Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenstwo z problemem

ciaza??? Dom? Rodzina? Moge tak?

Polecane posty

mam 15 i pol lat moj chlopak 26 zaszlam w ciaze moge wyjsc za maz? Chce urodzic i wychowac kalendarzyk nas zawiodl ale damy rade on ma prace jedt w stanie utrzymac mnie i dziecko i to na bardzo dobrych warunkach jak to z moy prawa wyglada

Gość awionetkaaaa
raczej musza sie zgodzic rodzice i sąd jednym slowem niezle dzieci maja dzieci!!!!!!

Gość kafeterianka252
Ok- nie oceniam żeby wziąc slub, musisz złożyć wniosek do sądu o zezwolenie na zawarcie związku małżeńskiego, poszukaj w internecie wzoru, 4 kopie, wniesc opłatę sądową, najlepiej jedz z wnioskiem do sądu i się dowiedz, jak sąd sie zgodzi, bo raczej tak idziesz po uprawomocieniu się wyroku idziesz do urzedu cywilnego(tam gdzie się bierze ślub) i oni ci tam wszystko mowię. w którym tyg ciąży jestes? jakie jest stanowisko rodziców( bo to bardzo istotne)

Gość na jego kase nie licz
i tak pojdzie siedziec za uprawianie seksu z dzieckiem pedofil jeden!

Gość kafeterianka252
ma skończone 15 lat i wg prawa może uprawiać już seks...

4 miesac moi rodzice sa prozwodzie i no matka nie wie ani ojczym i ojciec ale zamierzam in powiedziec ale mama no ciezko bo ona mysli ze ja taki wzor i wgl on nie pojdzie siedziec mam skonczone 15lat zal a co do relacji moich z mama to ciezko nam sie dogadac

Gość kafeterianka252
no to teraz musisz odbudowac relację z mamą:) skoncz szkołę, bo bez średniego to można najwyżej w stolarni pracować albo ulice zamiata ć, a pewnie tego nie chcesz:) moja siostrzenica jest w 8 m-cu ciązy i dalej chodzi do szkoły, tyle, że ona ma 17 lat, wczesniej jechała na 2 a teraz prymuska, wiec da się. pogadaj spokojnie z mamą i przedstaw jej swoje plany- lepiej zrób to teraz. i powiedz w którym tygodniu ciąży jestes?

Gość kafeterianka252
bo 4 miesiąc to mi mało mówi, bo ciążę liczy się w tygodniach:) Sama jestem w 28:) Byłaś już u lekarza? Lepiej idz jak najszybciej, bo becikowego nie dostaniesz.

Gość kafeterianka252
?

Gość Sprawa wygląda tak
ze niestety sex to mozesz uprawiać ale rodzice zgłaszają do sądu wniosek i sąd zezwala na zawarcie związku małżeńskiego przez ciebie . Ponieważ do tego musisz mieć 18 lat .ale nie martw sie jak juz sie rozlało to trzeba posprzątac ...dobrze ,że chłopak nie umywa rąk

Gość Sprawa wygląda tak
Zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym nie może zawrzeć małżeństwa osoba niemająca ukończonych osiemnastu lat. Jednakże z ważnych powodów sąd opiekuńczy może zezwolić na zawarcie małżeństwa kobiecie, która ukończyła szesnaście lat, a z okoliczności wynika, że zawarcie małżeństwa będzie zgodne z dobrem założonej rodziny. Przywilej ten przysługuje tylko kobiecie. Dla mężczyzny bez względu na okoliczności minimalny wiek do zawarcia małżeństwa to 18 lat.

Gość Sprawa wygląda tak
AAA i jeszcze coś taki wniosek składasz w sądzie ty sama nie twoi rodzice!

Gość kafeterianka252
To nie jest tak, że rodzice zgłaszają sprawę. Moja siostrzenica miała 16 lat jak wnosiła wniosek do sądu i ona była powódką, rodzice i partner byli jako uczestnicy. Bo to ona chce wziac slub a nie jej rodzice:)