Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beati22

obawy przed operacja powiekszania piersi

Polecane posty

Gość beati22

Witam!! od jakiegos czasu mysle powaznie o operacji powiekszania piersi (mam male A) Ale mam takie pytanie do dziewczyn ktore juz maja to za soba. Czy malyscie obawy typu jak zareaguje otoczenie,najblizsza rodzina,znajomi i najwazniejsze-jak zareaguje partner?? wiem dobrze ze niby kazdy jest za naturalnoscia, i wiekszosc mezczyzn woli kobiety z naturalnym biustem, ale niestety nie kazdy swoj naturalny biust ma w fajnym rozmiarze,tak ze prezentuje sie swietnie w kazdym ubraniu. Ja niestety tego szczescia nie mam! Gdy kiedys nadmienilam mojemu mezowi o tym ze chcialabym sobie powiekszyc biust to mnie wysmial ze mam dziecinne podejscie ze nie to sie liczy itp Ale dobrze wiem ze podobaja mu sie wieksze biusty, chociazby jak ogladamy jakis film albo chociazby teledysk to wiem ze mu sie to podoba, bo faktycznie wyglada taki biust apetycznie! pytanko do was dziewczynki czy tez mialyscie takie problemy w przekonaniu partnera do takiej decyzji??i jakie mial zdanie po???

Gość Kolino29
Ja miałam mnóstwo obaw związanych nie tylko z reakcją bliskich, ale i z samym zabiegiem - bałam się blizn, tego, że implanty będą unosić się na wodzie na wakacjach i w ogóle całej tej sztuczności, ale jednocześnie po dziecku moje piersi zrobiły się małe i "puste". Przestałam się obawiać dopiero po konsultacjach z chirurgiem (robiłam zabieg w klinice medycyna urody na bemowie w wwie). Lekarz był fantastyczny i zamiast namawiać mnie na implanty, zaproponował body-jet, czyli wyssali mi tłuszcz z bider (gdzie się po ciąży poodkładało) i wszczepił go w piersi. Efekt jest super, bo naturalny. I tu reakcje bliskich - mąż jest zachwycony (fakt, że od początku mówił, że jeśli potrzebuję to on mnei wspiera) - bardzo mu się podoba, że mam większy biust, a jednocześnie nadal naturalny. A reszta bliskich osób? Nie opowiadałam im - tylko siostra wie i sama rozważa taki zabieg :) Jeśli naprawdę chcesz - nie bój się, to naprawdę wpływa na samozadowolenie :)

na pewno przed każdym zabiegiem towarzyszy strach i pewne obawy, ale najważniejsze nie dać się zwariować i wpędzić w jakieś paranoiczne myślenie. Myślę, że ważne jest też to, żeby wybrać, sprawdzić lekarza do którego się udajemy. Bo jeśli wybierzemy klinikę i lekarza w długoletnim doświadczeniem, specjalistę w swej dziedzinie na pewno nasze obawy się zmniejszą, Więc nie masz czego się obawiać ;)

Gość Herbaciara 1
Kolino29 ? a gdzie robiłaś tą operację? no i podstawowe pytanie jaki lekarz jak go znalazłaś?

Gość Angel_Eye_33
Ja się umówiłam na wizytę w Klinice Medycyny Urody w Warszawie. Podobno jedna z Lepszych w Kraju. Planuję poprawić sobię biust więc dam wam znać. Podobno pan Szymański jest jednym z lepszych specjalistów w kraju więc mam nadzieje że moje piersi będą wyglądały naturalnie. Mam A a chciała bym mieć małe C. Słyszałam same pozytywne opinie na temat kliniki więc mam nadzieje że i ja będe zadowolona.

Ja miałam 3 miesiące temu powiększane piersi w klinice Artplastica. Otocznie niczego nie zauważyło, bo nosiłam staniki grube puch up z tymi wkładkami a teraz noszę miekkie i nie rzuca się to w oczy, z resztą nie robiłam sobie dużych teraz mam duże B - małe C a miałam prawie A. Szybko mi się wszystko zagoiło, po tygodniu już zupełnie normalnie funkcjonowałam. Nie rozpowiadałam o tym wszystkim bo uznałam, że to moja prywatna sprawa. Jakbyś chciała porozmawiać to pisz na gg: 25891246