Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hannah84

Córeczka mojego partnera chce do mnie mówić mamo

Polecane posty

Gość Hannah84

Potrzebuję rady. Jestem z jej ojcem już blisko rok. Jakieś 3-4 miesiące po naszym pierwszym spotkaniu przedstawił mnie swojej niespełna 4-letniej córce (o której oczywiście wcześniej wiedziałam). Jej mama, a jego żona zginęła w wypadku, kiedy mała miała roczek. Jest mi z jej tatą bardzo dobrze i nie ukrywam, że również ją darzę dużym uczuciem. Ostatnio zapytała czy może do mnie mówić "mamo". Przytuliłam ją wtedy, ale jakoś uniknęłam konkretnej odpowiedzi. Jak uważacie jak powinnam się zachować?

Gość teska88
czemu nie

Gość teska88
jak każde dziecko -chciałaby mieć Mame

Gość 4 klasy bez matury
bo ja wiem, juz raz stracila matke.... jezeli myslisz ze bedziesz z ojcem "na dluzej" to zgodz sie.. z drugiej storny jezeli sie roztsaniecie mala bedzie osierocona po raz drugi..

Rok to nie jest duzo czasu...takie dziecko sie bardzo szybko przyzwyczaja..wedlug mnie powinna sie na to zgodzic dopiero w momencie kiedy bedziesz pewna ze to jest czlowiek z ktorym zostaniesz na cale dalsze zycie

wiesz jeśli czujesz ze chcesz byc dla niej jak mama o dlaczego nie :) jeśli nie czujesz się na siłach to poprostu powiedz jej ze jej mama jest w niebie a do ciebie może mówić ciociu (albo po imieniu)

To Ty powinnaś przemyśleć sytuację w jakiej się znalazłaś i powinnaś zdecydować kim chcesz być dla tego dziecka. Zazwyczaj kobiety trudniej akceptują dzieci swego partnera, aniżeli facet dziecko kobiety.

Moim zdaniem powinnaś się deklarować i to szybko. Jak chcesz być z facetem, musisz pokochać jego dzieecko.

Gość hjkhu
Jak chcesz być z facetem, musisz pokochać jego dzieecko. gowno prawda. Ja bym sie na to nie godzila. Matka to osoba, ktora jest przy dziecku przez cale zycie, a co bedzie jak odpukac po 5 latach rozstaniesz sie z ojcem?? Wiadomo, ze nawet jak bedziesz spotykala sie od czasu do czasu z dzieckiem, to nie bedziesz uczestniczyc za bardzo w jej zyciu i co wtedy? Mozesz byc ciocia, dziecko moze mowic do ciebie po imieniu, ale nie mama:O