Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ...

to co

Polecane posty

Gość no ...

poruchałbym

Gość Fafinette
chwalisz sie, czy żalisz?

Gość moze cos zjedz ?
:o

Gość Martynkaxq
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam. po czym zwróciła się ku mnie z zatkanym nosem i głośno zakasłała kha-kha..!!

Niewiem o co chodzi więc daje przepis na bajeczne placki Do mąki dodać miękką margarynę, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Każdą część kruchego ciasta upiec osobno w dobrze wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 15 minut w temperaturze 170 C. Ciasto wyciągnąć z formy gdy będzie jeszcze ciepłe. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do rondelka dodać cukier, sok z cytryny i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie ciepłą masę rozsmarować na jednym placku kruchego ciasta i przykryć drugim plackiem. Lekko docisnąć. Orzechy zemleć i zalać gorącym mlekiem. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać stopniowo cukier puder i orzechy. Masę orzechową wyłożyć na drugi placek kruchego ciasta. Polać polewą czekoladową i udekorować połówkami orzechów włoskich. Schłodzić w lodówce. Ciasto jest lepsze na drugi, trzeci dzień.

Gość moze cos zjedz ?
:D dziękuję 🌼