Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Każdy ma czasem takie słowo, którego nie może sobie za cholerę przypomnieć ja już od dwóch dni myślę nad dwoma takimi słowami, które mam dosłownie "na końcu języka" błagam pomóżcie! 1. Jest to słowo na określenie zjawiska. Zjawisko, czynność której nazwa lub jej właśnie brak w mojej głowie spędza mi sen z powiem to : mówienie o obecnym/ej w trzeciej osobie. Przykład : Ona bardzo nie lubi jeść jabłek. Ta ONA jest obecna. 2. Określenie osoby chorej na bezsenność. Z góry dziękuję.

Gość przepraszam, ale wkurzyło mnie
to: 'Widzę, że o tej porze to tylko o ruchaniu, awanturach i samobójstwie tu można pogadać.' na jakiej podstawie czynisz takie założenia? przepraszam za wulgaryzm. faktycznie mnie poniosło, ale ty też nie jesteś ok. fajnie, że chcesz podnieść frekwencje swojego tematu, ale rób to grzecznie, to i inni będą grzeczni w stosunku do ciebie.

Gość przepraszam, ale wkurzyło mnie
i idź spać.

Gość od_niechcenia
To 2 to na pewno somnabulik ! Choc to nie to samo, ale o to Ci chodzi :)

Nie było moim zamiarem zdenerwować lub obrazić obecnych na forum, uprzedzając przyszłe komentarze, przepraszam również za nieuzasadniony kolokwializm. Jak pisałam wpadam w obsesję, poniosło mnie. Nie idę spać zadaję podobne pytania cioci Wikipedii i wujkowi Google. Ad rem, są jeszcze jakieś propozycje.

insomnik lub asomnik. somnambulik to lunatyk :) pierwsze zjawisko - brak kultury? :D

Gość mówienie formie bezosobowej
? bezosobowo?