Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trussskiii24

za ile kupic pierscionek zareczynowy??

Polecane posty

Gość Trussskiii24
po tym czasie oczywiscie

Gość a ja nie lubię pierścionków:)
Słuchaj, skoro chcesz się oświadczyć, to pewnie znacie się już na tyle,że wiesz jaka jest Twoja dziewczyna. Jeśli to jedna z tych, co to tylko ciuchy i kosmetyki, nieważne czy gustowne, ważne że drogie- to oszczędzaj i kup coś drogiego(nie musi być ładne, byle się świeciło jak psu jajka i miało duży kamień).

Gość aeaeaeaea
uważam że 600 wystarczy. w ogóle co to za rozmowa.. dla mnie ważne żeby był ładny niż cenny. ja mam taki za na pewno ponad 6 tys i tylko się stresuję że go zgubię, spokojnie mogłabym mieć jakiś zwykły. jak uważasz że dama serca się obrazi bo pierścionek zbyt tani znaczy że ma przewrócone w głowie. dla Ciebie to i tak spory wydatek..

Gość a ja nie lubię pierścionków:)
Prawda jest taka,że zdecydowana większość kobiet i tak nie potrafi określić ceny swojego pierścionka, więc co za różnica?

Gość koklusik
kup ładny jak dziewczyna dostaje pierścionek to nie patrzy na cenę tylko się cieszy ze ją kochasz i oświadczasz sie jej :)

Gość Trussskiii24
jak juz pisalem nie chce wyjsc na skompca a chce wesela za rok a tu ponad 30 tys trzeba liczyc

Gość gość
moim zdaniem 600 zł to wystarczająco na pierścionek zaręczynowy, wystarczy trochę poszukać i za tą cenę można kupić naprawdę ładny pierścionek ;)

tak, jasne, nie odroznia, przeciez to widac czy jest diament czy cyrkonia :o ja bym wolala w ogole nie dostac pierscionka (bo przeciez to nie jest najwazniejsze) niz nosic jakies gowno, pierscionek zareczynowy to jest jednak cos co sie bedzie nosic cale zycie i sobie nie wyobrazam noszenia jakiejs tandety :o a wesele to juz kompletna strata pieniedzy jesli jestescie biedni :o w UK ladne pierscionki mozna kupic tak od 1500 funtow, czyli na zlote jakies 5000-7000 chyba.

Gość PIERSCIONEK ZA 5ZL?
zadowolone bylybyscie z takiego ?

Gość gość
a ja Ci poradzę tak, ja np nie lubie pierscionkow z malym oczkiem co jest teraz modne, z malym oczkiem z tego co wiem są brylanty dlatego sa kosztowne, ja bym wolała tańszy ale z duzym oczkiem, mozna kupic tanszy tak za 600zl zeby wygladal na drozszy, nie ze sztucznym kamieniem ale z jakims innym nie koniecznie z brylantem.. :) Ciekawe kiedy ja sie doczekam zareczyn, masakra

Gość gość
ten link ktory wyslales nie podoba mi sie ten pierscionek, uwazam ze zareczynowy powinien byc uniwersalny do wszystkiego a ni ekolorowy, najlepiej w kolorze diamentu czyli srebrny

Gość blebleble255
podpuść koleżankę,żeby razem poogladały i będziesz wiedział co jej sie podoba i za ile.

Gość blebleble255
A co to u nas Ameryka,żeby koniecznie diament był.Każdy ma inny gust i inne kamienie mu się podobają.Niektórzy tez wierzą w przesądy związane z kamieniami.Co kto lubi.

Ja dostałam tani pierścionek (znalazłam rachunek ;) )ale liczy się miłość. Dla mnie mógłby być pierścionek nawet za 5 zł... Oboje plakalismy że szczęścia.i nawet po chorobie po ślubie został przy mnie mój mąż. I choć teraz jestem niepełnosprawna obydwoje jesteśmy szczesliwi. :)

Gość gość
Mowi sie, ze pierscionek zareczynowy powinien kosztowac odpowiednik dwumiesiecznej pensji., ale ja uwazam, ze kazdy kupuje taki pierscionek na jaki go stac. (choc nie oszukujmy sie,ze laska i tak po wygladzie nie bedzie miala wiekszego pojecia za ile kupiles ;) zazwyczaj ludzie dobieraja sie podobnie zarobkami. ona na pewno wie ile masz co miesiac i nie bedzie oczekiwala niewiadomo jak drogiego pierscionka. ale te kilka stow mozesz dolozyc - przy 30tys za wesele, te 200-300zl dolozone do pierscionka Cie nie zbawi. I lepiej jednak maly kamien a dobry niz duzy i byle jaki - bo on ma byc na lata, wiec jakosc sie liczy. na pewno znajdziesz ladny do 1tys zlotych. pozdrawiam

Nie rozumie za 600 zł kupisz naprawdę ładny pierścionek w aparcie. I to kilka różnych modeli jest w tej cenie do wyboru do koloru.

Gość Lena267652
Dla przykładu: galeriajubilerska.eu/pl/p/KLASYCZNY-PIERSCIONEK-Z-BRYLANTEM-OSWIADCZYNY/3382 - z brylantem galeriajubilerska.eu/pl/p/KLASYCZNY-ZLOTY-PIERSCIONEK-OD-PRODUCENTA/3429 - z cyrkonią... Piękny delikatny i nie drogi.. :) jak dla mnie 600zł na pierścionek to wystarczająco... Tu podaje inne propozycje: galeriajubilerska.eu/pl/p/ZJAWISKOWY-PIERSCIONEK-ZARECZYNOWY-NA-PREZENT/3511 galeriajubilerska.eu/pl/p/NAM-MOZNA-ZAUFAC-PIERSCIONKI-ZARECZYNOWE/759 galeriajubilerska.eu/pl/p/KLASYCZNY-PIERSCIONEK-ZARECZYNOWY-DLA-CIEBIE/4770

Gość gość
ebay.com

Gość jestem tutaj co ty na to
Ja wybrałam sobie pierścionek razem z narzeczonym, nie za drogi, skromny i ładny. W końcu jakby nie patrzeć to budżet mamy wspólny a więc ten wydatek to były też moje pieniądze. W ogóle nie chciałam pierścionka ale on się uparł, i w sumie teraz nie żałuję, ładny gest :)

Gość gość
Dla mnie nie liczy się cena pierścionka, nawet wolałabym nie za drogi. Rozwala mnie tylko jak facet kupuje sobie telefon za 2 tysiące, perfumy za 200 zł,a pierścionka szuka na wyprzedaży za 300 zł, z najgorszego złota. Wiadomo, ze pierścionek ma być na całe życie, niech będzie skromny i nie za drogi ale przynajmniej z najlepszego złota.

Gość Katiecat
jak go kocha to wszystko zaakceptuje? co za absurd. a co to za podejście? może jak ją kocha to powinien się postarać i kupić jej coś ekstra. Przecież to prezent na całe życie. Typowe podejście facetów, którym nie zależy na kobiecie: kupić taniochę a ona ma się cieszyć jak go kocha z byle śmiecia. Skąpiradła jedne. Ja bym takiego nie chciała.

Gość niechotworzydrzwiszeroko
szczerze mówiąc nie wiem ile kosztował mój pierścionek zaręczynowy i jak mój narzeczony powiedział prawdziwy mężczyzna nie mówi kobiecie takich rzeczy, ale żeby go kupić sprzedał swoje auto...chociaż dla mnie nie miało znaczenia jak drogi byłby pierścionek, to wiem, że dla niego znaczenie miało żeby pierścionek był dobrej jakości i mógł faktycznie być na całe życie. dla mnie ważniejsza była oprawa...oświadczył się najromantyczniej jak mógł, najpiękniej...

Gość gość
Wy puste plastikowe ksiazniczki...wspolczuje waszym facetom jesli dla was liczy sie tylko kasa a nie milosc. Pierscionek ma sie podobac a taki mozna juz kupic za ponizej 1000 zl.

Gość gośćula
Pani Tasmanonowa 2010.11.20 Zrob jak uwazasz.Ja jestem po zareczynach pół roku.Na pierscionku nie masz wypisanej ceny.Kup ładny pierscionek w jej guscie i moim zdaniem to wystarczy. x mój niedoszły mąż dał mi pierścień z certyfikatem a na certyfikacie cena :D:D Dobry typ prawda ?

Gość gość
jak facet kocha to wyda na pierścionek wiele, jeśli kobieta coś dla niego znaczy a nie że ''jeśli kocha to zaakceptuje największe g****o z bazaru'' to sobie faceci wymyślili żeby sie nie wykosztowywać, dziewczyny nie łykajcie tego :o

Gość gość
Jedna do trzech miesiecznyc pensji to narmalny wydatek na pierscionek.