Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość libetarianinnn

K*RWA - Muszę zapłacić 3000 podatku(za miesiąc)

Polecane posty

Gość libetarianinnn

Ale patologia - otworzyłem firmę i teraz muszę zapłacić 3000zł podatku(dochodowy + VAT) - PYTAM SIĘ KURWA JAKI GRUBAS Z SEJMU TO PÓŹNIEJ PRZEŻRE - W Polsce się nie opłaca uczciwie pracować, lepiej lecieć w chuj, wchodzić w układy z aparatczykami i żerować na nie-swoich pieniądzach niż charować cały kurwa dzień i oddać połowę NA JEBNIĘTY NFZ, ZASIŁKI I INNE CHUJE MUJE Chore państwo.

Gość libetarianinnn
Dodam, że nie wliczam w tą kwotę jebanego ZUSU ( w tej chwili jeszcze 300zł ale za dwa lata będzie 900zł) porażka totalna

Gość też bym się wkurfiła
W TYM KRAJU UCZCIWIE SIE NIE DOROBISZ!

Skoro masz taki podatek do zapłaty, to powiedz nam też, jaki dochód miałeś??? Ale tu juz będziesz milczał, znając życie:O

Gość libetarianinnn
Zastanawiam się nad przeniesieniem działalności do jakiegoś raju podatkowego - zawsze te 3000 w kieszeni zostanie a ja nie będę się musiał martwić kontrolami US i innymi zmorami :(

Gość jdshf.ldsf
a dochod jaki miales??? no ??

jeśli masz zapłacić 3000 to dochodu miałeś (na oko) 7000 tysięcy + jeszcze to że VAT ci się zwróci jak sprzedasz towar bo VAT i tak płaci ostateczny nabywca (czyli konsument) a nie przedsiębiorca

Gość libertarianinnn
nie miałbym nic przeciwko jakby te pieniądze były dobrze wydawane - jestem za jak najmniejszym aparatem państwowym. Jeżeli te pieniądze móbłbym rozdysponować samodzielnie to pewnie kogoś bym zatrudnił a tak to pójdzie pewnie na kampanie wyborczą jakiejś partii albo szkolenia pracowników z ZUSU. http://www.youtube.com/watch?v=gEHQ8Zvw4Y4 masakra

Gość pućkafa
jedyny opłacalny dobrze płatny zawód w Polsce, bez żadnych nakładów i inwestycji to........................................... POLITYK wystarczy kitu nawciskać,porobić nadzieje i podatnik na jednego posła miesięcznie wydaje 60 tys zł - gaża, pensja, przejazdy,hotele, przeloty, telefony , żarcie, utrzymanie biur w kraju itd

Gość mandarynka B
Mój drogi sama mam ten problem... Prowadzę działalność od lipca... Słuchaj jak ktoś ma dużo opłat (niekoniecznie związanych z firmą) to takie 3 tyś oddane do U.S. strasznie boli... Pociesz się że ja płacę dużo więcej...

Gość mandarynka B
a laików nie pytaj o takie rzeczy bo oni piszą głupoty. Ja poważam gości co robią interesy i kręcą kasą..żeby jakoś związać koniec z końcem. A jesli mogę zapytać jaka branża ??? Ja handluje elektroniką.

Gość libertarianinnn
Branża informatyczna

Gość mandarynka B
a masz jakiegoś pracownika czy sam operujesz ?

Gość mam tak samo:(:(
i ten ZUS ....przeklęty 839,06 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiecie ile wyliczyli mi emerytury ??????? ok.1200

Twoje poglądy gówno kogokolwiek obchodzą :o Zarabiasz, to płać kasę i nie pierrdol 🖐️

Gość mam tak samo:(:(
co zarabiasz -?????? mięcho. ZAPIERDALAM to zarabiam i nie mam zamiaru na tych tłustych polityków walić kasy /VAT? nie wtrącaj się jak nie masz bladego pojęcia o czym piszemy ćwoku

Gość mandarynka B
Brawo ! Jasne że nie wi o czym mówi....

Gość libertarianinnn
mięcho widocznie lubi jak jego też dymają - wydaje mu się, że jak jego pracodawca więcej podatków zabuli to mu to nic nie zaszkodzi - otóż mylisz się Mięcho - twój pracodawca sobie odbije podatki m.in na pensjach pracowników(twojej) - wszyscy na tym tracą ( oprócz polityków - co chwilę się słyszy, że ktoś ukradł ileś tam setek milionów złotych - nie ma to jak efektywne wydawanie pieniędzy podatników) mandarynka B - chwilowo zatrudniam tylko siebie - dopiero zaczynam z działalnością Jak jest u Ciebie?

>>Wiecie ile wyliczyli mi emerytury ??????? ok.1200 A ile byś chciał, skoro składki płacisz osiem stówek? :o

Gość mandarynka B
Skąd się wziołeś cieću ?????

drugi próg podatkowym mam od czerwca, więc z waszymi skladeczkami możecie wypierrdalac biedaki. a podatki płacę, bo mnie na to stać :)

Gość libertarianinnn
z tego co widzę po twoich wypowiedziach to masz tylko jakieś narcystyczne urojenia

Gość idiotka Jola uwielbiam czytać
jak ja uwielbiam zlewać się na takich przypałów...przecież gość nie ma klasy ...taki burak...jeszcze gline i liście ma