Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona 2010

plamienie w trakcie brania tabletek, biore 1,5 roku

Polecane posty

Gość wystraszona 2010

Biore microgynon 21 od ok 1,5 roku, niegdy nie mailam plamienia w trakcie przyjmowania opakowania. Dzis przy 7 tabletce dostalam malutkie krwawienie-plamienie! wiem, z eto normalne przy pierwszych kilku miesiacach brania, ale teraz? prosze odpowiedziec czy to nic starsznego;/

Gość wystraszona 2010
prosze o wypowiedzi, bo szukalam w internecie, ale ejst tylko ze moga wystapic przy pierwszyc 3 miesiacach brania, ja biore o wiele dluzej

Gość wystraszona 2010
to wazne dla mnie niech ktos odpowie

Gość sylwio1984
nie martw sie ja biore 4 lata i nawet czesto mam plamienia. nic zlego sie nie dzieje kontrole lekarskie OK.

Gość juz ci mowie!
plamienia, krwawienia miedzy okresami to najczeszcza wada tabletek antykoncepcyjnych, nic Ci nie jest, ale dla pewnosci zawsze mozesz isc do ginekologa a reszta niech sie wstydzi! forum jest od tego by pytac i odpowiadac, a reszta widac ma to w nosie!!!!

Gość wystraszona 2010
dzieki Wam! bo wiecie wystraszylam sie, bo nigdy od 1,5 roku (nawet na poczatku brania) nie mialam plamienia w trakcie przyjmowania tabletek, a dzis patrze.. i szok ;P duzo ostatnio zyje w stresie, jestem strzepkiem nerwow... nie mam wiec sie martwic o skutecznosc tabletek i ewentualna ciaze/chorobe ?

Gość sylwio1984
nie martw sie o skutecznosc. niektore kobitki plamia jak tabletki maja za niska jak dla nich dawke i nie trzymaja cyklu, ale nawet wtedy skutecznosc jest zachowana. ja jak pomysle to chyba u mnie tez ma to cos wspolnego ze stresem. tak juz jest z nami kobitkami, stres ma wplyw na cale cialo.

Gość wystraszona 2010
uspokoiłaś mnie odrobine:) przynajmniej jeden czynnik stresu opdejdzie na bok.. najbardzije obawiam sie ciazy, nie jest to dobry moment ze wzgledy na wlasnie te czynniki, ktore mnie stresuja;/ i wiesz to plamienie sie pokazalo (kilka w sumie kropelek krwi) a ja juz panika;/

Gość sylwio1984
nie martw sie to sie zdarza, wkladka hig. powinna wystarczyc a przy seksie mocno nie widac. jesli boisz sie ciazy to polecam podwojne zabezpieczenie czyli dodatkowo gumka. na poczatku stosowalam same tabletki bez gumki, ale odkad mielismy falszywy alarm i przezylam koszmarek z tego powodu, to dla pewnosci bierzemy gumke. jak jedno zawiedzie, to bedzie drugie :) i pare razy nas to uratowalo, np gdy krotko po seksie mialam grype zoladkowa

Gość wystraszona 2010
ja stosuje metode przerywana, tzn moj mezczyna we mnie nie konczy;P miedzy innymi rowniez dlatego, ze nie przepadam za tym uczuciem, gdy final jest we mnie, a pozniej to wyplywa ;P chyba dla ukojenia nerwow dolozymy prezerwatywy, bo cos ostatnio dziwne przeczucia chodza mi po glowie, jak mam ochote na rozne dziwne polaczenia do jedzenia, jestem senna, to odrazy mysle o jednym;/ tak byc nie moze. do tego nie zawsze biore tabletke o mojej 20, tylko czasami do 2 godzin pozniej, nibz nic, ale yawsye cos..

Gość wystraszona 2010
*niby nic, ale zawsze coś..

Gość sylwio1984
no wlasnie, lepiej podwojnie niz sie nerwicy nabawic.

Gość wystraszona 2010
szkoda, ze seks w prezerwatywie nie jest juz tak przyjemny jak bez ;) zazdroszcze dziewczyna, ktore nic sie nie boja i ufaja tabletkom dla pewnosci pojde do ginekologa w tygodni, przy okazju zrobie sobie podstawowe badania

Gość sylwio1984
bardzo dobry pomysl :) pzdr!