Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorka1989

przerwanie błony dziewiczej - dolegliwości

Polecane posty

Gość dorka1989

Witam, Mam takie pytanko do kobiet bardziej doświadczonych. Wczoraj miałam swój pierwszy raz...ból nie był zbyt silny, było troszkę krwi, ale nie tak źle :) Gorzej było po..i jest nadal..otóż odczuwam ból w podbrzuszu i tam "w środku" taki dyskomfort..szczypanie tak jakby. Momentami jest to naprawdę dość silne...Czy to normalne żebym na drugi dzień miała jeszcze takie dolegliwości ? Troszkę się niepokoję :(

Gość Asterija
Ale jak długo to może potrwać?

Gość Manuela26
u mnie niestety rozwinal sie stan zapalny i tak sobie z tym chodzilam 2 miesiace do nastepnej wizyty u ginka nieswiadoma.

Gość dorka1989
a jak z krwawieniem? na długo po jeszcze u was występowało ?

Gość kwiatuszeeek123
a czy po, te dolegliwości nie przeszkadzają w normalnym życiu? są stałe czy tylko co jakiś czas?

Gość naatalkaa
Nie powinnaś odczuwać dyskomfortu moim zdaniem. Chyba, że jesteś podrażniona z powodu niewystarczającego nawilżenia. Mnie pierwszy raz bolał okrutnie, potem bolało przy wchodzeniu,a potem już nie czułam bólu. I nie pamiętam dyskomfortu po stosunkach. Trzeba długiej gry wstępnej, to będzie lepiej. A jeśli chodzi o krwawienie, to jest różnie, jedne kobietki w ogóle nie krwawią, inne troszkę. Ja krwawiłam chyba najwięcej po 2gim czy 3cim stosunku, pamiętam dobrze, że trochę się tym przejęłam. Ale później nic złego się nie działo. Myślę, że 2,3 dni i wszystko powinno wrócić do normy. Jak się martwisz, czy jak piecze mocno, to kup tantum rosa w aptece. To taki proszek w saszetkach, który się rozpuszcza w wodzie i albo stosuje zewnętrznie do przemywania albo wewnętrznie z irygatorem.