Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiaa

czy jestem w ciązy ? pomocy !

Polecane posty

Gość kasiiaa

Witam. Mam 16 lat i dzień po okresie kochałam sie z chłopakiem. Bez zabezpieczenia i na dodatek doszedł we mnie. Bo czytałam ze dni po okresie są bezpłodne więc uznaliśmy że możemy , ale teraz czytam dokładniej i są podzielone zdania. więc prosze o pomoc. czy wziąć tabletke po czy co zrobic. Dodam że okres trwał 4 dni. { 4 mi się skonczył były jeszcze minimalne krawienia } A w ostatnim miesiacu cykl trwał od 26 dni. a w tamtym miesiacu mi sie spozniał przez stres itd. i mam nieregularne. proszę o pomoc.

Gość napisz do bravo
tam ci pomogą

Gość ja niestety tak
szkoda że twoja matka nie wzięła tabletki po jak zaszła w ciążę z tobą

Gość ja niestety tak
i zamiast poświęcać niedzielę na kafe to poczytaj dziecko o rozmnażaniu się czyli do książek z biologii

Gość według mnie..............
zajscie w ciaze dzien po miesiaczce jest bardzo malo prawdopodobne aczkolwiek roznie to moze byc... dni przed miesiaczka i po to dni nieplodne

według mnie.............. -> tylko że plemniki mogą przeżyć nawet kilka dni w macicy

Gość kasiiaa
prroszę bez komenatzry glupia jestes bo każdy człowiek w zyciu popełnia błędy ... i zadaję sobie sparawę z konsekwencji i żałuje. dodam że najpierw uprawialismy petting i chłopak doszedł nie we mnie, a za drugim razem są chyba słabsze plemniki...

leviatan tak, ale ona kochala sie dzien po miesiaczce, a kilka dni po to dni nieplodne, nie pamietam juz ile...

Gość kasiiaa
wiem, że jestem głupia nie musicie powtarzać. tylko co teraz zrobić czy wziąć tabletke PO ? czy co ? i czy są po niej jakieś konsekwencje. ?

według mnie -> tylko że ona ma 16 lat i może mieć jeszcze nieregularne miesiączki kasiiaa -> tabletkę po powinno się wziąć do 72 godzin od stosunku.

No niby tak, no nie wiem, nie jestem ekspertem w tych sprawach, bo kazda kobieta ma inny organizm... ehh 16 lat i tak sie nie mysli... ;/ ja mam prawie 20 i nie wyobrazam sobie sie nie zabezpieczyc... biore tabletki anty od jakiegos czasu a nie pozwolilam chlopakowi skonczyc we mnie...

Gość kasiiaa
no wiec jeszcze mogę bo się kochałam wczoraj ok. godziny 19

Nie jest do końca prawdą, że dni po miesiączce są niepłodne, są one WZGLĘDNIE niepłodne, a to oznacza, że tych niepłodnych po miesiączce może być 10 a może być tylko 2 np. Dni po owulacji są natomiast bezwzględnie niepłodne, trwają aż do miesiączki i jest ich od 10-16.

Gość kasiiaa
no własnie teraz już to wiem. więc co mam zrobić ? wciąć tabletke PO ? czy czekać na miesiaczkę. i duże skutki uboczne są po tej tabletce PO ?

a masz tabletke po? to co, ulotki nie ma? przeczytaj i bedziesz wiedziec...... a nastepnym razem guma i tabsy do tego....

Gość porozmawiaj z mamą i tatą
opowiedz dokładnie rodzicom o tym petingu i innych rzeczach które robiłaś oni ci z pewnością doradzą:) z pewnością

Gość kasiiaa
skonczliscie mnei juz wyzywac ? czy dostane tu jakąs życzliwą odpowiedź bo naprawdę nie wiem co robić.

Gość ty nie dość że głupia
jesteś to jeszcze chamska :o patologia normalnie powiedziałam ci żebyś porozmawiała z rodzicami

Gość smfhsmfmfh
dlaczego twoje dziecko ma ponosić za ciebie konsekwencje? jesteś egoistką jeśli chcesz je zabić zastanów się dobrze, nie lepiej urodzić i np. zostawić je w oknie pomocy?

Gość kasiiaa
nie mam jeszcze tych tabletek dopiero recepte. chamska nie jestem tylko nie wiem co mam robić i potrzebuje jakiejś konkretnej rady . a nie wyzwisk . bo to naprawdę nie pomaga.

Gość yyyyyhyyyyyyyy
zanim cokolwiek zrobisz obejrzyj ''Niemy krzyk''

Gość jeśliiiiiii
ale jeśli weźmiesz tabletke to ona pomoże ci na chwile, a zepsuje całe życie, bo będziesz miała wyżyty sumienia jeśli urodzisz tylko teraz będziesz miała kłopoty ze starymi co lepsze?

Gość kasiiaa
mam recepte, mam aptekę . tylko, że może po okresie są dni niepłodne i nei ma co sie stresować? sama już nei wiem . ;/