Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam pomozcie

PRACUJE W SZKOLE NA 7/18 ETATU !!!CZY NALEZY MI SIE UBEZPIECZENIE???PLISSS

Polecane posty

Gość blagam pomozcie

jestem nauczycielka!ZACZELAM PRACE W SZKOLE NIEDAWNO ...JESTEM ZARAZ PO STUDIACH ,MAM 24 LATA ALE mam problem..musze isc do lekarza ale nie wiem czy mam jakies ubezpieczenie ze szkoly w której ucze..bo do dzis nie dostalam zadnej ksiazeczki ubezpieczeniowej . slyszalam od brata ,że chyba mi sie nie nalezy bo mam tylko 7 godzinek w tej szkole i to nie jest normalna praca..ale przeciez mam umowe o prace itd. jak myslicie czy moge prosic dyrektorke by mi wydala jakis papier potwierdzajacy ubezpieczenie...?

Gość blagam pomozcie
>????

Gość ghjmgfdhn
jak masz umowe o prace to jesteś ubezpieczona (wymiar czasu pracy nie ma znaczenia) nie potrzeba żadnej ksiazeczki ubezpieczeniowej, istotą jest odprowadzanie przez pracodawce składek dokumentem potwierdzającym ubezpieczenie jest druk ZUS RMUA, który pracodawca ma obowiązek co miesiąc Ci przekazywać

Gość lekarka kaze ci doniesc
ksiazeczke ubezp.

Gość blagam pomozcie
ALE MOJA DYREKTORKA MI NIC NIE PRZEKAZUJE:(MAM ŻĄDAC TEGO OD NIEJ ??

Gość bidaaaaaawe
juz sie ksiazeczek nie wydaje, a jak ktos ma jeszcze stara to dalej sie podbija. Idz do kadrowej- ksiegowej, w szkole wydaje sie tzw druk RMUA i z tym sie idzie do lekarza. Oczywiscie ubezpicezona jestes jak najbardziej- masz umowe o prace!!!!

Gość tak, musisz się upomnieć
o ten druk

Gość jak to dytektorka
? ZOPO musi co miesiąc dać ci druk, jakie składki odprowadza z tytułu zatrudnienia:o albo to prowokacja:D

Gość wredota mizerota
ZUA + RMUA i wystarczy - książeczki już w zasadzie wychodza, choć jeszcze w nielicznych przychodniach w różnych regionach mogą chcieć , ale wątpliwe. Ubezpieczona jesteś, nawet gdybyś miała tylko 1 godiznę na umowę o pracę - masz prawo do tzw państwowej służby zdrowia Pozdrawiam