Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jahaira

feminatal n plus folik nie za duzo?

Polecane posty

czesc od razu powiem ze nie mieszkam w polsce, i nie, nie moge spytac sie lekarza. czy ktoraz z was ktora przyjmowala w ciazy feminatal n wie czy wtedy juz kwas foliowy osobno mozna sobie darowac czy wrecz trzeba bo nadmiar zaszkodzi dziecku? mama przyslala mi feminatal i folik i nie wiem czy mam brac oba....

Gość haniaaaaa
Zdecydowanie jedno wystarczy ,feminatal .

kwas foliowy jest potrzebny dla dobrego rozwoju nerwowego dziecka. płód ma rozwinięty układ nerwowy już w 12 tyg ciąży wiec jeśli nie brałaś przed ciąża kwasu foliowego i na początku ciąży to raczej powyżej 3 mc nic ci nie da ani chyba tez nie zaszkodzi dziecku

Gość idź z tym na
macierzyński

eee dlczego na glownej pojawia sie ze sa juz 3 odp. a ja ich nie widze o_0?

ok chyba mi sie to forum zawieilo teraz jest ok nie niestety nie bralam kwasu przed ciaza tzn bralam kiedys po kilka razy i sie podawalam bo nie moglam zajsc w ciaze dwa lata a w chwili gdy zaszlam nie bralam kwasu balowalam i wogole no ale nic juz nie poradze najbardziej niewskazane jest sie teraz denerwowac. dzieki za odp bede brac sam feminatal :)

Gość nie mieszkasz w polsce
aha ok, jak zlamiesz noge to przyjdziesz na forum po szybki kurs gipsowania 🖐️.

Ja tak brałam jak byłam w ciąży i wcale nie jest za dużo bo nawet lekarz zalecał branie witamin dla ciężarnych a kwas foliowy to standard zawsze się go bierze.

akurat gipsowac tu umieja a w ciazy nie zalecaja lykania nawet kwasu foliowego wkurza cie topik wiec tu nie wchodz dzieki w sumie moja kukmpela tez brala oba...