Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulek xxx

Nie chce mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość madziulek xxx

Mam 9 miesięczną córkę. 29 listopada jadę na tygodniowe szkolenie, bo wracam do pracy, więc już od początku listopada usiłuję zakończyć karmienie piersią. Do tej pory dostawała pierśrano po obudzeniu, przed snem i w nocy jak się obudziła (1-2 razy). Tak samo próbuje jej dawać mm, ale ona się krztusi, wypluwa, płacze i dostawia buźkę do piersi, więc zawsze kończy się na piersi. Ale mąż coraz bardziej się teraz boi zostać z nią przez ten tydzień, że nie będzie chciała jeść. wiem że niektóredzieci piersiowe po odstawieniu nie chcą pić mm, zresztą podejrzewałam że tak będzie bo kaszek też nie chciała jeść. Tylko moje pytanie jest takie - co dawać jej na śniadanie i na kolację. W ciągu dnia je słoiczek z owocami, obiad i jogurt naturalny/kefir (zamiast kaszki). Podajcie menu waszych bezmlecznych dzieciaków.

Gość Tetma
mialam ten sam problem, moja mała ma 9 miesiecy i na szczescie udalo sie wyeliminowac cycka. Zaczynalysmy od Przysmaku na dobranoc Hippa, rano i wieczorem (na poczatku bylo ciezko ale potem jakos poszło). w drugiej kolenosci zaczelam zastepowac ten przysmak kaszka manna na mleku Candia (nadmienie ze to jedyne mleko ktore mala zaczela akceptowac po wszystkich innych wymiotowala) i robilam taka konsystencje jak w Przysamku na dobranoc. Oczywiscie nie podawalam piersi w tych porach kiedy dostawała kaszkę. Nastepnie kiedy juz zaakceptowała te dania, rozpoczelam odstawianie nocne, czyli poczatkowow zamiast cycka podawalam herbatke a potem zamiast herbatki mleko Candia. I jakos sie udalo bez wiekszego stresu i placzu. Lekarz mi powiedziala ze dziecko w tym wieku powinno jesc 3 posilki mleczne tj. ok 500 ml na dobe. Pozzdrawiam :)

Gość madziulek xxx
Dzięki za polecenie mleka Candia. Wypiła na noc duszkiem. aż jestem zdziwiona. Czym to mleko się różni od innych modyfikowanych? Tylko czy takim mlekiem bez żadnego kleika się naje porządnie czy dodawać kleik? W nocy budziła się dwa razy i raz dałam wodę a raz mleko i nie było protestów. Może jak zagęszcze to się lepiej naje i w nocy sama woda wystarczy.