Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukamginekologa30

oszukam ginekologa, mam dosc..

Polecane posty

Gość oszukamginekologa30

staramy sie z partnerem o dziecko dopiero 4 cykle, ale w zwiazku z tym, ze mam juz 30 na karku nie mam zamiaru czekac minimum roku. po co, zeby zaczac wyjasniac watpliwosci dopiero za rok, skoro moge juz teraz? ktoras z Was juz tak zrobila?

Gość oszukamginekologa30
o to, ze nie moge zajsc w ciaze, a kazdy gin twierdzi, ze przynajmniej przez rok nie ma powodow do zmartwien i dopiero po roku zaczyna kierowac na odpowiednie badania. wczesniej ani palcem nie kiwnie! a po co ja mam tyle czekac? moze gdybym miala 26 lat to jasne, ale 30?

Gość PaniMi
Ja tak zrobiłam. I słusznie myślisz. Ja starałam się tylko 6 cykli, ale mam 31 lat i wolałam wiedzieć o ewentualnych problemach hormonalnych wcześniej. No i okazało się, że mogłabym się starać i dziecko nie wiem jak długo i nic by z tego nie było, bo prolaktynę miałam zawyżoną. Ale wyleczyłam bromergonem i jestem w ciąży :D

Gość PaniMi
Po co tłumaczysz się komuś, kto nie ma zielonego pojęcia o czym piszesz, a już obraża.

Gość idz do innego
gina i powiedz, ze od roku sie staracie. poza tym 30 to jeszcze nie tragedia. te 4 cykle tez nie. mi sie udalo w drugim, mam 26

Gość kajaaa345
popieram, po co tyle czekac, dodaj kilka miesiecy extra jeszcze to bardziej sie pomartwi o Ciebie. po co masz tracić czas bez sensu

Gość szukasz jakiego ginekologa?
dobry zespół jest w warszawie na ulicy polnej 3. np dr. dariusz gozdz zbiera wiele pochlebnych recenzji. ja u niego nie bylam, ale korzystalam z uslug ich ginekol.-onkologa.

Gość PaniMi
Nawet dla własnej wiadomości o stanie swojego zdrowia warto porobić badania hormonalne wcześniej. Prolaktyna, TSH, FSH, Estradiol, Progesteron. Na co tu czekać, skoro leczyć można zacząć się już wcześniej.

Gość oszukamginekologa30
ciesze sie, ze tez tak myslicie:-)

Gość PaniMi
Według mnie, to wręcz bardzo mądre podejście. Masz mnie za przykład. Jestem w ciąży, a gdybym czekała do naprawdę tego roku czasu, to straciłabym kolejne pół roku, a dziecka przez ten nie miałabym, bo prolaktyna była znacznie za wysoka. Tak więc po co tracić czas? Nie mamy po 20 czy 25 lat!

Gość oszukamginekologa30
hmm, no wlasnie, to tez jest powod. moj gin kazal zrobic mi badania, kiedy mu powiedzialam, ze chce sie zaczac starac, zrobilam ok 6 roznych badan, ale tych, o ktorych piszesz tam nie bylo! a skad ja mam wiedziec, jakie mam robic? zrobilam te, ktore mi kazal, podstawowe

Gość PaniMi
Nie wiem jakie robiłaś, ale TSH (tarczyca) czy Prolaktyna i Progesteron, to bardzo ważne hormony, jeśli z nimi jest coś nie tak, to ciężko jest zajść w ciążę.

Gość PaniMi
Takie badania o których pisałam, możesz zrobić sobie sama prywatnie w Laboratorium. Nie kosztują wcale dużo. Zresztą ja nie dostałam skierowania od mojego lekarza, bo chodzę do prywatnego, więc i tak musiałam za nie zapłacić sama.

Gość PaniMi
Muszę zmykać, jak masz jakieś pytania to wejdę tu jutro i postaram Ci się odpisać. W każdym razie życzę powodzenia i idź śmiało do celu!

Gość kajaaa345
ale Ty autorko popros panstwowego o te badania co kolezanka pisze, moze robia je na kase chorych?

Gość oszukamginekologa30
jak myslicie? cykle mam ok 25-27 dni, kiedy moge miec owulacje? musze sie wziac za mierzenie temp, bo testy owul. sa podobno o kant d..:-)

Gość oszukamginekologa30
PaniMi- dzieki! nie chodzi o kase, po prostu badan jest tyle, ze nie wiem, ktore sa absolutnie niezbedne. moj gin kazal mi na przyklad zrobic zupelnie iine, niz kolezanka wyzej

Gość kajaaa345
no to jak nie chodzi o kase to po co oszukiwac? idz do prywatnego i popros o liste badan, taki za kase wszystkie mozliwe ci zaleci przeciez.

Gość oszukamginekologa30
powiecie mi jeszcze o co chodzi z mierzeniem temp.? znam zasady: ta sama godz, termometr przy lozku, min 3 h snu, itd, itd..ale nie orientuje sie w tych wykresach. tzn, kiedy bede wiedziala, po jakij temperaturze, ze wlasnie mam owulacje i ze w ten akurat dzien mamy "dzialac"?

Gość oszukamginekologa30
kajaa345- no widzisz, niekoniecznie. moj nie widzi problemu. problem bedzie po roku

Gość oszukamginekologa30
wedlug niego niezbedne juz zrobilam

Gość oszukamginekologa30
pomoze mi ktos z temperatura?:-)

Gość kajaaa345
aha wiec tak czy siak chcesz udac sie do innego prywatnego, bo skoro ten zobaczy problem po roku wiec wie ze dopiero co sie zaczeliscie starac wiec jemu kitu o tym roku staran juz nie wcisnisz czy jak?

Gość oszukamginekologa30
wlasnie nowemu zamierzam wcisnac kit:-)

Gość kajaaa345
aa no to ok. powiedz ze prawie 2 lata sie stracie ;)

Gość kijevna
co tam dwa! powiedz od razu dwadzieścia!

Gość maryyyjua3
czyli od10 roku zycia siestraja idiotko?

Gość PaniMi
Niestety z tymi temperaturami, to ja Ci nie pomogę, ja stosowałam testy owulacyjne i u mnie akurat to jak najbardziej działało. Poza tym czułam kiedy mam owulację poprzez specyficzne bóle w jajnikach. Biorąc pod uwagę Twoje cykle, owulacja przypada Ci na 12, 13 dzień cyklu. W takich przypadkach najlepiej starać się o dziecko, w 10, 12,14, 16 dniu cyklu. Jednak pamiętaj, że równie dobrze owulacja może Ci przypadać na początku, bądź pod koniec cyklu. To rzadkie przypadki, ale zdarzają się.

Gość bandziorka
oszukamginekologa30 My się staramy 4 lata i nic.