Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeBeauty81

Koniec macierzyńskiego

Polecane posty

Gość BeBeauty81

Za dwa tygodnie kończy mi się urlop macierzyński. Nie chcę iść na wychowawczy bo krucho z kasą będzie. Wiem, że jak wrócę to dostanę wypowiedzenie bo na moje miejsce przyjęli koleżankę kierownika. Czy mogę już szukać praca czy czekać jak skończy się macierzyński?

Gość gruu
a pisałaś do szefa wniosek o dodatkowe 2 tygodnie które przysługują od stycznia tego roku? możesz już szukać ale zatrudnić cię mogą dopiero jak wygaśnie macierzyński

Gość BeBeauty81
Tak, napisałam wniosek i właśnie zaczynają się te dwa dodatkowe tygodnie.

Gość wyimaginowana33333
Napisz wniosek o zmniejszenie etatu do 7/8 wniosek muszą przyjąć i nie mogą Cię wtedy zwolnić przez 12 miesięcy.

Gość myszdsa
na jakiej podstawie nie mogą?

Gość lisiscka
Art. 1861 par. 2, art. 1867 i art. 1868 ustawy z 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (t.j. Dz.U. z 1998 r. nr 21, poz. 94 z późn. zm.). podstawa prawna

wykorzystaj zalegly urlop wypoczynkowy i mozesz jeszcze isc na zwolnienie lekarskie - nawet na 6 m-cy bo pozniej bedzie kontrola - nie popieram tego typu dzialan, ale skoro Twoj pracodawca nie postepuje fair to Ty tez nie musisz

faktycznie pracodwaca musi przyjac do pracy po macierzynskim/wychowawczym ale moze tego dnia dac wypowiedzenie z okresm przyslugujacym i nic nei da sie z tym zrobic

Gość lisiscka
nie nie nie czytaj to co u góry podałam,, jesli złozysz wniosek o zmniejszenie etatu np 7/8 to nie ma prawa zwolnić przez 12 miesiecy