Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iaea

Mogę komuś wyretuszowac zdjęcie:) zapraszam chetnych;)

Polecane posty

Witam. Jesli ktoś by chciał to mogę mu wyretuszowac zdjęcie:) lubie bawic się w takie coś a przy okazji może ktoś byłby zadowolony z efektu :D Jeśli chcecie to wysyłajcie swoje zdjęcia na ewa507339@wp.pl po zrobieniu od razu będę je wysyłac do Was. SERDECZNIE ZAPRASZAM

Gość ja lubie po prostu
czy retuszujesz też zdjęcia penisów?

Gość mam gdzieś fotę Dziwrosława
wyretuszujesz go na Colina ?

jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie udzielaj..

Gość ja lubie po prostu
ej, serio pytam :)

Gość ciekawska hela
a mogłabyś zarzucić parę przykładowych twoich prac?

Gość ja lubie po prostu
no i hela zniszczyła temat :D

chodzi mi np o poprawienie wyglądu cery, dobranie światła, odcienia itd..

Gość ciekawska hela
i o to chodziło:D

Gość ciekawska hela
no dobra, ale masz jakieś przykładowe zdjęcia twoich retuszy? ja się od miesiąca zajmuję tym powiedzmy profesjonalnie...i po prostu jestem ciekawa jak innym to wychodzi

ja nie zajmuje sie tym profesjonalnie, robię to w wolnym czasie.. są to bardziej drobne korekty

Gość ciekawska hela
spoko, ja też raczej nie robię z 60-latek hollywoodzkich piękności, ale już parę razy spotkałam się na tym forum z osobami, które retuszują w sposób delikatnie mówiąc tragiczny...poczekam aż wrzucisz parę przykładów i może nawet załamię się, że ja to robię gorzej (żart), ewentualnie obrzucę Cię mięsem (też żart) tylko jeśli już zajmujesz się w wolnych chwilach retuszem, czy jakąkolwiek obróbką zdjęć dla tzw. klientów, to nie traktuj tego jak jakiegoś wolontariatu, praca grafika zasługuje na to, żeby jednak brać za to jakąś opłatę, to będzie bardziej korzystne dla ciebie, a nawet innych grafików (jak się uzbiera więcej takich darmowych retuszerów zawód grafika przestanie mieć rację bytu, bo każdy wybierze darmowy retusz z internetu niż profesjonalną usługę fotograficzną w zakładzie)... poza tym szkoda twojej pracy tak naprawdę, jeśli chcesz się uczyć i doskonalić swoje umiejętności, to rób to na własnych zdjęciach czy też zdjęciach znajomych

Gość ciekawska hela
kilka rad na przyszłość na podstawie tego co zamieściłaś: 1. jeśli chodzi o całokształt zdjęcia: - przepalone niebo (albo za bardzo podciągnęłaś kontrast, poziomy, itp) - nie usunęłaś kurzu z matrycy (takie 2 widoczne plamy na wodzie) 2. jeśli chodzi o retusz osoby: - włosy wyglądają trochę niebiesko i generalnie fryzura straciła szczegóły (a w oryginale pasma włosów różniły się delikatnie odcieniem), - pojechałaś pędzlem po oku i zrobiło się blade, - lepiej nie rób sztucznych rzęs, bo to rzadko kiedy wygląda dobrze, - użyłaś nienaturalnie żółtego pędzla (trzeba było dobrać bardziej odpowiedni do karnacji kolor), żeby skorygować niedoskonałości cery, więcej szczegółów na takiej wielkości fotek nie dojrzę, dopracuj technikę i będzie spoko

Gość ciekawska hela
na podstawie tego co przesłałaś: 1. jeśli chodzi o całość zdjęcia: - przepalone niebo (za mocno podkręcony kontrast tudzież poziomy czy krzywe) - nie usunęłaś kurzu z matrycy - takie 2 ciemne plamki na wodzie, 2. jeśli chodzi o retusz osoby: - włosy wyglądają trochę niebiesko i fryzura straciła trochę swoją strukturę przez to przyciemnienie, - pojechałaś pędzlem po oku i zrobiło się blade, - nie rób sztucznych rzęs, bo to rzadko kiedy wygląda dobrze, - nieodpowiednio dobrałaś kolor pędzla do wygładzania niedoskonałości cery (trzeba było wziąć próbkę koloru ze skóry), a tak dziewczyna nam trochę zażółkła (co widać szczególnie na czole i powiece), na takim rozmiarze fotek więcej szczegółów się nie dopatrzę, ale jak dopracujesz technikę to będzie ok pozdrawiam

Gość ciekawska hela
kurcze, a już myślałam że pierwszej odpowiedzi nie przesłało:P

dziewczyna chciała właśnie tak przerobione zdjęcie.. efekt żółtego na powiekach był zamierzony. co do skóry to nabrała tylko koloru i nie jest taka blada.. nie wiem gdzie ty widzisz niebieskie włosy Dziewczyna byla zadowolona z przeróbki.. :)

Gość ciekawska hela
posłuchaj nie napisałam tego bo się czepiam itd skoro potraktowałaś moje rady tak jak potraktowałaś to ok, twoja sprawa, ja np lubię kiedy ktoś mi mówi co robię nie tak, żeby na przyszłość nie popełniać błędów i rozwijać swoje umiejętności niech jej tam będzie ta żółta powieka, ale nienaturalnie żółte czoło kontrastujące z resztą cery to już drobne nieporozumienie, żeby cera nabrała kolorów mogłaś dobrać nieco bardziej naturalny odcień, niż ten, który koleżanka zażyczyła sobie na powiece, no i nic nie usprawiedliwia tego przybladzonego pędzlem oka a koleżanka i tak zawsze będzie zadowolona z przeróbki, bo sam fakt, że ktoś jej usunął zmarszczki czy piegi z twarzy powoduje, że ktoś, kto totalnie nie zna się na retuszu, ma wrażenie, że i tak jest lepiej niż było

Gość Thomass29
nie podoba mi sie ta przeróbka. wyglada nawet gorzej niż przed. źle wyblurowałaś na oczach i straciły ostrosc :O :O

Gość ciekawska hela
no ale grunt, że osobie retuszowanej się przecież podoba:P wszystko inne jest nieważne, autorka mogłaby nawet pierdyknąć tą fotkę w jakąś słitaśną ramkę, grunt że tamtej dziewczynie się podoba...