Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xnxbn

Pomysł na zarobek?

Polecane posty

Gość xnxbn

Jestem w ciąży i bardzo nudze się w domu, chciałabym w jakiś sposób dorobić sobie parę groszy na drobne wydatki. Myślę o sprzedawaniu "czegoś" na allegro. Ale co to mogłoby być? Ubrań zbędnych nie mam i prawdę mówiąc jakichś innych zbędnych przedmiotów też nie... Myslałam o robieniu czegoś samemu, chyba rękodzieło to za duże słowo ale cos na ten kształt... Czy może są jakieś rzeczy które kupujecie lub byście kupiły gdyby były wykonane własnoręcznie?

ja robię świeczki, ozdoby choinkowe, kartki, inne ozdoby, albumy, ramki do zdjęć, księgi pamiątkowe, w zależności na co jest zapotrzebowanie:) ale nie sprzedaje tego tylko robie jako prezentY:)

ja robię świeczki, kartki, ramki do zdjęć, albumy, ozdoby choinkowe i inne. w zależności co potrzebuje, księgi pamiątkowe. nie sprzedaję tego tylko daje jakos prezent:)

Gość ja bym kupila na allegro
Ja bym kupowala chetnie na allergo recznie robione na drutach cieple czapki dla dzieci, zeby byly ladne i oryginalne, i dobrze zakrywaly uszy i szyje, takie od razu z kolnierzem, by przedszkolanka juz nie mogla zapomniec zalozyc szalika. W sklepach takie ciezko znalezc, a nie mam zadnej znajomej ani babci ani kobiety, co robi na drutach. Cieple swetry dla dzieci tez bym kupila. I skarpety na drutach robione.

Gość xnxbn
filcowy świat a mozesz troche o tym cos napisac? jak robisz te kulki? skad bierzesz materiał?

Gość filcowy świat
no powiem Ci, że dużo ode mnie oczekujesz:) na własnej piersi wychowałabym sobie konkurencję. Powiem Ci tylko że do wszystkiego doszłam sama, jestem samoukiem. Link podałam po to zeby pokazać że można znaleźć miejsce dla siebie jeśli się chce. Ja zawsze miałam artystyczną duszę, teraz brakuje mi tego że nie rozwijam się dalej, a to dla tego, że nie mam na to czasu. Ilość zamówień mnie przytłacza. Filc to nieograniczone możliwości i jest w tej chwili bardzo modny. Można z niego robić biżuterię, nakrycia głowy, torebki, szale itp

Gość znudzona dniem codziennym
to filcowanie, to całkiem niezły pomysł i widzę że to się sprzedaje.

Gość xnxbn
ech, no i jak tu sobie zarobić parę groszy jak każdy robi ze wszystkiego jakąś wielką tajemnice... :(

Gość znudzona dniem codziennym
No chyba logiczne, ze laska Ci nie poda wszystkiego na tacy:D ma sama sobie konkurencję robić?

Gość xnxbn
no ale skąd ja mam wiedzieć na czym to polega, czy warto w to inwestowac i czy np. bym umiala to robic? moja koleżanka wzięła się za robienie biżuterii, kupiła sobie jakieś zestawy do robienia, ogolem wydala na to prawie 500zl i sie okazalo ze jej to nie wychodzi, teraz to wszystko lezy i sie kurzy bo nigdy nie miala z tym do czynienia i nie miala kogo podpytac

Gość filcowy świat
Witam Ja też zapłaciłam frycowe kiedy zaczynałam. Na początku robiłam gotową biżuterię, ale okazało się że na allegro bez aukcji promowanych nie da się przebić z biżuterią, bo jest tego setki stron, a kiedy zrobiłam aukcje promowane, to więcej płaciłam do allegro niż zarabiałam. Potem dopiero zaczęłam robić kulki i to był strzał w 10. Można na tym zarobić i to dobrze, ale też musisz się liczyć z tym że często trzeba pracować 15-16 godzin na dobę 7dni w tygodniu. Wszystko zależy od ilości zamówień. Jak to robić? internet nie boli i wszystko można wygooglać

Gość do filcowy swiat
a mozesz napisac ile zarabiasz na miesiac?tak na pi razy oko,bo jednak 15-16 godz na dobę to duzo pracy.

Gość filcowy świat
Oczywiście pracuję w domu, więc przy okazji muszę trochę ogarnąć przygotować coś na obiad i często robię przerwy, żeby pobawić się z dzieckiem, ale 3,5-4tys na czysto jest realne.

Gość vxvxvxvx madzia
Ja robie ozdoby choinkowe i różne serwety na szydełku, mozesz też zacząć wystarczy szydełko , kłębuszek i trochę checi, w bibliotekach są książki jak robić na szydełku ale polecam te ze schematami bo z opisu cieżko sie robi, dużo gazetek też w kiosku można dostać.... Wystawiam moje dzieła też na allegro ale żaden z tego zarobek ponieważ nici są drogie i sporo czasu poświęcam na robótki i wykończenie kazdego drobiazgu , a mam dwójke małych dzieci. Sprzedanie daje jedynie satysfakcje ze sie komuś spodobały moje dzieła... reszte rozdaję przyjaciołom na prezenty Powodzenia

Gość xnxbn
A ile robisz taką jedną kulkę?

Gość szeroka półeczka
a może zaczniesz sprzedawać książki: http://tnijurl.com/b2cab0ac2d33/ nie zajmuje dużo czasu, wystarczy dostęp do internetu....jestem w podobnej sytuacji jak Ty...........

Gość do filcowy swiat
powiedz masz zarejestrowana dzialalnosc, bo nie widze konta firmowego na allegro, a przy takich zarobkach pracowac na lewo to jak samobojstwo?

Gość do półeczki
propozycja ciekawa, ale ja nie znam się na książkach.....kosmetyki. bielizna - to tak................

Gość xnxbn
Ja zazdroszczę niektórym ludziom inwencji i pomysłowości, tego, że potrafią zrobić 'coś z 'niczego'. Przeglądam tak allegro i zastanawiam się co by tu spróbować... Widziałam że są gotowe zestawy do filcowania czy jak to tam sie zwie, ale także i do robienia biżuterii za niewielkie pieniądze... Chyba spróbuje to i to i zobaczę czy to będzie mi wychodzić...