane' I ty to chesz zrzucic na karb jakis omamow? prosze cie... Mysle, ze jednak najlepeij dla autora byloby sie skonsultowac z lekarzem, zamiast 'pocieszyac' sie, ze to tylko fizjologiczne objawy nieszkodliwych omamow :O

Oliviera spijam melisę litrami, trochę chodzę jak trzepnięta, na noc biorę 2 tabsy persenu jak na razie "zrywów" nie zauważyłam, ale to zależy od dnia i stopnia wkurvienia mnie podstawa to regularne pojenie ziółkami (ze słodzikiem daje radę)

dziecko, jedyną osobą , która postawiła to jakkąkoliwek diagnozę jestes niestety Ty - dla Ciebie wszystko jest " oczywiste " i " skłaniasz sie ku czemus" na podstawie google ?:O i niestety jestes analfabetką , ostatnim postem udowodniłas to ostatecznie 🖐️

Gość maliboo
Trollica, nie denerwuj sie tak, nie ma potrzeby nazywania mnie analfabetka ani dzieckiem :D poza inwektywami nie napisalas nic konkretnego osobiscie uwazam, ze najlepeij byloby sie skonsultowac z lekarzem, ale na pewno nie lekcewazyc i tlumaczyc sobie omamami, bo to do niczego nie prowadzi

Gość gośćm
ostatnio mam sporo stresu i jak kladlem się spac bylo dobrze nagle jak mnie chuklo w klatce to i na lewym boku lezec niemoglem a jak probowalem znow sansac to mi serce przyspieszalo teraz po dwoch dniach nagle szarpniecie w piersi i trochę drgawek co jest ze mna ?????