Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirka31.78@o2.pl

ile ważyły wasze maleństwa w 27tyg ciazy?

Polecane posty

Gość mirka31.78@o2.pl

moja malutka jest o 2tyg mniejsza waży 700gram:(

Gość 2 kggggggggggggggggggggg
wazyl, bo dużo zarł

moim zdaniem w 27 tyg dziecko powinno wazyc 1000g.wiec u ciebie jest naprawde malo i nie wiem nawet co mam ci napisac...ale moze to nic starsznego a co mowil lekarz??

Gość moja mała w
24tyg. 0 dn. ważyła 770gram

Gość mój mały w
26tc 3dn ważył 1018gram

Gość ale to moja mała
a nie autorki:/

kochana moze ona po prstu urodzi sie bardzo malutka...albo z czasem waga wrosnie tak to juz jest...moj znajoma tez miala podobna sytuacje a urodzila dziecko prawie 3 kg

Gość Jasiaaa
A pijesz kawę ?

780 mój ważył w 24tc, więc Twoja córka pewnie będzie z tych mniejszych, bo od wcześniej też tak było. To co jesz nie ma znaczenia, bo dziecko czerpie z Twoich zapasów

Gość Jasiaaa
nie martw się niczym.ja nie miałam zbyt miłych doswiadczeń,bo moja coreczka odeszła.tez miała zbyt niska wagę.robili mi badania na krzepliwość krwi,bo to mogło spowodować,że dziecko przestało nabierać na wadze....

Gość Jasiaaa
posłuchaj mnie kochana.nic się nie martw !! nie stresuj siebie i maleństwa.przede wszystkim wymagaj jak najszybciej badań i przyczyn ! niech ci lekarze powiedzą co się dzieje i niech cię uspokoja,jeśli to nic złego ! jestem pewna,że wszystko będzie dobrze.pozdrawiam Was gorąco

Gość izunia87
mój maly tez malo ważył w 35 tc ważył 1800 to sie gin zapytał czy pale oczywiście nie teraz jestem w 37 i za 2 tygodnie mam wizyte zobaczymy co powie ale moja mama jak rodziła mnie i moje siostry to zadna nie wazyła wiecej niz 2800 wiec sie niemartwie.Wiec Ty tez sie niemartw bedzie dobrze:)

Gość Jasiaaa
dzieci nabierają najwięcej na wadze w 9 miesiącu.na pewno jest zdrowa,tylko zrób badania i nie daj by Cię lekarze zlekceważyli

siatki centylowe na 27tc: 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) czyli powinna ważyć między 584 a 1476. Łapie się, więc ja bym się nie martwiła. Mój jest o 2tyg za duży, a ja mało jem, bo ciągle wymiotuję

średnio dzieci w 27tc ważą te 980gr, ale mogą ważyć tyle co na 10 i 90 centylu- to tak w skrócie

Gość Mandarynka331
Moja córka w 38 tyg ważyła 1980 g, urodziła się malutka ale zdrowa, teraz nadrabia i waży już prawie 5 kg. U mnie zawiodło łożysko i mała przestała rosnąć, miałam małowodzie. Na szczęście wszystko jest ok. Nie martw się, wszystko będzie dobrze.

Gość Mandarynka331
Ja też się stresowałam, przez miesiąc leżałam na patologii ciąży i dawali mi codziennie kroplówki. Na ostatnim usg wyszło, że waży 2400, to było tydzień przed cesarką. Rzeczywistość okazała się inna. Grunt to pozytywne myślenie, chociaż wiem, co przeżywasz.

Gość gość
Moja na 950 gram martwilam sie ze malutko ale widze ze w sam raz:)

Gość gość
mój synek w 26.6 tc ważył 830 gam a urodził się 4 kg. .

Gość gość
Moja waży 1,006 kg