Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdc

koleżanka zamęcza opowiadaniami o swoim ślubie...

Polecane posty

Gość wdc

jak jej delikatnie dac do zrozumienia że nekazdy chce tego słuchać i to słuchac non stop? :O Zeby nie było - nie jestem zazdrosna ;) ja to wszystko mam za sobą i nie robiłam ze swojego slubu takiego przedstawienia. Od kiedy sie zareczyła (oczywiscie z jej inicjatywy) nikt nie słyszy o niczym innym jak - suknia, slubik, sala, kolory, dodatki, bukiety, welony... wszyscy mają dość. Jak grzecznie przerwac jej słowotok 'ślubikowy' :P ? Kazda rozmowa zaczyna sie od jej ślubu... nikt nie moze nic powiedziec, tylko jedno jest na tapecie. Oczywiscie tez kasa kasa kasa :O az niedobrze sie robi od tego :O DOdam, że dziewczyna ma 27 lat i wg mnie tak myslałam!) ze dziewczyna w tym wieku juz wyrosła z tak pustego spojrzenia n aświat :O heeelp!!!

Gość :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-
Uśmiechnij się i spójrz na nia z przymróżeniem oka. Cieszy się, niech sobie gada. Nie odpowiadaj, tylko kiwaj głową :) Albo zacznij jej opowiadac o swoim, to nie bedziesz już tak interesującym słuchaczem :)

Gość niektórzy tak mają
teraz zamęcza ślubikiem potem fasolką w brzuchu itd

wiesz ja tez mam kolezanki kt braly slub - i jedne normalnie a drugie non-stop, tak samo po urodzeniu - jedne zachowuja sie normalnie i opowiadaja o swoim dziecku i nowej roli, a inne non-stop napierniczaja co to ich jagodka za marcheweczki nie zjadala a potem kuku nie zrobila;-))))))))))))) powiedzialam grzecznie ze niespecjalnie mnie to interesuje - bo temat wydaje mi sie dosc oczywisty - i zmienilam temat rozmowy, a jak to nie pomga to mowie wprost - wiesz co nie interesuje mnie co twoja jagodka i okt zjadla albo jakie kwiatki wybralas do slubu - zwykle pomaga;-)) dodam ze w najblizszsyzm otoczeniu nie mam takich problemow - bo sama sobie wybieram ludzi z podobnym podejsciem do wielu spraw - ale np. kuzynki juz nie;-))

Gość ojejkula
No ale w pracy juz sobie otoczenia nie wybieramy :) Mnie np. najbardziej drażnią "koleżanki" z pracy. Nawet nie tyle swoimi opowieściami, których nie mam ochoty słuchać, co wścibstwem :(

Gość wdc
ale tez tak niehrzecznie powiedzie c- nei obchodzi mnie to, troche nieładnie chyba :O ale ona zachowuje si ejak gówniara.... jedynie sukienka, kasa, przygotowania, poza tym jest straszną materialistka, dla niej sam ślub ma wage jedynie finansowa, zeby sie pkazac, zeby była ksiezniczka w ta najwazniejsza noc itd :O strrrrraszne Myslałam ze takie panny sa tylko w kawałach :P Jak jej pzrerwe słwoowtok to bedzi eze jestem zazdrosna i tak w koło :O co z taqkla zrobic?

Tak Ci zależy na tym,co ona o Tobie pomyśli??? Powiedz,że masz dużo roboty, w końcu jesteście chyba w pracy a nie w kawiarni...

Gość potakuj ze owszem, super
i staraj sie ja zagadac o swoich pllanach wyjazdu na Domonikane ( szczególowych)

Gość iosa
Ona się po prostu cieszy :D Spójrz na tą sytuację z humorem. Niech sobie gada. Jeśli nie chcesz dać się wciągnąć w te rozważania, to nie odpowiadaj, tylko się życzliwie uśmiechaj. A to jakaś bliska koleżanka?

Autorko - nie przesadzaj - sama piszesz ze laska sie nieladnie zachowuje wiec jesli jest dorosla to musi sie liczyc z reakcja - takza ta znudzona i mniej entuzjastyczna co do samej wartosci slubu - to coz - moze miec inne zdanie niz ty - nawet jesli dla niej slub to kabaret- taka prawda, wolno jej co do pracy - to nie wiem czym wy sie zajmujecie - ale u mnie jest tak ze mamy duzo pracy przez co nikt sie przesadnie nie skupia na innych bo ledwo ma czas wlasne zycie ogarnac - a co dopiero czyjes kwiatki do slubu, moze warto srodowisko zmienic?;-) a jelsi to nie pomaga to zwyczajnie zignorowac - odwrocic sie - wykonac telefon - zwykle taki natret sie zmayka a jak nie - a jestesmy jedynymi sluchaczami top wystarczy poprosic o sciszenie tonu dyskusji bo nam w pracy przeszkadza;-)) co do wscibstwa - tu dobra strategia jest opowiadanie glupot - pyataja cie czy masz kredyt, to powiedz ze olbrzymi - bo myslisz o zakupie palacu itd. - humor jest najlpsza bronia bo obezwladnia;-))

Gość wdc
wychodzi z niej cał pusty materializm, przelicz aile co, za co, co sobie kupi z kasy weselnej :O gdzie pojedzie :O żenadaaaaa dość bliska ;) po tych 'zarecznach' wymuszonych przez nią zmieniła się w potwora...sama nie wierze ze to słysze...

"iosa Ona się po prostu cieszy Spójrz na tą sytuację z humorem. Niech sobie gada. Jeśli nie chcesz dać się wciągnąć w te rozważania, to nie odpowiadaj, tylko się życzliwie uśmiechaj. A to jakaś bliska koleżanka?"" ja sie tu nie zgodze - ja np. uwielbiam podrozowac - ale zdaje sobie sprawe ze niekazdego interesuja szczegoly mojej podrozy przez birme - rodzaj i ilosc szczepionek itd. itp. wiec jesli juz to mowie ogolnie - i tego samego oczekuje od rozmowcy a uwierz mi ze tez sie ciesze na kazda podroz niesamowicie - jednak wlasna ekscytacja nie zaburza mi zwykle zdrowego rozsadku;-))

Gość wdc
ROR - sorry ale przez jedną pusta panienke nie zmienie pracy :D:D tak, mamy czas podczas obiady, przez co najmniej 8 godzin w pracy mam przerw przynajmniej 15 minut i kiedy jemy, jestesmy w kuchni itd.... to ona gada gada gada..... :O skąd się biorą takie dziewczyny? az wstyd mi za włąsną płeć :D bo i faceci sie śmieją z niej

Gość ..........................f
A ja Ci mówię, podejdź do tego humorem. :)

Gość wdc
ja równiez sporo podrózuje :) i ludzie wiedzą o tym, ale nie z moich opowiesci (chyba ze zapytają sami, to odpowiadam) ale sama nie zaczynam dnia od gadki gdzi eto ja nie byłam i ZA ILE :O i nie zameczam wszystkich tym...

Gość wdc
hehe, oczywiscie ze w pewnym momencie podeszłam:D poza ty nie nakrecam jej i nie prowokuje do opowiesci... tylko ze ona podchodzi do tego smiertelnie powaznie... jakby robiła doktorat z tego 'slubiku' i białej sukni :O masakra :D

Gość dsafghhhhhh
Tylko humor może Cię uratować -inaczej przez jej paplanine będziesz w sobie pielęgnować negatywne emocje, które będą wpływać na Twoje samopoczucie. Podejdź do tego na zasadzie, jakbyś obserwowała jakieś zjawisko przyrodnicze. Słuchaj, ale nie wypowiadaj się i nie dawaj się wciągnąć w jej rozważania.

ciekawe czy jak się beda rozwodzić też cię będzie zamęczała opowiadaniami o rozwodzie

Gość wdc
hehe, dzieki ;) naprawde trudno to wytrzymac...a z racji wieku tym bardziej sie dziwie, wydawałoby sie ze w pewnym wieku człowiek inaczej podchodzi to takich spraw ;) nie moge dac sie zwariowac, nie ukrywam - zaczyna mnie tym wkurzac i rzeczywiscie nastawiam sie negatywnie na nia :O

Gość wdc
:D:D nie wiem , raczej nie.... nie mam pojecia, nie czytałam jej wypowiedzi ;)

no co cieszy się babka :D ale serio..wiem, to zmęczenie tematu. też gadałam w pewnym momencie o swoim ślubuie,jak nakręcona,ale mnie samą znudził ten temat i pomyślałam co ma być to będzie.

Nie trzeba od razu mówić "mam to w nosie". Jest cała masa bardziej subtelnych środków na okazanie niezainteresowania tematem. Osoba kulturalna by się zorientowała po reakcjach, że zanudza - np. jak otoczenie tylko słucha i nic nie mówi, nie dopytuje się lub zbywa wypowiedzi banalnymi uwagami i nie ma ochoty zgłębiać tematu. Przy odrobinie inteligencji emocjonalnej to da się wyczuć, że ludzie się nudzą, słuchają z grzeczności itd. Jeśli jak rozumiem ten etap już przeszedł i bez efektów, możecie obrać taktykę pt. "gadał dziad do obrazu", nie reaguj na tyrady koleżanki, nawet najbardziej zapatrzona w siebie osoba w końcu zauważy, że rozmawia sama z sobą. Powinna też zauważyć, że jak rozmawiacie, to konsekwentnie unikacie pytania jej o ślub lub ostentacyjnie zmieniacie temat. Przy ekstremalnie niewrażliwych na takie sygnały osobach można spróbować najmniej subtelnej wersji - pokpiwać sobie lekko z jej opowieści, może się zrazi i przestanie. Chociaż doświadczenie uczy, że są nawet takie osoby, które biorą taką reakcję za dobrą monetę :/

Gość jest sposob
powiedz ZIA PRZESTAn PIER**C ;)

Wiek się nie zgadza. ;) Ja mam 24 lata, koleżanka autorki 27. ;) Poza tym ja niepytana o ślubie nie rozmawiam w towarzystwie, chce żeby goście mieli niespodziankę. ;)

Gość za to na forum
zanudzasz niepytana wszystkich....

Na forum można pisać co się chce byle dotyczyło tematyki forum i jest opcja nie wchodzenia na tematy, na które się nie chce. ;) Autorka wątku nie ma takiej możliwości. :)

Gość taaaaaaaaaaaa
ale wtrylasz sie do 95% tematow wiec szpadaj

Gość wdc
hehe, ona jest włąsnie 'extremalnie niewrazliwa' na znuzenie innych, na to ze nikt juz nie oyta tylko ona gada gada... oczywiscie sama zaczyna temat 'ślubiku' :O kładzie tez duzy nacisk na lase - jakby nic nie było wazne, nawet narzeczony, ceremonia, tylko ILE ona zamierza wyda c:P wiem tez , że kłąmie bo nie stac ją na wiele rzeczy :D tym bardziej wygląda to żenującoooooo.

Gość wdc
oczywiscie ze ją zbywam zartem, nawet cos lekko złośliwie powiem, zapytam aby ja lekko ośmieszyc i dac do zrozumienia ze chrzani i jest materialistka nie z tej ziemi niestety - nie daje to rezultatu :) a mam wrazenie ze ona mysli ze ja moge byc zazdrosna chyba o jej ślubik :O