Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _taka_sobie_jedna_

Chcię iść do psychologa ale boję się

Polecane posty

Gość _taka_sobie_jedna_

wiem że potrzebuje pomocy ale nie wiem od czego miałabym zacząć co bym miała powiedzieć. Kuźwa dlaczego to musi być takie trudne :(

Gość toioooooooo
pójdź lepiej do psychiatry. To nie jest złośliwość czy przytyk, tylko naprawdę dobra rada. Sam zrobiłem kiedyś błąd, że najpierw poszedłem do psychologa

Gość może kulturoznawstwo
Ja też się boję, ale nie wiem czy mam iść do psychiatry czy psychologa.

Gość _taka_sobie_jedna_
Ja nie chcę psychotropów tylko chciałabym aby ktoś mnie wysłuchał i doradził mi

Gość toioooooooo
ale nikt Tobie nie doradzi - to zupełnie nie na tym polega. Musisz uświadomić sobie, dlaczego postępujesz tak a nie inaczej i nauczyć się podejmować najlepsze dla siebie decyzje

Gość miśka566
A ja odwrotnie, najpierw poszłam do psychiatry i g. mi pomogła, dawała tylko tabletki a wizyty trwały 10 minut nie licząc pierwszej. Problem wrócił, rozwiązałam go dopiero z pomocą psychologa... trzeba leczyć źródło problemu, nie objawy. Tabletki tylko jeśli się okaże że nie jesteś w stanie bez nic nad sobą pracować u psychologa. Ale psycholog jest niezbędny, psychiatra to ostateczny dodatek.

Gość toioooooooo
to psychiatra decyduje na jaką psychoterapię kogoś trzeba wysłać lub czy podać leki.

Gość _taka_sobie_jedna_
Taa gdyby to było takie proste :(

Gość toioooooooo
ja z kolei zaczynałem od psychologa, ale byłem już w takim stanie, że potrzebne były najpierw tabletki - potem był psycholog. Z resztą jest cały czas

Gość toioooooooo
nikt tutaj nie napisał, że to jest proste..

Gość wrtyo
tez sie wybieram i nie wiem o czy mowic bo mam tyle problemow i tyle niejasnosci we mnie ze nie wiem nawet od czego zaczac, kazdy problem jest inny a wszystko sie w zyciu przeplata ze soba

Gość _taka_sobie_jedna_
tak naprawde to już kiedyś chodziłam do psychologa ale to było dawno i jak to sie mówi nieprawda u psychiatry byłam raz zapisał mi zestaw leków po kórych bardzo przytyłam. Po tym pezestałam sama brać leki nie chodziłam do psychiatry i schudłam. Ale zauważyłam że od kilku lat nasila mi się to wszystko.Dlatego teraz zastanawiam sie czy iść do psychologa

Gość Sylwi1888
Nie ma się czego bać i czego wstydzić!W dzisiejszych czasach dużo osób korzysta z pomocy psychologów ;) Chodziłam na terapię do pani pscyholog/pscyhoterapeutki Jolanty Szczepaniak!Złota kobieta!Bardzo mi pomogła!Wyciągneła mnie dosyć szybko z depresji ;) Na prawde wie co robić żeby pomóc!

Gość MFGR
Jeśli wolałabyś uniknąć fizycznej wizyty w gabinecie, możesz zdecydować się na oferowaną przez warszawską klinikę psychiatryczną, http://psychomedic.online/ psychoterapię zdalną (jest równie skuteczna, a mniej stresująca).