Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjjja3

czy ktorejs z was zaczal sie porod, tzn mocne skurcze a wody nie odeszly?

Polecane posty

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
no bo nie miałam żadnych skórczy .... wody mi odeszły, pojechałam do szpitala, na izbie przyjęc jakiś mały skórczyk miałam, rozwarcie było na 2 cm, no i mnie położyli na łózko, podłączyli ktg, skórcze były ale nie za mocne, dali oksytocynę, skórcze wzrosły, rozwarcie się powiększali, dali znieczulenie (3dawki bo za cholerę nie mogłam z bólu wytrzymać), potem 3 parte (jeszcze gorszy ból) no i urodziłam...

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
nie wiem słyszalam opinię że własnie takie porody na sucho jak u mnie są bardziej bolesne, niż jak na koniec pęcherz przebiją...może teraz bede inaczej rodzic?:D pozyjemy zobaczymy :)

Gość blanka7754
To nie dlatego ze wody Ci odeszly mialas bolesny porod,tylko dlatego ze dostalas ta cholerna kroplowe,to po niej skurcze sa niemilosiernie bolesne

Gość umniehardcore
Mnie obudziły mocne skurcze co 3 minuty o 2 w nocy. Prześcieradło miałam lekko wilgotne czyli odejście wód mnie nie obudziło. Nie zdązyli mi żadnych badań w szpitalu zrobić :P. Ale moja sąsiadka miała lekkie skurcze. Olała je sobie bo wody nie odeszły. Kilka godzin później zwijała się w bólach ale "jeszcze nie jedziemy, jeszcze nie czas bo wody nie odeszły" :P.

Gość Mamusia2010
Mnie w szpitalu przebili pęcherz płodowy przy rozwarciu na 7cm.

Gość gryczka
Chciałam powiedzieć, że 26 listopada przyszedł na świat mój Synek. Skurcze obudziły mnie o 7 rano, przez cały dzień nie były do końca regularne, raz co 10 minut, raz co 5, pod koniec miałam wrażenie, że trwają non-stop :-p Anyway - gdy po 14 godzinach od pierwszych skurczy wzięli mnie na cc, wody nadal nie odeszły, a rozwarcie było na 2cm..