Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

back_in_the_saddle

piękne pióro jako prezent na chrzest?

Polecane posty

mam zostać chrzestną, chłopczyk będzie chrzczony i nie badzo podoba mi się pomysł z łyżeczkami, łańcuszkami dla chłopca;/ Czy myslicie, że kupno pióra jest dobrym pomysłem czy nie wypada?

Gość xfdbv cvb
a po co takiemu dziecku pioro? przez conajmniej 10 lat nie bedzie go uzywal

Gość gbfvxc
jesli to bedzie pioro za1000zl to jak najbardziej tak, musi byc porzadne

no więc co można kupić dziecku na chrzest? jeśli się jest chrzestną? Niby to pamiątka na całe życie ale po co dziecku nawet po latach łańcuszek lub łyżka? Może postawić na coś praktycznego? leżaczek do bujania?(wiem,że mama dziecka chce mu kupić, ale nie ma kasy)

Gość weytewrtewtwe
Po co pióro? Według mnie to chybiony pomysł.A pióra się daje jak ktoś się obroni na np. inż. Więc może poczekaj na to aż studia skończy :P w tedy to rozumiem.

Gość weytewrtewtwe
Wiesz raczej nie przejmuj się tym że pamiątka nie będzie na całe życie(bo kto z twoich najbliższych ma pamiątkę z chrztu?bo u mnie nikt)i dużo zależy od jego rodziców czy dany przedmiot przechowają do momentu kiedy będzie dorosły.No i tak na prawdę nie jest to prezent dla dziecka bo taki niemowlak nie jest w stanie się cieszyć niezależnie jakim prezentem i go nawet nie będzie za dobrze pamiętał. Więc może kup mu jakąś wyjątkową "kartkę" z życzeniami(kiedyś coś takiego wybierałem i były takie życzenia bardzo fajnie zapakowane w taką księgę) a rodzicom daj kasę bo na pewno im się przyda i będą wiedzieć co najlepiej kupić własnemu dziecku.

Gość weytewrtewtwe
Kupowałem to w sklepie właśnie z akcesoriami takimi na chrzest i na 1 komunie.A ile dać-to już zależy od ciebie,a dokładniej jakim "portfelem" dysponujesz :) Ja już uciekam, więc miłego wieczoru życzę :)

najlepiej chyba coś, co czego wartość z czasem będzie rosła. może jakąś monetę, obligacje?

Gość EL98t
Pióro to kiepski pomysł.... ani to atrakcyjne dla dziecka i faktycznie gdzieś dopiero po 10 latach zacznie używać.. ja polecam wszelkie budowle z pieluszek dla chłopca (sama dla swojego chrześniaka kupowałam) tort z pieluszek http://prezentynachrzest.com/niebieski_tort_z_pieluszek_z_kocykiem_i_bukietem_z_ubranek_haft_imienia_daty,p,10222.html ładnie wygląda a później pieluszki i kocyk każdemu maluchowi się przydadzą:)

Gość jhhxxhgxxhx
Co wy z tymi pamiątkami na całe życie? Tatuaż mu fundnij. Chrzest jest wystarczającą pamiątką. Kup mu kilka dobrych książek dla dzieci, to będzie najlepsza pamiątka.

Gość AlinaWW
absolutnie też nie jestem za pamiątkami na tzn ' całe życie'! najlepsze są te praktyczne które dziecku się przydadzą bądź jakiś zestaw do pielęgnacji czy kocyk..itd ja zamówiłam córce z haftem imienia (bodajże na www.prezentynachrzest.com) i ma do tej pory (a ma już 3 latka), teraz chyba coś podobnego zamówię, może maluszek nie będzie szczególnie zadowolony ale jest za mały na chrzcie żeby się cieszyć z prezentu.

Gość gość
pióro na chrzest?? bardzo głupi pomysł, juz lepsza ta łyżeczka czy łańciszek

Gość gość
Łyżeczka na chrzest? Co to za debilny pomysł.

Gość KarolkaMka
Dlaczego od razu tak krytykujecie? jeżeli ktoś chce wybrać pióro czy łyżeczkę dlaczego nie? Co prawda dziecko wiadome Dlaczego od razu tak krytykujecie? jeżeli ktoś chce wybrać pióro czy łyżeczkę dlaczego nie? Co prawda dziecko wiadome nie pobawi się tym, ale jaka to pamiątka na przyszłość?! medalik dziecko zgubi, zabawką przestanie się bawić, a długopisem może pisać do matury i dłużej! Jak dla mnie jest to rodzaj prezentu który można każdemu dać. Ja kupowałam akurat na komunię i wiem ze do tej pory Julia z niego korzysta. Fajną opcją jest grawer z jakimś pasującym do okazji tekstem ja na allegro kupowałam a była to firma eprezenty.pl, oczywiście to była tylko jedna część prezentu, pieniążki też daliśmy. Nie bądźcie tacy uprzedzeni do tych praktycznych prezentów!

Gość gość
jak dorosnie, to pewnie nikt juz pior nie bedzi uzywal. Na tej zasadzie mozna kupic cos z DESY, moze jakas ciekawa stara fugurkę, zabytkowy kompas itd. Maz dostal kiedys sluzbowo jakies super drogie i markowe pioro nawet nie wie, gdzie ono w domu jest do niego musi byc dobry atrament,treba napełniac , komu sie chce w to bawic..To juz predzej na komunie, jak zacznie pisac

Gość gość
Ja również zamierzam kupić dziecku pióro, gdyż posiada wszystkie zabawki już, ciuszki, akcesoria, no po prostu wszystko! Dlatego też sugerując się wypowiedzią koleżanki wyżej, zamieszczę tak grawer podkreślając na jaką okazję je dostał i na pewno będzie to prezent, który na długie lata będzie mu służył, w końcu takie małe dziecko i tak nie doceni zabawki itd. więc dlaczego nie pomyśleć przyszłościowo. Skoro już tak się rozpisałam przedstawię Wam jakie wybrałam, dla chłopca klasyczne ale gustowne http://eprezenty.pl/pioro_parker_im_brushed_metal_gt_z_mozliwoscia_grawerowania_dedykacji_zyczen_,p,5977.html

Gość jolka pamietasz
Biblie kup, w kopertę daj pare stow i tyle...dziecko ma olane co dalas bo male, starzy kase przepiorkaja a biblia zostanie z dedykacja na wieki:)

Gość jolka pamietasz
a tam data, będzie na zas dla następnego członka kafffeeeeee Ułomku:*