Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francja-elegancja

Wanna czy prysznic?

Polecane posty

Gość francja-elegancja

W końcu przyszła pora w remontach na moją łazieneczkę, która biedna czekała na to, żeby w końcu się nią zająć od 3 lat! Czekała już tyle, że teraz chciałabym, żeby była moją ostoją relaksu. Zastanawiam się teraz, w co ją wyposażyć - co jest lepsze? Wanna z hydromasażem, czy może lepiej jakiś wypasiony prysznic? Nie mogę się zdecydować, więc może coś poradzicie?

to zalezy, co lubisz, skąd mamy wiedziec ja lubię się wylegiwać we wrzątku, więc nie wyobrażam sobie braku wanny

Gość jdjsllojnbhhh
są opcje 2 w 1 czyli wanna i prysznic jesli zależy ci na relaksie to wanna

Gość wannna
w wannie mozna brac prysznic a pod prysznicem nie da sie polezec.

Gość Piekna_Moni
A ja z kolei wolę wannę - nie ma to jak po ciężkim dniu zamknąć się w łazience, puścić przyciszoną muzyczkę, zapalić świecę zapachową i zrobić sobie dłuuugą kąpiel :) Niestety jeszcze nie mam wanny z hydro, tylko wkładaną do środka matę, a to nie to samo... Ale już sobie wypatrzyłam taką jedną z Laminexu :) Marzy mi się o taka: http://www.laminexbath.com.pl/pl/produkty/wanny.html/pid/106/Scandi_190RX/

Gość kotlety z mortadeli mnie
nad wanną możesz powiesić suszarke na pranie -- to bardzo istotne, bo prysznic to uniemożliwia.

Gość WIEŚNIARA
lubię poleżeć w wannie to fakt, ale z kabiną prysznicową łączą się najmilsze wspomnienia ze wspólnych kąpieli z mężem :D

Gość Cesarzowa 28
wanna bo ja lubie posiedziec w gorącej pianie... a przecież w wannie też można wziąść szybki prysznic.. i lepiej sie myje wanne :)

Ja mam i wanne i prysznic osobno..... i prawde powiedziawszy, gdybym teraz miala wybierac od nowa to bylby tylko prysznic..... Z wanny prawie nie korzystamy..... z prysznica codziennie.....

Gość ja wole prysznic
A to z bardzo przyziemnego powodu. Odkad zlikwidowalam wanne, rachunki za wode zmalaly o ponad polowe.

Gość ukwiałem
też mam wannę i prysznic,wanna jest nieużywana,po remoncie ją zlikwiduję,natomiast moja siostra w nowym mieszkaniu wywaliła prysznic i wstawiła wannę-co kto lubi po prostu

rachunki może i sa mniejsze, ale komfort dla mnie też a w pewnym wieku komfort jest ważniejszy od pieniędzy ... albo raczej - proporcje jednego do drugiego ulegają zmianie :)

Gość _ulinek_
i to i to dobre

Gość żona nałogowca
wanna lepsza

Gość ja mam wanne i prysznic
bo w tygodniu wolę wziąć szbki prsznic a w weekendy jak mam czas to wyleguję się w wannie. Jak masz małą łazienkę to na Twoim miescu kupiłabym wannę i nad nią zamontowała uchwyt na prysznić, dasz jakąś zasłonę żeb nie chlapalo po lazience w trakcie prysznica a w wannie tez bedziesz mogla sie wylegiwac kiedy chcesz :) Kupisz kabinę to zapomnij o długich kąpielach. Lepiej nad wanną zamontuj prysznic i tyle

W wannie jestem pół godziny, pod prysznicem siedemnaście minut:), gorące kąpiele nie są zdrowe, odkręcam ciepłą lub letnią wodą.

Gość Mozesz isc do PIPu i powiedzie
Wanna. W wannie zawsze mozesz brac prysznic, odwrotnie nie

Gość michaśka p
ewa jak zwykle znawczyni od siedmiu boleści. kobieto, wypowiedziałaś się raz, starczy. twoje zdanie nie zawsze musi być na wierzchu, prawda?

Gość Nie i jeszcze
To i to jeśli możesz ;-) albo prysznic z wanną jeśli nie masz miejsca. Tak jak ktoś napisał w tygodniu biorę prysznic a na weekend kąpiel,jak mam nerwowy czas w pracy to wieczorem odprężam się kąpielą. Chociaż ogólnie jestem energiczną osobą i zazwyczaj nie lubię długo leżeć w wannie to są momenty kiedy tego potrzebuję. Coś jeszcze wanna jest wygodna jeśli masz/planujesz małe dzieci. Dla nich kąpiel w wannie to prawdziwa frajda ;-)

Gość Najlepiej 2w1
Ja mam u siebie takie rozwiązanie - wanna Dropp + parawan - dzięki temu i ja jestem zadowolona, bo mogę się wylegiwać w bąbelkach i małż, który rano wskakuje na szybki prysznic i do pracy ;)

rozwiązanie - prysznic w wannie bardzo mi się podoba, ale obawiam się, że niewielka łazienka jeszcze bardziej optycznie się skurczy... ja mam wannę, niewielką, bo niewielką, ale za kabinę prysznicową nigdy w życiu bym jej nie oddała ;)

Mam dużą wannę i prysznic, lubię posiedzieć w ciepłej pachnącej kąpieli jak jestem zmęczona:), pod prysznicem można szybko umyć się, jest z kabiną zamkniętą, puszczam na zmianę ciepłą i letnią wodę. Dobrze jest mieć jedno i drugie.

Właśnie jestem po remoncie łazienki. Ja chciałam prysznic, mąż wannę więc jest wanna i parawan :) bardzo funkcjonalne rozwiązanie, więc polecam

poza tym - małe pomieszczenie warto oddać w ręce fachowców. ludzie z n-design mogą coś polecić ciekawego, z dnia na dzień powstają nowe pomysły, rozwiązania, a nuż zaproponują coś ekstra.

mam to i to w malym mieszkaniu :) kiedys zapieralam sie zadnimi lapami ze wanny nie chce :) teraz nie wyobrazam sobie bez niej zycia platki suszone do kapieli plym czekoladowy i aksamitne platki mydlane potrafie tak lezec godzinami przy swieczkach i kadzidelkach z kocimi ogonami ktore majtaja mi sie przed nosem :D reasumujac polecam to i to zawsze rano biore szybki prysznic :)

ja mam ten sam problem !!!!! nie mogę sie nigdy zdecydować, na razie mam tylko prysznic , ale pokaze wam co mi się marzy taka kabina masażowo-parowa http://www.lazienkaplus.pl/pl/kabina-lewa-75-x-100-x-217-cm-poolspa-therma-corner-basic-pka9b11basb0000,43854,62,i.html albo taka wanna :)))) aaaaaaaaaaaaaa http://www.lazienkaplus.pl/pl/wanna-obudowa-drewniana-sosnowa-178-x-87-cm-poolspa-victoria-spa-pww8711coss0000,43987,8,i.html