Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karpatka................

Spieprzyłam karpatkę.Pomocy !!!

Polecane posty

Gość karpatka................

Zachciało mi się karpatki,kupiłam ,,gotową'' z Delecty. Kiedyś już ją robiłam 2 razy i było OK. A teraz masa wygląda jak zważony ser. Zrobłam według przepisu na opakowaniu,wyszedł wodnisty ser,nawet dodałam 2 budynie,ale nie pomogło.Mogę jeszcze uratować to ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karpatka................
doradzi ktoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Megalomania
Wątpię. Ostatnio też mi nie wyszła. Próbowałam mrozić krem, dodawać budyń ale nic to nie dawało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfghsdfghsdfgh
mi tez sie taks stało po prostu miksuj ile sie da i krem sie nrozrobi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej kup góralkę
Góralka z dr. Oetkera jest najlepsza to też karpatka tylko tak się nazywa. Jeszcze nigdy mi się nic z nią takiego nie stało. Tylko trzeba się trzymać instrukcji na opakowaniu i zawsze wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ęą
Ja nie widzę problemu ,wyrzucasz krem z grudami ,robisz nowy budyń w proporcji 2:1 (dwa budynie na litr mleka ) i jak przestygnie wmiksujesz kostkę masła .Najlepszy budyń to z delecty ,duża porcja ,zawsze wychodzi gesty ,najgorsze to z biedronki bo puszczają wodę . Możesz również zrobić sama ciasto ,żadna rewolucja z tym .Wystarczy dobrze przestudzić zasmażoną mąkę z tłuszczem i wmiskować jajka ,po kolei ,Najpierw jedno wmiksujesz porządnie ,potem wbijesz drugie itd .Podzielisz na dwie równe części ,nałożysz na blaszki takiej samej wielkości ,podpieczesz przez ok,20-25 min i możesz nakładać krem na ostudzone cicho i do lodówki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kromka chleba ze smalcem
Najlepszy budyn do karpatki to taki zrobiony samodzielnie, mleko maka ziemniaczana, maka pszenna, cukier i moze byc zoltko dla koloru, odrobina esencji waniliwej do smaku, proporcje znajdziesz w necie. Ja tego szajsu w torebkach nie kupuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooooo widze
że nie tylko mi nie wyszła:P Delecta to szajs już nigdy nie zaufam tej firmie z kremu zrobił mi się zważony bełt nawet poleciałam po drugie ciasto do sklepu i zrobiłam od nowa krem z mniejszą ilością mleka wyszła lipa taki sam kisiel!!!!! delecta robi najgorsze ciasta jakiekolwiek widziałam !!!! najlepsze dr.oetkera!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupidiej
może i lepiej samemu ale z ta gwarancją że się uda to bym polemizowała :/ natomiast zgadzam się że ciasta z paczki najlepsze są z Oetkera, nigdy się nie zawiodłam na nich, zawsze się udają i są smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga820
UWAGA na ciasto do karpatki z Dr. OETKER !!!! sprawdziłam ostatnio ze 3 razy-wypuścili na rynek złą mieszankę, ciasto nie wyrasta jest glutowate i niedopieka się. Probowałam na 2 różnych piekarnikach bo myślałam że to moja wina i coś źle robię, jednak moja mama potwierdziła że jej też nie wyszło a próbowała 2 razy aż kupiła mieszankę Gellwe a masę dodała z Góralki. Przestrzegam jeżeli nie chcecie się niemiło rozczarować kupcie mieszankę do ciasta z jakiejś innej firmy (natomiast krem z Dr. Oetker jest dobry). Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×