Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska nie- spioszka

czy czyjes dziecko nauczylo sie samo zasypiac bez drastycznych metod?

Polecane posty

Zgadzam sie z Jagodą ta metoda działa cuda. Za każdym razem odkładac do łóżeczka i albo trzyamć za raczkę albo po prostu siedzieć. Ja tak robiłam własnie z coreczką. Jak zaczynała być niespokojna to wystarczyło tylko powiedzieć że sie nic nie dzieje bo mama jest. Nauczyła sie zasypiać w ciągu tygodnia i tak zostałao już do dziś. Oczywiscie po paru dniach już nawet nie chciała trzymania za rączkę. Układała się po swojemu pod kołderką i tyle ją było widać. Dziś ma 2 latka i potrafi pprzespać i 15 godzin w nocy.

Teraz to będziesz miała duży problem szczególnie jak dziecko zasypia w waszym łóżku. Maleństwo od noworodka trzeba przyzwyczajać :/ Ja np musiałam wrocić do szkoły po 3 tyg od porodu i wiedziałam, że muszę się wysypiać. Wykorzystałam rady mojej mamy: nie karmiłam na rządanie tylko co 3 godziny ( od razu mała wiedziała, że musi się najeść a nie pobawić piersią bo nie dostanie drugi raz) a jak miała niecały miesiąc to w nocy zamiast piersi dawałam wodę- przestała się budzić. Od początku jak zasypiała to TYLKO łóżeczko i np telewizor czy muzyka żeby umiała zasypiać nie tylko w ciszy. Żadnego bujania do usypiania, żadnego tulenia i po miesiącu miałam dziecko "z głowy"