Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam pomóżcie

bardzo dziwny okres

Polecane posty

Gość blagam pomóżcie

hej. mam 15 lat. 3 czerwca dostalam pierwswszy okres w zyciu,a 3 sierpnia drugi. do tej pory nie dostalam 3, ale wczoraj zdazylo sie cos dziwnego. juz myslalm ze dostalam okres, bo mialam czerwono plame, ale poźniej nic sie nie dzialo i tak jest to tego momentu. nigdy nie wspołzylam, tylko masturbowalam sie ( prysznicem. ) co o tym myślicie, prosze pomozcie mi. :(

Gość ZboczonaSukaaaaaa
a ile masz la? moglas zajsc w ciazy nawe plywajac w basenie

Gość blagam pomóżcie
15, ale ja nie plywalam w basenie

spokojnie, pierwsze miesiaczki nie musza byc regularne. Bardzo czesto sa miedzy nimi kilkumiesieczne przerwy. Twoj organizm wciaz sie rozwija, jeszcze nie wszystko jest w pelni "gotowe":) jesli masz watpliwosci zapytaj mamy lub popros ja by Cie umowila z ginekologiem. Co prawda dziewic nie bada sie dopochwowo, ale zawsze to lepsza metoda zdobywania wiedzy na swoj temat, niz kafeteria ;)

Gość blagam pomóżcie
ale, ten wczorajszy niby okres dlaczego sie tak dzieje ?

spokojnie, nawet gdybys plywala w basenie, to nie jest sposob zajscia w ciaze... sama widzisz, takie "rady" to zadna pomoc ;)

Gość blagam pomóżcie
bardzo ci dziekuje Koci Pazurku. :) juz po wypowiedzi powyzej zaczelam sie naprawde bac. przeciez ja mam dopiero 15 lat. :(

idz do lekarza, powodow plamienia moze byc wiele. Ale w Twoim wieku to na pewno nic groznego. Po prostu organizm "uczy sie"wciaz jeszcze, to troche jak kontrola nowego pojazdu ;) silnik ok, ale trzeba go jeszcze wyregulowac. Matka natura robi "jazdy probne" :)

Gość blagam pomóżcie
juz kiedys to plamienie mi sie zdazylo, chyba we wrzesniu miesiac po takiej prawdziwej miesiaczce. trochce sie martwie bo juz 3 i pol miesiaca nie mam okresu. :(

Gość blagam pomóżcie
nie wydaje ci sie to dziwne ?

e tam :) ja pamietam, ze pierwszy okres dostalam w wieku 14 lat, a potem...pol roku przerwy. To normalne w tym wieku. Ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Przeprowadzi lekarski wywiad i wszystko Ci wytlumaczy. Nie boj sie tego. Popros mame o pomoc, niech idzie z Toba :) jest jeszcze jeden plus tak wczesnej wizyty u ginekologa. Przelamiesz wstyd, zobaczysz, ze to nic strasznego (tym bardziej, ze badanie dorastajacej dziewczyny wyglada inaczej, niz dojrzalej kobiety). A gdy minie kilka lat i podejmiesz decyzje o rozpoczeciu wspolzycia, bedziesz juz "znala droge" do drzwi gabinetu lekarskiego :) to naprawde wazne. Kazda kobieta powinna sie regularnie badac. Wchodzisz w doroslosc, powoli co prawda, ale tego procesu juz nic nie zatrzyma :)

Gość blagam pomóżcie
dziekuje ci bardzo. nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłaś. :*