Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxh

Menu na stół:)

Polecane posty

Gość dxh

Moje imieniny, przygotowałam dla gosci: krokiety z barszczem, pieczone udka, kotleciki mielone mini, śledzia po wiejsku i salatke z fasolą, kukurydza i piersia kurczaka. Do tego ogórki i papryka konserwowa. Wódeczka. zacheca do biesiadowania?

Eee, jak już zjedzą to gorące to jakoś mało tych zakąsek, bo w zasadzie tylko śledzie, sałatka i marynaty.

Gość dxh
co proponujesz?? na zimno mozna zjeśc przeciez kotleciki, udka... do wódeczki

Ja tam mielonego na zimno nie lubię :p Koreczki, jajka faszerowane, tymbaliki z kurczaka, rybę po grecku, półmisek wędlin, serów, możliwości jest wiele. Po prostu wydaje mi się, że trochę tych zakąsek za mało.

Gość dxh
wezme pod uwagę, ale wędliny...uznałam, że juz mięsa na tyle, ze wędliny zbyteczne.

Gość SLD
Może jakąs galaretkę drobiową, leczo, albo bigosik? można tez gołąbki i troche więcej róznych sałatek.

Gość jak nie chcesz już mięsa
to może np. jedna przystawka z jajek (np. faszerowane), jakaś jeszcze rybna (idelana byłaby np. deska wędzonych ryb z makrelą, tatarem z łososia i węgorzem, ale węgorz mega drogi) i warzywna, np. sałatka caprese (chociaż pomidory teraz już tragiczne). Jak dla mnie same konserwowe i puszkowane warzywa to trochę cienko. A już połączenie kukurydzy z fasolką w jednej sałatce to dla mnie jak senny koszmar.

Kupiłabym sałatę lodową, rukolę i roszponkę, wymieszała wszystko z vinegretem z musztardą francuską i podała do tych mięs. Musi być coś świeżego, nawet do wódki.

Gość dxh
dzięki za pomoc, ale z tymi rybami to przesada....

dlaczego? Jak dla mnie przesadą jest twoje menu, w którym nawet "sałatka" zawiera mięso :o Warto czasami poszerzyć sobie (i gościom) horyzonty, a nie tylko zapychać się mięchem.

Gość dxh
no dzieki.... ale nie kazdy ryby lubi, moi goscie ew. śledzie do wódki...ale to ma byc stół do wódeczki a nie przyjęcie na poziome M. Gessler!:D

Gość dxh
winegre't z musztardą francuska w jednej potrawie... to jest kopmromitacja:o