Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra z pieknego miasta

dziewczyny czy to może być 1 wszy objaw ciąży?

Polecane posty

do ewentualnego zapłodnienia mogło dojść 6 lub 9 listopada.od 3 dni mam podwyższona temp ciała (pod pachą 37-37,1) a przed chwila mierzyłam w pochwie i wynosi 37,3. czytałam, ze test beta hcg z krwi wykrywa ciąże szybciej niż test 'sikany' z apteki. a skoro na teście "sikanym"mam napisane że wykrywa ciążę juz po 6 dniach od zapłodnienia to ten z krwi tym bardziej już coś powinien wykryć prawda? oprócz tego ból w podbrzuszu (ale nie uciążliwy) i wrażliwe sutki. czy gdyby to faktycznie była ciąża to beta by wykazała? bo myśle czy nie iść jutro...

Gość fdjfjfdoksdmksadosaSOksaKSA
tem zawsze jest wysoka do czas @

zdecydowanie za wczas najlepiej poczekaj do dnia spodziewanej@ a jesli nie wykazła tego test to więc albo nie jestes w ciązy albo zrobilas za wczas!!!

ale czy beta juz by coś wykryła?

ale ja tego sikanego nie robiłam! mam nowy, nie otwarty

upup dziewczyny

takie mierzenie temperatury jak przeprowadziłaś nic ci nie da bo temp w pochwie mierzy się rano,zanim się wstanie z łóżka. ilu dniowe masz cykle i w którym dniu cyklu współżyłaś? na bete nawet za wcześnie jest przyjmując, że gdzieś wtedy miałąś owulację. bete też najlepiej robić tuż przed spodziewaną @ bo bardzo często owulacja była później niż nam się wydawało.

Gość radziłaby ci poczekac od dnia
radziłabym ci poczekac do dnia@ beta tez moze jeszcze nie wykryc moja kumpela robila beta gdy spozniala sie jje jeden dzien @ i nie wyszla dopiero za dwa dni poszla i okazalo sie ze jest w ciązy a czemu chcesz koniecznie juz sprawdzic???

gosiaczek, ale ja wtedy gdy współżyłam na pewno miałam owulację bo śluz miałam lepki i baaardzo ciągnący (czytałam ze jak się złapie między kciuk i palec wskazujący to powinien sie rozciągnąć min. na 2 cm bez przerywania a mój się ciągnął dużo bardziej). chce już wiedziec bo jestem strasznie ciekawa i juz nie mogę wytrzymać;) wiem,ze lepiej by było zaczekać do @, ale w sumie co szkodzi zrobić? przecież ta beta z krwi jest bardzo czuła i ponoć wykrywa nawet kilkudniową ciążę

ja bym zrobiła na twoim miejscu do poniedziałku chociaż poczekała jeśli dasz radę ;) oczywiście jeśli @ nie nadejdzie czego Ci życzę jeślibyś tak chciała :)

radzilaby poczekac do dnia@ stezenie moze byc bardzo male zeby to wykryc nawet robiąc bete moze i nie umiesz sie doczekac ale to ci nic nieda lepiej poczekac

to nie rozumiem po co te teksty na testach ciążowych-wykrywa ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia a ten z krwi ponoć jeszcze szybciej skoro to ściema:O

mozesz zrobic ale jak bedzie za wczas??? to co ci to da lepiej poczekac do dnia@ co ci po tym ze poczekasz kilkanascie dni dłuzej?????

hmm no są testy które wykrywają stężenie hormonu hcg niższe niż większośc testów, ale bardzo często zdaża się, że hcg jest też podwyższone trochę przy różnych chorobach,przy torbieli więc jak dla mnie jeśli tak bardzo chce się być w ciąży to nie ma sensu robić tych superczułych testów tylko poczekać do dnia spodziewanej @ i wtedy iśc na betę, choć czasem też testy sikane o tej niższej czułości wykrywają nawet przed terminem @ ciąże ( u mnie tak było ) ;)

wiesz to nawet nie chodzi o to tylko czuje się oszukana:O piszą że juz po 6 dniach a tak naprawdę gówno prawda za przeproszeniem bo i tak musisz czekać do @. to po co piszą głupoty?

kurde to już sama nie wiem...

gosiaczek a jaki test używałaś? ja mam pink test. taka mądra a sama robiłaś przed terminem @...;)

dziewczyno przeciez ci sie tlumaczy ze ze lepiej zrobi w dniu spodziewanej@ tak trudno poczekac do @ ile ty masz lat?

aleksandra z pieknego miasta a to nie ma róznicy jakies testu sie uzywalo test to test jesli jestes w ciązy to napewno pokaze ale najlepeij zrobi w dniu spodziewanej @

yhm...nie pamiętam nazwy:P ale to nie był żaden z tych super czułych ;) a robiłam przed okresem bo wystąpiło u mnie tzw. plamienie implantacyjne,czego (chodzi o jakiekolwiek plamienie po @ a przed następnym) nigdy nie miałam między kolejnymi miesiączkami ;)

Witam, może któraś z Was miała podobny przypadek... Otóż 4.10 dostałam miesiączkę po tygodniowym opóźnieniu ( zazwyczaj cykle 30-dniowe regularne).Okres ten był dziwnie skąpy,trwał 1 dzień,później dzień przerwy i kolejny dzień lekkie plamienie i bóle podbrzusza,które trwają do dzisiaj,z tym że są to bóle sporadyczne i niezbyt dokuczliwe.Zaraz po zaczęłam mierzyć temp w pochwie i do dnia dzisiejszego mam cały czas 36,9 a to już 21 dzień cyklu. Dodam,że współżyję bez zabezpieczenia codziennie, z tym że nie zawsze z finałem w środku.Po tej dziwnej miesiączce zrobiłam 2 testy w odstępie czasowym i oba negatywne.Nie mam żadnych specjalnych objawów ciążowych poza lekkim bólem piersi, sennością i bólem w dolnej części kręgosłupa. Czy to możliwe że jednak to ciąża?? W zeszłym roku miałam plamienia,lekarz nic nie widział kazał zrobić test,wynik negatywny a ciąża była.. w 5 tygodniu po kolejnej konsultacji z lekarzem okazało się,że poroniłam :(

Gość ...----...
zrób sobie sokojnie ten test sikany, to że iszą że najleiej w dniu sodziewanej @ to dlatego, ze wtedy wynik najewniejszy. zrobisz test, usokoisz się troche, jak wyjdzie negatywny a @ się nie pojawi to powturzysz poco masz się męczyć. ja się męczyłam 3 dni bo akurat był długi weekend i nie miałam gdzie testu kupić. jak już go miałam to się następnego dnia doczekać nie mogłam bo najlepiej z porannego moczu robić.

wiem,że najprościej poczekać do kolejnej miesiączki i będzie wszystko jasne,zwłaszcza że to ok tygodnia.. jutro rano zrobię kolejny test. Najprościej byłoby zrobić beta hcg z krwi ale mieszkam za granicą i narazie nie mam takiej możliwości. Gdyby były zaburzenia hormonalne to wydaje mi się,że temperatura byłaby zmienna.. Może któraś z Was miała podobny przypadek??