Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annniaaa1

jak zainwestowac odkladane miesiecznie 5 tys zł.

Polecane posty

Gość Annniaaa1

Mieszkamy za granica obecnie i miesiecznie odkladamy ok 5 tys na złotówki. Prosze poradzccie jak najlepiej zainwestowac takie pieniadze? Gdyz teraz leza bezczynnie wyplacone z konta w polsce w domu naszych rodziców. Kupno miewszkania i wynajecie? to sie jakos extra oplaca? do polski chcemy wrócic za 4 lata i przez te 4 lata tyle pieniażków mogloby jakos zaprocentowac tylko jak? prosze o Wasze metody moze skorzystam :)

Gość Annniaaa1
nikt nie oszczedza? kazdy zyje od 1 do 1? :(

ja bym proponował kupno mieszkania/małego domku i wynajmować za taki czynsz aby się zwróciła zainwestowana kwota w jakieś 6 lat lub mniej ;)

Gość Annniaaa1
Tomasz dzieki za odzew. Nie mamy narzie duzo bo dopiero od roku zakasalismy rekawy i mamy w polsce 11 tys funtów. Masz jakis pomysl?

Gość Annniaaa1
Leviatan dobry pomysl tylko kurcze nie wiem jak to tym wszystkim wtedy by zarzadzic tzn jak wynajac takie mieszkanie (bo domek to juz za duzo) bo to nie tylko znalesc lokatorów ale tez w urzedzie skarbowym sie rozliczac chyba, a my sie nie rozliczawmy w Polsce z dochodów w Anglii wiec moze by nas jakos "udupili"? wiem ze agencji mozna wszystko zlecic ale koszta nie male tez napewno oni chca, a to za przedluzenie umowy, a to za znalezienie lokatorów itd.hmmmm

to nie jest na razie zbyt dużo. Ja szukałbym dobrej lokaty lub obligacji. Jak na zakup mieszkania to macie na razie chyba zbyt mało kasy.. Na rynku pojawiają się często różne atrakcyjne lokaty lub obligacje. Unikałbym funduszy bądź giełdy, bo koszty inwestowania są większe i duże ryzyko..

Gość Annniaaa1
Ale kupno mieszkania na kredyt rzeczywiscie kusi, bo loaktorzy by spacali kredyt i my dodatkowo te 5 tys zl wiec w 5 lat mieszkanie by bylo spacone i nasze na wlasnoc, a po powrocie zawsze mozna by je sprzedac z zyskiem bo raczej ceny mieszkan nie spadna a tym bardziej w warszawie skad jestesmy.

Gość Annniaaa1
Tomaszowaty narazie te pieniazki sa w funtach w polsce u rodziców, martwie sie ze jak by je na lokate wrzucic czy na nasze cz\y na ich nazwisko to by moze US sie przyczepil bo skoro my niby nie pracujemy (nie rozliczamy sie od kilku lat w US) a nasi rodzice zarabiaja razem grosze wiec skad nagle taki przypływ gotówki? Wiem ze to nie miliony ale wiesz ze US wszedzie moze wsadzic swoje macki

może i racja - teraz są niezłe oferty. Problem jest tylko taki, że dużo kasy kosztuje wykończenie, a potem nie zawsze łatwo znaleźć klienta..

Gość Annniaaa1
ma ktos jakis pomysl jeszcze?

Gość hahaha Levviatan
ty idioto skonczony, znowu sie nie popisales :D:D:D w 6 lat lub mniej z wynajmu mialaby zwrocic sie kwota zainwestowana w mieszkanie czy dom??? czlowieku czy ty masz w ogole jakiekolwiek pojecie o cenach? o zyciu?? bo z tego wynika ze nie:o

Gość trzeba się dobrze znać na
giełdzie, lepiej je trzymajcie nadal na koncie. Lokat też się nie opłaca, bo to banki zarabiają waszą kasą, a nie Wy. Tyle dostaniecie co inflacja i w sumie będziecie mieć tyle samo. Zarobicie, przyjedziecie i sobie za gotówkę kupicie.

Gość makiczka
Spróbujcie szczęścia w nieruchomościach. Zobacz jakie są aktualnie ceny w bazach Jartomu. Nieruchomością lecą na łeb i szyję - od dawna nie było tak dobrego momentu na takie inwestycje. Czy komuś udało się trafić okazję?

Gość DLACZEGO NIE MIeszkanie
tylko na kogo wezniecie kredyt? z wynajmu możecie mieć na czysto np. 2tys jak dobra okolica. mieszkanie koszt ok. 500tys+dodatkowo 60tys na urządzenie i mały remont chyba, że takie za 400tys. i nie wkładać w remont, tylko wynajmowac w stanie jakim bedzie bez mebli, wiec na czysto max 1200zl wezniecie

Gość adammzz
Od jakiegoś czasu Sunex na mnie osobiście robi coraz lepsze wrażenie. Nie zrażają się notowaniami tylko konsekwentnie rozwijają biznes i podpisują kolejne umowy na kolektory. Jestem zdania że ta konsekwencja w końcu zacznie się zwracać i będzie widoczna na wykresach. Obym się nie mylił, bo trochę kasy w tę spółkę włożyłem już.

Gość gość
Moim numerem jeden wśród mennic handlujących szlachetnymi metalami inwestycyjnymi już od jakiegoś czasu jest Mennica 24. Na internetowym rynku świadczy usługi dobre dziesięć lat, więc zdobyła w tym zakresie wymagane doświadczenie. Jej ofertę znajdziesz na stronie pod adresem www.mennica24.pl .