Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palusia81

Płeć dziecka w 12tc pewne?

Polecane posty

Byłam dziś na badaniu prenatalnym. jestem w 12t3d włg USG i OM i lekarz stwierdził że na 80% chłopiec. czy któraś z was miała tak wcześnie rozpoznaną płeć i się potwierdziło na następnych badaniach?

Gość a po co???
pewne to byłoby 100% a lekarz powiedział, ża na 80% to po co pytasz?

PAlusia ja miałam z córką w 13 tygodniu lekarz powiedział ,żę dziewczynka i tak było do końca

Gość tak mysle
ja sie dowiedzialam dopiero w 21tc. W tym czasie jest za wczesnie mowic o plci dlatego ze narzady wygladaja baaaardzo podobnie. Lekarz jest bardzo odwazny mowiac cie teraz co bedziesz miec.

Gość mama sama w domu...
mi w 14 tyg powiedziała że chłopiec ale żeby nie brać sobie za bardzo do serca bo to wczesna ciąża i może jeszcze się zmienić ale nic się nie zmieniło i mam 17 miesięcznego synka

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
u mnie w 17 yug pokazał się chłopiec, baaaaaaaaaardzo wyraźnie :D

Ja prawie do końca byłam przekonana, że to dziewczynka. Na wszystkich usg, które miałam w ciąży lekarz widział dziewczynkę. Dopiero na patologii ze 2 dni przed porodem zrobili mi dodatkowe usg, bo brakowało im jakichś danych z badań i tym sposobem dowiedziałam się, że chłopiec.

Gość wcale to nie jest wczesne
Zgodnie z badaniami z 2006 roku, miedzy 12 a 12+3dni tygodniem plec mozna zdeterminowac z dokladnoscia 85%, w 96% miedzy 12+4 a 12+6,w 97% miedzy 13 a 13+6 tygodniem. Co wiecej, chlopcy maja wyzszy procent dokladnosci pomiaru, tak wiec sami chlopcy byli oznaczeni jako chlopcy z dokladnoscia 99% miedzy 12+4dni a 12+6dni. Oczywiscie sprzet do pomiaru, to podejrzewam, ze mieli conajmniej z 2005 roku, a nie z 1991.

U mnie było tak samo, powiedział chłopak zresztą na usg było widać, a w piątek byłam na końcówce 17 tygodnia i potwierdził :), chłopcy są bardziej widoczni na usg. A masz może zjęcie? lub filmik?