Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk

Co sądzicie o tym menu? Urodziny męża

Polecane posty

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk

Z daleka przyjadą teściowie z dziećmi, a także moi rodzice. Rosół Roladki z piersi indyka z serem i pieczarkami, ziemniaki puree, salatka z sosem winegret Pucharki z winogronami w galaretce z bita smietana Przystawki: Sałatka grecka Sałatka z tuńczykiem Wędliny Śledzie w oleju Ciasto drożdżowe z rodzynkami do kawy Wystarczy czy dodać coś jeszcze?

Gość czarnogranatowa
Wiecej ciasta, dzieci sie uciesza

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk
No też o tym myślałam. Kupię jakieś w cukierni.

Gość mammmma mia
moze zeby bylo bardziej 'uroczyscie' zrob piersi ze szpinakiem i serkiem mascarpone owiniete boczkiem albo jeszcze wykwintniej szynka parmenska? A do tego szparagi - bardzo efektownie wygladaja na talerzy

Według mnie za mało :D ale może ja mam taką rodzinę obżartuchów :D Menu na moją rocznicę ślubu: rosół/flaki albo barszcz czerwony i krokiety z kapustą i grzybami bigos sałatka jarzynowa sałatka z tuńczyka sałatka z kurczakiem tymbaliki z kurczaka ryba po grecku półmisek wędlin jajka w majonezie albo faszerowane śledzie w śmiatanie śledzie w occie marynaty (ogórki, papryka, grzybki, gruszki, śliwki) tiramisu 2-3 rodzaje ciast :classic_cool:

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk
Brzmi apetycznie ale urodziny męża już jutro, a ja musiałabym najpierw przetestować przepis :P Mieszkał w małej miejscowości, więc szparagów raczej nie dostanę. Poza tym tesciowie są bardzo tradycyjni i nie wiem czy nie kręciliby nosem. Ryba po grecku - dobry pomysl Zastanawialam sie jeszcze nad galareta

No akurat u mnie to rocznica ślubu. A Ty bigos jadasz tylko na weselach? Współczuję :p

yyy nie, ale na urodziny to po co sie nastawiac jak na wesele? a bigosu nie lubie menu autorki jest ok nic wiecej nie trzeba

Gość alik pomara
klasycznie, zwykłe, bez szału brakuje tortu

Ja bigos uwielbiam, dlatego robię go przy każdej możliwej okazji. Zresztą u mnie to wszystko pójdzie :D Bigosu pewnie zostanie, ale zamrożę na święta :)

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk
Teściowa powiedziała, że upiecze synowi tort :)

Gość maturks4
Moim zdaniem bardzo dobre menu i w zupełności wystarczy. Jeżeli to ma być tylko obiad. Gdyby zasiedzieli się dłużej, to przy kawie i cieście można by zaserwować lody

Gość alik pomara
ja bym trochę pozmieniała mogą być dewolaje drobiowe już.... deser zmiksuj mleko skondenowane niesłodzone zmięszaj z zimną galaretką , wlej do pucharków,pod spodem biszkopcik , jak stężeje, rozlej galaretkę z winogronami i na to bita śmietana

Gość Ewętualnie popełnij rytualne
Jak jadą z daleka to niech wpadną do McDrive'a i od razu zamówią żarcie dla wszystkich :D 🖐️

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk
a do picia będzie wódka Extra Żydnia, wino Sofia bółgarskie oraz piwo Tesco Premium Lager

Gość alik pomara
mało zakąsek ,powinnaś dodać grzybki marynowane, na talerzach papryka ogórek, jajka przecięte - nie wiem dlaczego ale zawsze schodzą ze stołu - takie z żółciutkim żółtkiem i kapką majonezu

Gość fvhkfdnvcxjkvbdfsjk
alik pomara - faktycznie, bardzo apetycznie to wygląda ;) I akurat mam do tego składniki na miejscu :) Podszywie. Owszem będzie wódka, ale dębowa :P

Gość Lipsssss
moim zdaniem tez za mało zrobiłabym jeszcze jakies mięsne danie na stół na pózniej, jako goście dłuzej posiedzą to napewno chętnie zjedzą cos do tych sałatek i marynatów. ja zrobiłabym jeszcze pieczarki faszerowane, skrzydełka w miodzie, żebarka na słodko albo schab po hawajsku. oczywiescie nie wszystko tylko jedno z tych dan co napisaalm;)

Gość Lipsssss
mogą byc jeszcze te jajka z majonezem i jakies koreczki kolorowe

Ja koreczki robię tak, że: kroję plastry sera żółtego w trójkąciki, ogórka kiszonego w słupki i kupuję jakąś kiełbasę podsuszaną, dość cienką. Następnie kroję kiełbasę wzdłuż, a to z kolei wszerz, wbijam wykałaczkę, nabijam trójkącik z sera podstawą trójkąta, na to słupek ogórka jako maszt i u góry wierzchołek sera. Łódeczki koreczkowe robię :)