Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kinia1987ace

Testy ciążowe - czy one się mylą????

Polecane posty

Hej założyłam ten wątek bo mam problem!!! Jak chyba każda która wchodzi na to forum!!! Więc tak pierwszy test (QUICK VUE) zrobiłam w okolicach spodziewanej miesiączki ale wyszedł negatywnie, wczoraj nie wytrzymałam, bo minęło już jakieś 3 tyg. a okresu dalej nie mam tylko mnie już 4 tydz. piersi bolą. Więc wczoraj z ranka zrobiłam test (VITAM) i po paru sekundach wyszły 2 bardzo widoczne krechy, ciemne. Wieczorem powtórzyłam test innej firmy (MALUSZEK) i po całym dniu też po paru sekundach wyszły 2 grube, dobrze widoczne krechy. Dzisiaj koło południa zrobiłam test bo narzeczony nalegał i też firmy QUICK VUE, który i tu zaskoczenie podstawowa kreska była bardzo blada a tej 2 krechy prawie że nie widać... NIe wiem co mam o tym myśleć!!! Czy ten test z tej jednej firmy może być wadliwy?????

Gość oiii
ciąża jak nic:) gratulację

ale co oznacza ten ostatni test???? Czekałam długo na te 2 krechy więc jak ten ostatni zawiódł, tzn widać tą kreche ale trzeba się wysilić, i to już drugi raz ten test mnie zawiódł. Czy to może być wina tego, że wstałam głodna o 6 rano i zjadłam małe śniadanko :) a o 11 jadłam 2 śniadanie??

ale to czemu ten wieczorny test który zrobiłam był taki widoczny i te krechy takie ciemne że nie ma się wątpliwości a tu z rana taki klops!!! :( ;(

Gość a co ma jedzenie do testu???
?????????????????

Gość lojloj
to wina testu, a nie jedzenia;) i tyle , moze byl jakis wybrakowany, jestes w ciazy, gratulacje;)

Gość kasiunia
u mnie tez byly slabe kreski i jestem w 10 tygodniu ciazy

Gość oiii
może być tak, że coś z ciąża jest nie tak i poziom hormonów zanika, może być tak, że był jakiś "zepsuty" test i dlatego tak wyszło. śniadanie i cała reszta nie ma na to wpływu za bardzo. idź na badanie krwi Betę HCG.

najwięcej hcg jest na czczo i logiczne jest, że robiąc test z nieporannego moczu kreski są jasne. Liczy się, że są dwie chociaż 3 tygodnie po terminie @ krechy powinny być mocne niezależnie od pory

Gość oiii
Minia, ale nie na tyle, żeby tak bardzo zaburzyć wynik testu. po 3 tygodniach od spodziewanego @.

Gość agnaaaaaaaa
ja kiedys zrobilam test wyszły mi 2 kreseczki, choc ta druga bardzo jasna, poszłam na wizyte okazało się, że test był wadliwy. W ciąży nie byłam. Byl to bobotest.

nie wiem ale jest to dziwne!!! ten test juz mnie dwa razy wprowadził w błąd, a te 2 pozostałe testy które robiłam rano i wieczorem są bardzo widoczne i na wynik nie musiałam za długo czekać, bo tylko pare sekund :) te upragnione 2 krechy

Ja myślę że coś z tymi testami jest zwłaszcza że jesteś już 3 tyg po spodziewanej @, wyszły ci na tamtych dwie bite krechy i bolą cię piersi. Dla mnie to ewidentna ciąża. Idź na bete i będziesz miała 100% pewności.

no też mam taką nadzieję, musze też iść do gina ale czekam, aż mi przyślą karteczke z ubezpieczenia z autka, bo bez tego się nigdzie nie ruszam i czekam na tego cholernego kuriera, miał już dawno być!!!! grrr

na bank jestes w ciazy. ten test jest do bani. mi tez wyszedl negatywny, a bylam w ciazy- potwierdzily to 2 bobo testy( te zolte). dodam ze tamten robiony rano a bobo po poludniu. Dzis mam sliczna zdrowa 2 i pol miesieczna coreczke:) gratulacje!

z reszta na kazdym tescie masz napisane ze wystarczy bardzo blada prawie nie widoczna druga kreska i to oznacza ciaze:) wiec biegiem do lekarza!:)

Gość anikaaaaa
gratulacje:) ja jestem w 5 tyg ciąży i pierwszy test jaki zrobiłąm była słabiutka kreskai dla pewnosci powtórzyłam jesszcze kilka (dokąłdnie 6) i wyszły pozytywne. wiesz nie ma rzeczy i ludzi nieomylnych, nic nie zaszkodzi sie upewnic chociaz dawaja one 99%pewnosci...

ja pierwszy test robiłam wieczorem i wyszły 2 ładne krechy a drugi z rana i ta ciążowa była ledwo widoczna a teraz 28tc skończony :) proponuję zrobić test ciążowy z krwi beta hcg lub iść do lekarza. 3 tyg po terminie miesiączki powinno być już widać zarodek,a nawet serduszko :D

U mnie też pierwszy test był robiony wieczorem i też wyszła słabiutka ledwo widoczna kreska ale wyszła:) następnego dnia powtórka i to samo. Dziś jestem mamą prawie 3 letniej dziewczynki:)