Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beirut_girl

Boję się wychodzić z domu.

Polecane posty

Gość Beirut_girl

Boję się odrzucenia. Boję się samotności, a jednocześnie ogarnia mnie strach przed bliskością. Boję się ludzi, świata. Zawsze czuję się gorsza, mniej inteligentna, zdolniejsza. Tak. Czuję się nikim. Boję się tego i tamtego... Moje życie to jedna wielka pajęczyna lęków, z którymi sobie w żaden sposób nie potrafię poradzić. Jest z tym źle, bo wszystko zawalam. Nie lubię wychodzić z domu, chyba że wiem, że pojadę gdzieś, gdzie nikt mnie nie zna. Mogłabym całe dni i noce spędzić na pisaniu, rysowaniu i czytaniu książek, bo gdy tylko opuszczę cztery ściany, zaczynam się bać...

Gość Beirut_girl
Niby od kilku lat chodzę z moją przyjaciółką na pewne kółko, ale wciąż mam problem z nawiązywaniem kontaktów. Ci ludzie są tacy oczytani, błyskotliwi, znają się na tym i na tamtym i chociaż są w porządku, to nadal trudno mi się z nimi rozmawia.

Gość Beirut_girl
Proszę, powiedzcie, czy to normalne, co się dzieje ?

Gość Beirut_girl
Dodam, że z powodu fobii społecznej musiałam wziąć dziekankę, bo każda wizyta na uczelni przyprawiała mnie o ostry ból żołądka i potęgowała zimny pot na czole. Problem w tym, że dziekanka lada moment się kończy i będę musiała zdecydować, co dalej...

Gość Beirut_girl
chodząc po hipermarkecie słyszę głosy z głośników. rzucam się wtedy na podłogę z krzykiem "Boże! Znów te głosy w mojej głowie!"

Gość Beirut_girl
Ten wyżej to niestety podszyw. Szkoda, że nikt normalnie nie pogada.

Gość Beirut_girl
z lubieżnym usmiechem na ustach zasadzam się w gołębniku sąsiada aby znienacka pokrywać moim kroczem niczego nie spodziewające się gołębie

nie jest normalne.Tym bardziej , ze rzutuje Ci na zycie i utrudnia funkcjonowanie w nim. Skoro nie radzisz sobie sama ,wiec klania sie psychiatra i psycholog. Bez problemu dostaniesz sie Poradni Zdrowia Psychicznego za darmo.

Gość dziewczyno idz ty do
psychologa!!!! Natychmiast: To sa objawy schizofreni. To sie leczy i to powazna choroba. Idz poki nie zwariujesz do konca!

Gość Beirut_girl
w moim ostatnim śnie zza firanki wysunął się wielki, czerwony i gorący penis, którego z lubieżnym uśmiechem objęłam swymi ustami i po chwili nasyciłam się życiodajnymi sokami nie roniąc ani jednej kropelki miłosnego nektaru

nie przejmuj sie podszywami bo to urok takiego forum. Specjalisci zrozumieja twoj problem , dostaniesz napewno leki i postaraj sie o dobrego terapete psychologa. Madra osoba pomoze Ci uporac sie z lekami , choc na tyle , bys mogla podjac realizacje zadan typu studia, praca , czy radzenie sobie z obowiazkami zycia codziennego.

Gość Beirut_girl
O pomocy psychologicznej pomyślę, ale zastanawiam się, czy mogłabym jakoś naturalnie poradzić sobie z lękiem przed wychodzeniem z domu? Strasznie boję się ludzi, tego, że źle wypadnę w towarzystwie. O tych głosach pisał akurat podszyw, ja takowych nie mam.

Gość Beirut_girl
gdy puka listonosz oddalam się szybko od drzwi z głośnym piskiem i skowytem frywolnie merdając moim kosmatym ogonkiem

Gość Beirut_girl
Dzis miałam jechać na ważne spotkanie, ale oczywiście stchórzyłam. Następne czeka mnie we wtorek, ale już czuję, że nie dam sobie rady.

sadz, ze sama ni uporasz sie.Sa rozne treningi jak przelamac niesmialosc, nabrac odwagi ale pozostaw to specjaliscie.I tak bedziesz musala wspolpracowac, odrabiac zadania zlecone . To za dlugo trwa, bys sama sobie pomogla -ja tak mysle :-D Poza tym u takiego np. pychologa jest fajnie.To sa tacy zyczliwi ludzie.Oby jeszcze wiedze mial i super.

Gość aquariuss
zrób sobie tak dlaczego się boje - > bo boje się że sobie nie poradzę - > jak sobie nie poradzę to umrę - ale skoro i tak umrę bo się ciągle boje - to moze przestane - wtedy może mi się udać, coś osiągnę - bo co wielkiego się może stać, umrę???

Gość Beirut_girI
gdy oglądam mecz w telewizji to boję się odezwać i trąbić na wuwuzeli :O

Gość Fafinette
dlaczego po prostu nie popełnisz samobójstwa? przecież jest tyle metod do wyboru :classic_cool:

sama widzisz, problem jest ogromny. Nie zwlekaj a pomoz sobie :-D Wiem ile moze pomoc psycholog , bo obserwuje takiego jednego :-P. Ma doskonale efekty i jej podopieczni swietnie zaczynaja sobie radzic. Tobietez sie to uda.

Gość lopae
wejdź na www.animus24.pl

Gość Beirut_girI
nie. bo boję się seksu :O

tylko lekarz.... sama sobie nigdy nie dasz rade ! zrobisz kilka malych krokow i dalej zostaniesz tym kim? jestes... jesli boisz sie psychologa mozesz zadzwonic na infolinie , i na poczatek przez tel porozmawiac , i potem udac sie na realne spotkanie... bez leczenia sie nie obejdzie

Gość nerwica i depresja
to się nazywa fobia społeczna może do psychologa ?

Gość Beirut_girI
bardzo boję się telefonu, bo słychać w niej jakieś dziwne głosy:O